פסטה בולונז איטלקית - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

איזה ילד לא אוהב פסטה בולונז ?  ש-י-ק-ו-ם...
ITALIAN  PASTA  BOLOGNESE
סיפור-איתן ודמי כיס למכנסיים קרועים.  70
.............................................................................................................................................

איתן נכדי אהב לעשות "גליצ'ות" בהיותו בן שש לערך.  "גליצ'ות" שחפרו חורי ברכיים במכנסיים....

כלתי אמרה לו שתפחית מדמי הכיס שלו אם ימשיך בתעלולים.
למחרת הגיע אליה בעיניים מושפלות והושיט לה זוג מכנסיים נוסף שנקרע ועליו..... קופת דמי הכיס שלו....
אין כמו תמימות של ילד....

 איתני, אל תתעצב.  בוא ואנחם אותך בפסטה בולונז שכל כך אהובה עליך....


 .............................................................................................................................................
פסטה בולונז איטלקית
 .............................................................................................................................................
מצרכים :
 -   הראגו - רוטב בולונז :
        -    1 כף שמן זית
        -    2 בצל גדול קצוץ

        -    14 שיני שום גדולות פרוסות
        -    1 ק"ג בשר  בקר טחון
        -   הירקות :
             -    2 גזר
             -    2 גבעול סלרי
             -    12 עגבניות בינוניות בשלות מרוסקות / 2 קופסאות עגבניות
        -   הרוטב :
             -   2 רסק עגבניות קטן
             -   1 כוס יין אדום יבש
             -   מים לפי הצורך 
             -    תבלינים 
                  -   1 כף  אורגנו יבש
                  -   1 כפית תימין יבש
                  -   2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
                  -   פלפל שחור גרוס
                  -   2 כפיות גדושות סוכר חום
                  -   מלח
-   הפסטה :
      -    500 ג' פסטה לבנה/מלאה (ספגטי, פנה, פרפרים, קונכיות)
      -    2 כף שמן זית
אופן ההכנה :
-   הכנות מראש :

                  -   הרוטב - לבחוש את כל הרכיבים ולהניח בצד
                  -   הירקות - לקצוץ דק במעבד מזון ולהניח בצד
-   הראגו     -   להזהיב בקדרה שמן זית, בצל ובסוף שיני שום לטיגון קצר מבלי
                      לחרוך
                  -   להוסיף את הבשר, לפורר ולטגן עד לאידוי הנוזלים
                    הירקות הקצוצים - להוסיף לקדרה לטיגון קל
                  -   הרוטב   -   לבחוש, להוסיף לקדרה ולהביא לרתיחה
                                  -   לחמם תנור ל-140 מעלות ולחמם משך שעה עם כיסוי
                                      ומשך שעה נוספת ללא כיסוי.  להוסיף מים רותחים לפי
                                      הצורך                     
-   הפסטה   -   לבשל לדרגת אל-דנטה, לשמור בצד כוס ממי הבישול, לסנן, להוסיף
                      זרזיף שמן זית וכוס ממי הבישול ולבחוש 

ההגשה :
-   עם פסטה - בנפרד או ביחד
העיטור :
-   עלי ריחן מקופלים וגזורים דק
-   גבינת פרמזן מגוררת (לא לשומרי כשרות)


הקפאה :  
-   בניגוד לכל ההנחיות למדתי שניתן להקפיא את הפסטה והבולונז בנפרד/ביחד
    ולחמם במיקרוגל - בדוק
.............................................................................................................................................
 התמונות מהאתרים
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה