עוף בטטות ותפוחי אדמה אפויים במשרה עשבי תיבול איטלקיים ולימון - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 עוף צלוי שחום מבושם בלימון ועשבי תיבול איטלקיים.
 פריך מבחוץ וכל כך עסיסי
ROASTED  CHICKEN  WITH  POTATOES  SWEET  POTATOES  ITALIAN  HERBS  AND  LEMON
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - לא סיפרתי.  מצולם

  .............................................................................................................................................
עוף בטטות ותפוחי אדמה
אפויים במשרה עשבי תיבול איטלקיים ולימון
  .............................................................................................................................................

עוף צלוי שחום מבושם בלימון ועשבי תיבול איטלקיים.
 פריך מבחוץ וכל כך עסיסי




 לטחון את רכיבי המרינאדה בממחה מזון   


להשרות את העוף במרינאדה

 לאפות משך שעה עם תפוחי אדמה ובטטות
  

ו ב ת י א ב ו ן ......
  .............................................................................................................................................
 

מצרכים :

    -   4-6 כרעיים של עוף 
      -   רוטב לשריית לילה לעוף :
           -   1/2 חבילה פטרוזיליה            
           -   עלים מ-3 ענפי רוזמרין
           -   עלים מ-3 ענפי ריחן - לבחירה
           -   עלים מ-5 ענפי תימין טרי / 1 כפית תימין יבש
           -   3 כף שמן זית
           -   1/4 כוס חומץ בלסמי (לוותר בפסח)
           -   1 כף דבש
           -   1 כף גדושה שום כתוש
           -   גרידת לימון שלם
           -   מיץ מחצי לימון
           -   תבלינים   -   2 כפות טרגון יבש
                             -   פלפל שחור גרוס
           -   1/2 כוס מים 

    -   מלח דק  - רק מעט על תפוחי האדמה
    -     3 תפוחי האדמה גדולים בקליפה - חתוכים לקוביות ביס
    -   3 בטטות בקליפה - חצויות לאורך ומחולקות לפרקים
    -   לבחירה - הסמכת הרוטב :
            -   1 כוס מים
            -   1 כף גדושה קורנפלור 
אופן ההכנה :

-   לטחון בבלנדר את כל רכיבי רוטב השרייה
-   להשרות את העוף ברוטב שרייה למשך לילה
-   להניח את נתחי העוף בתבנית אפייה
-   לערבב את הבטטות ותפוחי האדמה ברוטב, להניח בין פיסות העוף ולהרטיב את
    הכל בשארית הרוטב
-   לזרות מעט מלח דק רק על תפוחי האדמה והבטטות
-   לאפות משך כשעה ב-200 מעלות כשהעור פונה כלפי מעלה
-   להפוך את נתחי העוף פעמיים במהלך האפייה ולהרטיב ברוטב
-   לתקן טעמים

-   להניח במגש נתחי עוף, כשסביבם תפוחי האדמה
לבחירה - אפייה ללא תפוחי אדמה :
-   אופים את העוף ומניחים בצד עם כיסוי של רדיד אלומיניום. העוף יישאר חם 
    והמיצים יכלאו בו
-   מעבירים את הרוטב לקלחת ומסמיכים :
     -   שופכים את עודפי השומן ומביאים לרתיחה עדינה
     -   מוסיפים לרוטב בלילת מים וקורנפלור ומסמיכים  
-   מתקנים טעמים
 -   הגשה   -   עם פסטה, פירהתפוחי אדמה אפויים, או אורז
                -   בצד כלי עם שפע של רוטב

עוד מגוון מתכוני עוף תוכלו למצוא כאן :
http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%A2%D7%95%D7%A3
  .............................................................................................................................................
ROASTED  CHICKEN  WITH  POTATOES  SWEET  POTATOES  ITALIAN  HERBS  AND  LEMON
  .............................................................................................................................................

INGREDIENTS :
     -   4-6 chicken hams
     -   Marinade for soaking the chicken overnight :  
               -   1/2 bundle of parsley
               -   Leaves of 3 rosemary sprigs
               -   Leaves of of 3 branches of basil - optional
               -   Leaves of 5 thyme springs / 1 teaspoon dried thyme
               -   3 tbsp olive oil
               -   1/4 cup of balsamic vinegar (give it up on Passover)
               -   1 tablespoon of honey
               -   1 heaping tablespoon of crushed garlic
               -   Whole lemon zest
               -   Juice of half a lemon
               -   Spices   -   2 tbsp of dried tarragon
                                 -    Ground black pepper
               -   1/2 cup of water
     -   Fine salt - just a little over the potatoes
     -   3 large potatoes in shell - bite-sized, diced
     -   3 sweet potatoes in shell - halved along and divided
     -   Optional -Tthickening sauce :
          -   1 cup of water
          -   1 heaped tablespoon of cornflour
PREPARATION :
     -   Grind in a blender all the marinade ingredients
     -   Soak the chicken in the marinade
overnight
     -   Place the chicken
in a baking dish
     -   Mix the sweet potatoes and the potatoes with the sauce, place
         them among the pieces of chicken and the rest the sauce
     -   Sprinkle fine salt only on the potatoes and
sweet potatoes
     -   Bake for about an hour in at -200 C, while the skin
facing up
     -   turn the chicken twice during baking and wet with
the sauce
     -   Fix flavors
OPTIONAL-BAKING  WITHOUT  POTATOES :

     -   Bake the chicken and set aside, covered with aluminum foil. The
         chicken will remain hot
     -  Transfer the sauce to a pot
to thicken;
     -   Pour the excess fat and bring
to a gentle boil
     -   Add water and cornstarch mixture and
to thicken
     -   Fix
flavors
     -   Serving   -   With pasta, mashed potatoes, baked potatoes, or
rice
                        -   On the side a jug with plenty of sauce


FOR  MORE  CHICKEN  RECIPES : 

http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%A2%D7%95%D7%A3

   .............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה