איך מכינים לבנה ביתית הכי-הכי טובה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


אף אחד... אבל אף אחד במשפחה לא יוותר על הלבנה הזאת וממרח הפסטו הביתי, כאקדמה לארוחת שישי....
 HOW  TO  MAKE  THE  BEST  HOMEMADE  YOGURT  CHEESE
LABNEH / LABNA / LABANEH
SEE TRANSLATION  BELOW
סיפור-מהאוכל של סבתא מרים לגילוי המטבח הערבי.  תמונות רון + אור על השיש. ציפי-ילדות +  70 + מצולם
 .............................................................................................................................................
גדלתי על אוכל של אמא פולנייה.  כן... יודעת... אבל לכל המלעיזים אומר שיש לי המון כבוד לאוכל של הבית ובעיקר לערך הנוסטלגי והטעמים, הריחות, התמונות וחוויות הילדות שהוא מציף.
לא נחשפתי לטעמים נוספים כי אמא תמיד אמרה ש"יש הכל בבית" ... והס מלהזכיר אכילה במסעדות.

תודה גדולה אני חייבת לאבי ילדי, שפתח לי צוהר לחיים של נהנתנות רצופי טיולים, "קפיצות" למסעדות וחשיפה לאין-סוף טעמים וניחוחות. 

טעמתי הכל, אבל אהבה מיוחדת שמורה לי למטבח הערבי, שמתהדר, בין היתר, במבחר עשיר של מזטים, שמקדימים את הארוחה.  הם עשויים משפע  ירקות, עשבי תיבול, שמן זית ומוצרי החלב שבאזורנו.  הלבנה היא אחת הכוכבות.

 הלבנה הזו, כשהיא מצופה בשמן זית, אהובה  על בני הבית
יותר מהקנויות ומככבת בארוחות כמתאבן, לצד פסטו ריחני. אפילו רון בן השנה וחצי אוהב לשבת על השיש של סבתא ולנגוס בפריכית אורז מרוחה בנדיבות בלבנה....

רון, נכדי בן השנה וחצי על השיש, מתענג על הלבנה של סבתא



ותראו את מי מצאתי.... אבא של רון, בני הרפתן לפני כשלושים שנה.....

והנה אור הקטן על השיש של סבתא כעבור שלוש שנים ....
  .............................................................................................................................................
הכנת הלבנה
 .............................................................................................................................................

להכין קערה לאיסוף מי גבן

להניח מסננת על הקערה



לפרוס חיתול טטרה על המסננת



לצקת יוגורט לחיתול, להמליח ולערבב בעדינות



לקשור את החיתול לצרור



לתלות לאיסוף 50% מי גבן ולהעביר למקרר למשך לילה





לסחוט קלות את החיתול ולהעביר את הלבנה שנוצרה לכלים ולאחסן במקרר



לשגר לילדים, לנכדים ולבת הקטנה ממסעדת אורה-בורה
המיוחדת והנפלאה, לארוחות הבוקר שמכינה לה ולצוות שלה......
  

בתיאבון לכולם ....


.............................................................................................................................................
הכנת 1-1.25 ליטר לבנה

 .............................................................................................................................................

אביזרים נלווים :
 -   חיתול בד - טטרה
 -   מסננת גדולה
 -   קערה להנחה מתחת למסננת 
 -   כלי מדידה לאיסוף נוזלים
מצרכים :
-   4 ליטר יוגורט ביתי 3% (אפשר גם להכין אותו מחלב 1% לקבלת לבנה דלת

    שומן)
-   6 כפיות מעט מלאות של מלח גס
אופן ההכנה :
 -    להניח מסננת מעל קערה ולפרוס עליה חיתול בד
 -    לצקת פנימה את היוגורט
 -    להוסיף מלח ולערבב מעט ובעדינות
 -    לקשור לצרור, לתלות על ברז/וו, מעל קערה, לאיסוף ומדידת נוזלים
 -    להגיר 2 ליטר נוזלים, להניח את הצרור בקערה ולאחסן במקרר למשך

      לילה להגרת נוזלים נוספים ולהתמצקות
 -    לסחוט מעט מעודפי הנוזלים, "לקלף" את הלבנה מהחיתול לקערה, בעזרת

      לקקן, לערבב ולאחסן בכמה קופסאות סגורות במקרר
 -    מכל ליטר חלב מקבלים 1/4 ליטר לבנה של לפחות 12% שומן, להערכתי, או 4% אם השתמשנו ביוגורט 1% שומן

 -    נשמר בקירור לפחות שבועיים
ההגשה - עם פיתות חמות תפוחות : 
א.   בציפוי שמן זית ולצד קערית פסטו
ב.   בציפוי שמן זית וזעתר עם שומשום

הצעות נוספות להגשה :
א.   בקערה מרכזית - לבנה מרוחה כמו חומוס ובמרכז, או בצד,
       מתאבנים שונים לבחירה :
       -     מגוון סוגי חצילים על האש
       - 
    מטבוחה
       -     זיתים מתובלים
       -     מחית ריחן זיתים ואגוזים
       -     שום אפוי בקליפה ומשומר בשמן זית ועשבי תיבול  
       -     עגבניות מיובשות משומרות
בלימון כבוש ועשבי תיבול
       -     עגבניות שרי צלויות בעשבי תיבול


ב.   כדורי לבנה בשמן זית
       -     צריך לנקז יותר נוזלים, לעצב כדורים ולכסות אותם בשמן זית   

 .............................................................................................................................................
התמונות מהאתרים
http://timetravelkitchen.blogspot.co.il/2010/10/cheese.html 
 .............................................................................................................................................

 HOW  TO  MAKE  HOMEMADE  YOGURT  CHEESE
LABNEH / LABNA / LABANEH
.....................................................................................................................................................................................


Accessories :
     -   A tetra diaper
     -   A big colander  

     -   A big bowl that will be placed under the strainer
     -   Liter container for measuring liquids


Ingredients for 1-1.25 liters of Labneh :
     -   4 liters of homemade yogurt 3% , or 1% fet
     -   6 full teaspoons of coarse salt

      
Preparation :
     -   Lay the colander over the bowl and put  aove all the tetra diaper
     -   Pour in the yogurt
     -   Add the salt and mix short and very gently
     -   Tie into a bundle, hang on a tap / hook, over the bowl, for

         collecting and measuring drained liquids
 
    -   Drain 2 liters of liquids, place the bundle in a bowl and store in
         the refrigerator for over night, to drain  and get solid
      Squeeze a little the bundle and put the Labneh in several closed

         boxes 
     -   Each liter of milk provides 1/4 literof Labneh with at least 12% of
         fat, in my opinion, or 4% if you used 1% fet  yogurt
     -   The Labneh can be kept refrigerated at least two weeks
Serving with puffed hot pita bread :
     A. Topped with olive oil and pesto bowl beside
     B. Topped with olive oil and za'atar with sesame seeds


More serving suggestions :

     A. In a central bowl - smear the labaneh like hummus and at the

         center, or aside, put various appetizers :
         -   A variety of grilled eggplant salads
         -   Matbucha
         -   Spiced olives
         -   Mash of basil, olives and nuts
         -   Unpeeled garlic baked and preserved in olive oil and herbs
         -   Dried tomatoes preserved with pickled lemon and herbs
         -   Roasted cherry tomatoes in herbs
     B. Labaneh balls soaked in olive oil
          You have to drain more fluids, shape balls and cover them with

             olive oil

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה