חלת השום האפויה תציף לכם את הבית בניחוחות שאין לעמוד בפניהם. קליפתה פריכה
ותוכה חם, רך וספוג בחמאת שום. תוסיפו לה מרק חורפי מנחם והנה לכם ארוחת ערב מושלמת.
BAKED GARLIC CHALLAH FOR WINTER SOUPS
SEE TRANSLATION BELOW
.............................................................................................................................................
המעבר לקבוץ הפגיש אותנו עם חדר האוכל, שזימן שפע של אוכל חופשי והסעיד אותנו עם חמשת ילדינו בלי כל טרחה מצדי...
נו באמת... לא עמדתי בפיתוי, הפסקתי באחת לבשל ומשך שנים רבות המרתי את הבישול באפיית עוגות כמו כל קיבוצניקית טובה....
הצטערתי רק על כך שנועה בתי, שהיתה קטנה מאד בהגיעה לקבוץ, טענה שאין לה זיכרונות ילדות של התבשילים שלי.
יום אחד הכנתי חלת שום. הבית היה אפוף ניחוחות משכרים של שום אפוי ונועה פרצה הביתה בשמחה ושאלה בהתרגשות - "אמא, את מכינה שוב עוף בתנור?….."
מדהים איך קורה שנדמה לנו שלא נותרו בנו זיכרונות ילדות והנה מגירוי לא צפוי הם פורצים משום מקום כביכול....
העיסוק בהעלאת זיכרונות, כאן בבלוג, לימד אותי שהמארג הוא רב-מימדי ואסוציאטיבי. זיכרון אחד מוליד עוד רבים אחרים שנדמה ששכחנו.
חלת השום האפויה תציף לכם את הבית בניחוחות שאין לעמוד בפניהם. קליפתה פריכה ותוכה חם, רך וספוג בחמאת שום. תוסיפו לה מרק חורפי מנחם והנה לכם ארוחת ערב מושלמת.
.............................................................................................................................................
חלת שום אפויה לליווי מרקי חורף
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
חמאת שום :
- ½ חמאה רכה
- 3 שיני שום גדולות מעוכות
- מלח
- רוזמרין ו/או ריחן קצוץ דק (עלים מ-3 ענפים) / קובייה קפואה של דורות
החלה - אפשר גם חלה מיום אתמול :
- לפרוס אותה אופקית לאורכה פעמיים וליצור 3 שכבות
- למרוח חמאת שום בין השכבות
- לפרוס את החלה לפרוסות עבות, אך לא עד הסוף, כך שהיא תישאר מחוברת
בבסיסה
- להכניס לתנור או טוסטר-אובן שחומם ל-250 מעלות ולאפות כ-5 דקות
- ניתן להקפיא לפני האפייה ולהפשיר לאפיה מאוחרת יותר
- עם אותו תיבול ניתן להכין בגט או לחמניות
- ½ חמאה רכה
- 3 שיני שום גדולות מעוכות
- מלח
- רוזמרין ו/או ריחן קצוץ דק (עלים מ-3 ענפים) / קובייה קפואה של דורות
החלה - אפשר גם חלה מיום אתמול :
- לפרוס אותה אופקית לאורכה פעמיים וליצור 3 שכבות
- למרוח חמאת שום בין השכבות
- לפרוס את החלה לפרוסות עבות, אך לא עד הסוף, כך שהיא תישאר מחוברת
בבסיסה
- להכניס לתנור או טוסטר-אובן שחומם ל-250 מעלות ולאפות כ-5 דקות
- ניתן להקפיא לפני האפייה ולהפשיר לאפיה מאוחרת יותר
- עם אותו תיבול ניתן להכין בגט או לחמניות
ההגשה :
- להגיש חם לצד מרק חורפי כמו מרק בטטות וגזר מוקרם בשמנת,
מרק אפונה מחיתי, מרק בצל צרפתי, קרופניק ועוד ועוד
- כל סועד תולש פיסות חלה ונהנה
............................................................................................................................................
- להגיש חם לצד מרק חורפי כמו מרק בטטות וגזר מוקרם בשמנת,
מרק אפונה מחיתי, מרק בצל צרפתי, קרופניק ועוד ועוד
- כל סועד תולש פיסות חלה ונהנה
............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
BAKED GARLIC CHALLAH FOR WINTER SOUPS
.............................................................................................................................................
Garlic butter :
- 50g soft butter
- 3 large garlic cloves, crushed
- Fine salt
- To choose - rosemary leaves or basil, finely chopped
The Challah - you can use Challah from yesterday :
- Wet the Challah with your hands, slice it twice horizontally
across and create
3 layers
- Smear garlic butter between the layers
- Spread The Challah into thick slices, but not all the way, so that it
remains attached to the base
- Wrap with aluminum foil and bake about 10 minutes at a high
temperature
- You can skip baking, freeze and thaw before baking later
- With the same seasoning you can prepare baguettes or rolls
Serving :
- Serve warm with winter soups like Pea soup, French onion soup,
Krupnik , Creamy sweet potatoes and carrots soup and more
- Each diner tears off pieces of challah and enjoys
BAKED GARLIC CHALLAH FOR WINTER SOUPS
.............................................................................................................................................
Baked garlic Challah will fill your house with irresistible scents. Crispy crust
And inside it's warm, soft and soaked with garlic butter. Add to it a comforting wintry soup and you have a perfect dinner...
And inside it's warm, soft and soaked with garlic butter. Add to it a comforting wintry soup and you have a perfect dinner...
.............................................................................................................................................
Garlic butter :
- 50g soft butter
- 3 large garlic cloves, crushed
- Fine salt
- To choose - rosemary leaves or basil, finely chopped
The Challah - you can use Challah from yesterday :
- Wet the Challah with your hands, slice it twice horizontally
across and create
3 layers
- Smear garlic butter between the layers
- Spread The Challah into thick slices, but not all the way, so that it
remains attached to the base
- Wrap with aluminum foil and bake about 10 minutes at a high
temperature
- You can skip baking, freeze and thaw before baking later
- With the same seasoning you can prepare baguettes or rolls
Serving :
- Serve warm with winter soups like Pea soup, French onion soup,
Krupnik , Creamy sweet potatoes and carrots soup and more
- Each diner tears off pieces of challah and enjoys
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה