קציצות בנוסח ביף בורגיניון צרפתי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



טעמים וריחות שמחזירים אותי למסעדת פועלים עממית ומקסימה בפריז
  MEATBALLS  STYLE  FRENCH  BEEF BOURGUIGNON
סיפור-ילדים רעבתנים בחג מולד מושלג ומסעדה סינית בלונדון.  זוגיות + טל +חגי + טיולים - אנגליה
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

טעמים וריחות שמחזירים  אותי לטיול של חודש, שעשינו עם שני ילדינו הגדולים, טל וחגי, כשהיו בני ארבע וחמש. 
חודש של פריס, לונדון וצפון אנגליה בכמה מעלות מתחת לאפס.  חוויה לא מוכרת של אורות וקישוטי חג המולד בתוך המולת הקניות לחג.  הילדים סקרנים, מקסימים, לא טרחנים, ועושים קילומטרז' כפול משלנו - רצים קדימה, חוזרים אלינו בריצה וחוזר חלילה.
חודש של תחשיב שגוי, שהכניס אותנו לצרות כספיות לא מתוכננות... חשבנו לתומנו שבכל ארוחה נזמין שלש מנות - שתיים להורים ואחת משותפת לקטנטנים - והנה הפתעה !!! ….. גם ארבע מנות לא הספיקו - שני הזאטוטים המורעבים חיסלו בזריזות את מזונם ושלחו ידיים מורעבות לצלחות שלנו…….
חודש  שהפך שני זאטוטים רעשנים וחסרי מנוח לילדים מנומסים להפליא……אם זה במוזיאון ששידר רטטים של הדרת כבוד, כנסיה עם חלל ואקוסטיקה שהשרו חרדת קודש גם על בני ארבע וחמש…. או הפאבים בצפון אנגליה שאפשרו, שלא כמקובל, להכניס ילדים ותחושת הזכות הגדולה שהם קיבלו, יש מאין, שגרמה להם לנהוג בנימוס כמעט אנגלי…..
ואיך אפשר לשכוח  מסעדה סינית קטנה ומטריפה בלונדון, ליד ביתם של הניה ורובין, בה נהגנו לפוש ולהפשיר ממסעות היום וצנחנו  לארוחת ערב   א-ר-ו-כ-ה.  שם כבר הכירו אותנו, נטלו באדיבות את מעילינו ומעילי הילדים, הסיטו את כסאותינו, פינקו אותנו ביחס מיוחד וסחטו משני הזאטוטים  אנחת רווחה שיודעת שסוף-סוף נוכל לנוח , לשבוע ולבלות   ה-מ-ו-ן  זמן במקום חמים …….
הקציצות האלה הן אלתור טעים שלי, שמתבסס על זיכרון תבשיל ביף-בורגיניון, שאכלנו במסעדת פועלים עממית ומקסימה בפריס. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הכנת הקציצות
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הכנה יום מראש :
לאחסן בקירור   -   קופסא עם הבשר המתובל 
                      -   קופסא עם רוטב לא מבושל שמכיל כבר את הבצלים והשומים
                          המטוגנים
לקציצות - ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים / ללילה בקירור :
-   1/2 ק' בשר בקר טחון
-   במעבד מזון - לקצוץ גס כל פריט בנפרד :
       -   1 בצל גדול

       -   1/2 צרור פטרוזיליה  
       -   1 לחמנייה גדולה מורטבת ממש מעט וסחוטה
-   להוסיף :
       -   1 כף שום כתוש
       -   1 ביצה גדולה
       -   2 כף שמן

       -   תבלינים   -   1/4 כפית פלפל שחור גרוס
                          -   1 כפית מחוקה מלח דק
-   1/4 כוס פירורי לחם  + 1 כפית אבקת אפייה
לרוטב ולמצע הירקות :
-   לטגן :
      -   1 כף שמן זית + 25 גרם חמאה
      -   100 ג' בייקון/אווז מעושן חתוך לרצועות דקות (לא נוסה)
      -   1 בצל גדול קצוץ דק
      -   1 כפית מחוקה מלח דק
      -   6 שיני שום גדולות פרוסות

-   להוסיף  :
      -   4 גזרים גדולים פרוסים רחב
      -   1 כף דבש
      -   קופסא קטנה של מחית עגבניות
      -   1 כוס יין אדום יבש
      -   מים עד מעל לירקות
 
      -   תבלינים     -    ענף רוזמרין  
                          -    ענף תימין
                          -    טרגון
                          -    2 עלי דפנה שלמים
                          -    פלפל שחור גרוס
      -   מלח

 
בישול הקציצות כעבור שעתיים או למחרת היום :

-   להביא את הרוטב לרתיחה ולהנמיך את האש
-   להניח קציצות בתוך הרוטב המתבשל
-   להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות
-   לבשל משך 30-60 דקות על אש נמוכה עם כיסוי
להוסיף ל-5 דקות בישול אחרונות :
-   פטריות שמפיניון – שלמות/חצויות/ברבעים (טרם נוסה)
-   להסמכה לערבב - 1 כוס מים + כף מאד גדושה קורנפלור/קמח
-   מלח במידת הצורך
הקפאה :
-   ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
תמונת הקציצות מאתר
 http://deliciousdishesrecipes.com/page/3/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה