עוף איטלקי אפוי בזיתים, עגבניות, רוזמרין, תימין וחומץ בלסמי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 קדירת עוף נימוח עסיסי, ברוטב אדום עשיר, בניחוח איטלקי ובאפייה איטית בתנור.  טעים בטירוף ......
 ITALIAN  CHICKEN,  BAKED  WITH  OLIVES,  ROSEMARY,  TOMATOES  AND  BALSAMIC  VINEGAR
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-אור אוהב שתי "סבתושים"
..................................................................................................................................................................................



אבא ואמא עושים חיים בפריס ואור ויהלי נהנים מפינוקי הסבים
מכל עבר.

ארוחת ליל שבת אצל סבתא ציפי (אנוכי....) עם הנכדים וכוח החיזוק של הסבים מיכאל ופאינה.

אור הקטן בן השנתיים שולח חיוך אוהב לשתי הסבתות...
ואז .... "אני אוהב אתכם סבתוש'ים....."


מה צריך עוד ....

.....................................................................................................................................................................................
עוף איטלקי אפוי בזיתים, עגבניות, רוזמרין, תימין וחומץ בלסמי
.....................................................................................................................................................................................

קדירת עוף נימוח עסיסי, ברוטב אדום עשיר, בניחוח איטלקי ובאפייה איטית בתנור.  טעים בטירוף ......
המתכון בהשראת הבלוג "ביסים" עם מעט שינויים שלי 
..................................................................................................................................................................................... 

מצרכים ל-6 מנות :
 
   העוף :
   -   6 כרעיים עוף
   לטיגון :
   -   1 בצל גדול קצוץ גס
   -   1 כפית מלאה מלח דק (מקרמל את הבצל)
   -   4 שיני שום גדולות פרוסות גס
   לבישול :
   -   1/2 כוס חומץ בלסמי / יין אדום יבש  
   -   לרוטב :
           -   800 גרם שימורי עגבניות מרוסקות  
           -   1 כף מחוקה סוכר חום
           -   צרור קשור של 3 ענפי רוזמרין + 5 ענפי תימין
           -   לבחירה - קורט פלפל שאטה גרוס
           -   1/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
           -   2 כוסות מים + תוספות לפי צורך במהלך האפייה
   -   תוספת לבחירה :
           -   תפוחי אדמה קלופים -  זעירים / גדולים חתוכים לפיסות
               בגודל ביס


אופן ההכנה :

   -   לחמם תנור ל-160 מעלות (אני משתמשת בטוסטר-אובן גדול)
   -   בקדרה רחבה להזהיב את נתחי העוף בצד העור ולהניח בצד
   -   באותה קדרה להשחים את הבצל והמלח ולהוסיף לטיגון קצרצר את השום,

       מבלי לחרוך
   -   להוסיף לקדרה חומץ בלסמי ולצמצם לחצי
   -   להוסיף את הרוטב, תפוחי האדמה ונתחי העוף, להרטיב את התכולה ברוטב

       ולהביא לרתיחה
   -   לכסות ולהכניס לתנור לאפייה של שעתיים
   -   באמצע האפייה ולקראת הסוף מומלץ להוסיף מים רותחים,
       במידת הצורך.  לתקן טעמים, לערבב על ידי נענוע הקדרה בתנועה סיבובית

       (כדי למנוע התפרקות העוף ותפוחי האדמה) ולהרטיב את התכולה ברוטב
   -   לקראת הסוף אפשר להגביר את החום ל-200 מעלות, להסיר את המכסה
       ולהשחים משך 20 דקות
 
בתיאבון
.....................................................................................................................................................................................
ITALIAN  CHICKEN,  BAKED  WITH  OLIVES,  ROSEMARY,  TOMATOES  AND  BALSAMIC  VINEGAR
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS  FOR  6  SERVINGS :
 
    The chicken :
       -   6 chicken legs
    For frying :
       -   1 large onion, coarsely chopped
       -   1 teaspoon full of fine salt (It caramelizes the onion)
       -   4 large garlic cloves coarsely sliced
    For cooking :
       -   1/2 cup balsamic vinegar / dry red wine
       -   For the sauce :
            -   800 grams canned crushed tomatoes
            -   1 teaspoon of brown sugar
            -   A tied bundle of 3 rosemary branches + 5 thyme branches
            -   Optional -  A pinch of grated shata
            -   1/3 cup of Kalamata olives, pitted and coarsely chopped
            -   2 cups water + add as needed during baking
            -   Optional addition - Tiny potatoes peeled / large potatoes cut

                into pieces bite size

PREPARATIONS :

     -   Preheat oven to 160 C degrees (I use a large toaster oven)
     -   In a large bowl, golden the chicken pieces on the  skin side and

         set aside
     -   In the same pot, brown the onion with the salt and add the garlic

         for a short frying, without scorching
     -   Add balsamic vinegar to the casserole and reduce to half
     -   Add the sauce, potatoes and chicken portions, moisten with

         the sauce and bring to a boil
     -   Cover and put in the oven for two hours
     -   It is recommended to add boiling water, in the middle of baking

         and towards the end, if necessary.  Fix flavors , mix by shaking
         the pot in a circular motion (to prevent the chicken and potatoes
         from falling apart) and moisten the ingredients with the sauce
     -   Towards the end you can increase the temperature to 200
         degrees Celsius, remove the lid and brown for 20 minutes

.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה