קוסקוס.... כל-כך טעים.... כל-כך מנחם.... ויכול להשביע גדוד...
TRADITIONAL VEGETABLE SOUP FOR COUSCOUS
סיפור-עלי עם קערת קוסקוס מעוקמת ו"בלטה" פולנית. ציפי-ילדות
.............................................................................................................................................יום אחד מצאתי את עלי, חברתי הטריפוליטאית, טורחת בהכנת קוסקוס בקערת אלומיניום גדולה ומעוקמת מרוב יושן.
כשצחקתי על ה"פולניות" הטריפוליטאית שלה חייכה ואמרה שזו מורשת משפחה, היא מחוברת נוסטלגית לקערה ולא מסוגלת להשליך אותה וחוץ מזה כדבריה... "בסוף כולם פולנים"....
צודקת. נזכרתי במבוכה, שגם בי דבקו מורשות פולניות מביכות כמו אוסף שקיות הניילון וכלי הפלסטיק ואותה "בלטה" (מרצפת) שמלווה אותי משך שנים ומונחת אחר כבוד מתחת לסיר החמין ולקדרות הבשר, שמתבשלות על הגז. היא מבודדת, מפזרת חום אחיד ומונעת חריכת התחתית.
לעלי היתה זו תגלית גאונית. שמחתי לנדב לה "בלטה" רזרבית ששמרתי וזו אומצה על ידה מיד למטבחה....
אמרנו קיבוץ גלויות או לא אמרנו.... .............................................................................................................................................
מרק ירקות מסורתי לקוסקוס
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
מצרכים :
לבחירה - בשרים :
- 1 חבילת כנפי עוף
לטיגון הבצל והשום :
- 3 כף שמן קנולה
- 1 בצל גדול פרוס לטריזים לא עבים
- 1 כפית מלח דק לקירמול הבצל
- 4 שיני שום פרוסות
הירקות בחיתוך גדול :
- 5 גזרים בינוניים חתוכים לטבעות עבות
- 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, חתוכים לקוביות ושרויים במים
- 2 קולרבי חתוכים לקוביות
- 4 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות ארוכות
- 1/2 כרובית מפורקת לפרחים גדולים
- 3 קישואים פרוסים עבה
- 1/2 כרוב קטן חתוך לקוביות גדולות
- דלעת חתוכה לקוביות גדולות
לתערובת תיבול משחתית :
- תבלינים - 1 כף גדושה פפריקה מתוקה / מעושנת
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית משיה
- דלעת חתוכה לקוביות גדולות
לתערובת תיבול משחתית :
- תבלינים - 1 כף גדושה פפריקה מתוקה / מעושנת
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית משיה
- 1/4 כפית קינמון
- פלפל שחור גרוס
- 2 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל
- 1 כפית גדושה סוכר חום
- 1/4 כוס מים
תוספות למרק :
- 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים / קפואים / משומרים
- מים רותחים עד לכיסוי הירקות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל
- 1 כפית גדושה סוכר חום
- 2 רסק עגבניות קטן
- 1 כף מלאה אריסה
- 1 כף מלאה רסק לימון כבוש
- 3 כפות שמן קנולה- 1/4 כוס מים
תוספות למרק :
- 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים / קפואים / משומרים
- מים רותחים עד לכיסוי הירקות
- מלח
לאחר סיום הבישול :
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
אופן הכנת המרק :
הכנות מראש :
- לצרוב ולנקות את הכנפיים
- לחתוך את כל הירקות
- להכין את תערובת התיבול
הכנות מראש :
- לצרוב ולנקות את הכנפיים
- לחתוך את כל הירקות
- להכין את תערובת התיבול
בישול המרק בקדרה רחבה :
- טיגון הבצל והשום - להזהיב בקדרה בצל בשמן ומלח להוסיף בסוף את
- טיגון הבצל והשום - להזהיב בקדרה בצל בשמן ומלח להוסיף בסוף את
השום לטיגון של דקה
- חלקי העוף - להוסיף לקדרה לנעילה קצרה
- הירקות (למעט כרוב ודלעת) והחומוס - להוסיף לקדרה ולבחוש
- תערובת התיבול - להוסיף לקדרה ולבחוש
- מים רותחים - להוסיף לקדרה עד לגובה הירקות, להביא לרתיחה, להוסיף מלח
- חלקי העוף - להוסיף לקדרה לנעילה קצרה
- הירקות (למעט כרוב ודלעת) והחומוס - להוסיף לקדרה ולבחוש
- תערובת התיבול - להוסיף לקדרה ולבחוש
- מים רותחים - להוסיף לקדרה עד לגובה הירקות, להביא לרתיחה, להוסיף מלח
ולנענע את הסיר קלות בתנועה סיבובית
- להנמיך את האש, לכסות ולבשל 20 דקות
- להוסיף דלעת וכרוב ולבשל עוד 20 דקות
- לבחירה (טרם ניסיתי) :
- לחמם תנור ל-200 מעלות צלסיוס
- לפזר מעט סוכר חום על הירקות ולאפות ללא כיסוי 15 דקות ויותר עד לריכוך
הירקות והזהבה
- לתקן טעמים, לפזר כוסברה קצוצה ולהגיש
- להנמיך את האש, לכסות ולבשל 20 דקות
- להוסיף דלעת וכרוב ולבשל עוד 20 דקות
- לבחירה (טרם ניסיתי) :
- לחמם תנור ל-200 מעלות צלסיוס
- לפזר מעט סוכר חום על הירקות ולאפות ללא כיסוי 15 דקות ויותר עד לריכוך
הירקות והזהבה
- לתקן טעמים, לפזר כוסברה קצוצה ולהגיש
ג'ריש / קוסקוס (מלא / לבן) :
- מכינים ג'ריש / שקית קוסקוס בינוני לפי הוראות היצרן
- מכינים ג'ריש / שקית קוסקוס בינוני לפי הוראות היצרן
הצעת הגשה חגיגיות :
- לערום גבעת ג'ריש / קוסקוס על טס הגשה אובאלי גדול, לפזר למעלה ירקות
ולצקת מעט מהמרק (שלא תיווצר דייסה)
- אפשר להניח על הג'ריש / קוסקוס גם נתחי עוף ולצקת על הכל מעט מהרוטב שלו
- לערום גבעת ג'ריש / קוסקוס על טס הגשה אובאלי גדול, לפזר למעלה ירקות
ולצקת מעט מהמרק (שלא תיווצר דייסה)
- אפשר להניח על הג'ריש / קוסקוס גם נתחי עוף ולצקת על הכל מעט מהרוטב שלו
.............................................................................................................................................
מנות נלוות להגשה :
- סלט דלעת - טירשי
- סלט מנגולד / עלי סלק
- סלט ארטישוקים
- סלט מנגולד / עלי סלק
- סלט ארטישוקים
.............................................................................................................................................
הצילומים מהאתרים
http://www.sbs.com.au/food/recipes/cheats-couscous-seven-vegetables
.............................................................................................................................................
TRADITIONAL VEGETABLE SOUP FOR COUSCOUS
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה