הריחות מחלחלים אל המדשאה והשבילים בחוץ ומקדמים את פני בני הבית בערבי שישי. כלתי שמחה תמיד לגלות שהניחוחות מקורם בארוחה שמחכה לה.....
CHICKEN ROASTED WITH FORTY GARLIC CLOVES
SEE TRANSLATION BELOW
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-חו"ל-הלינה וארוחות הבוקר בחיק הטבע. טיולים + צרפת + זוגיות + 70
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
תחילת שנות השבעים. אישי ואני יוצאים לראשונה לטיול בחו"ל. יום-יומיים של ארגון בית מאולתר על גלגלים בוואן ישן וקדימה לדרך.
אילוצים כספיים יוצרים הזדמנויות פז להנאה. חניות לילה עשינו לסירוגין בקמפינג מסודר, שאפשר לנו מקלחת, ובפינות חמד שונות ביערות ועל שפת אגמים ונהרות.
חווית התעוררות לקפה ראשון של בוקר בחיק הטבע.
התמתחות חתולית והאוטו מותנע ומקרטע לכיוון הכפר הקרוב ביותר. שוק כפרי או מרכול קטן מקומי פותחים בפנינו עולם קסום של טעמים וריחות שלא הכרנו. באותם ימים ההיצע על מדפי המרכולים והמקררים בארץ היה כה דל, עם נציגות סמלית של נקניקים ומוצרי חלב.
בגט ריחני פריך, קממבר או רוקפור, בייקון, נקניק אדום שומי-חמצמץ עטוי עובש לבן, מעדן חלבי עתיר פרי ,קונפיטורה מעשה בית, ירקות טריים מהשדה ומה עוד צריך הבן-אדם.
חניה נוספת בחיק הטבע. תמונה פסטורלית-ציורית של שני כסאות ושולחן מתקפל עטוי מפה. אני אשר על הסלט והעריכה ואישי אשר על הביצים והבייקון הרוחשים במחבת. קפה מהביל והחיים הטובים כשציוץ של ציפורים ממלא את החלל סביבנו ..........
לזכר הימים ההם הנה מתכון נפלא קלאסי מהמטבח הצרפתי, שממלא את הבית בניחוחות שום ויין ובבישום העדין של הטרגון.
הריחות מחלחלים אל המדשאה והשבילים בחוץ ומקדמים את פני בני הבית בערבי שישי. כלתי שמחה תמיד לגלות שהניחוחות מקורם בארוחה שמחכה לה.....
.............................................................................................................................................
עוף צרפתי אפוי בארבעים שיני שום
.............................................................................................................................................
- להשרות את העוף ברוטב השריה למשך לילה
העוף :
- 4 כרעי עוף (מעדיפה כך מאשר העוף השלם המסורתי)
- 4 כרעי עוף (מעדיפה כך מאשר העוף השלם המסורתי)
רוטב השרייה :
- 40 שיני שום לא קלופות
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- 1/2 כוס מים
- 1 כף מחוקה של סוכר חום
- 1 כף גדושה טרגון יבש
- 1 כף עלי רוזמרין
- 1 כף גדושה טרגון יבש
- 1 כף עלי רוזמרין
- 1 כפית מחוקה תימין יבש
- 3 עלי דפנה
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- גרידת קליפת לימון
- 3 עלי דפנה
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- גרידת קליפת לימון
האפייה :
- לאפות משך כשעה ולהפוך את הנתחים פעמיים במהלך האפייה
- לאפות משך כשעה ולהפוך את הנתחים פעמיים במהלך האפייה
הסמכת הרוטב בתום האפייה במידה ולא הוספו תפו"א :
- להניח את העוף בכלי הגשה מכוסה ולשמור על חומו
- להסיר שומן עודף מהרוטב שבתבנית
- להניח את התבנית עם הרוטב על הגז ולהביא לרתיחה
- להסמיך עם תערובת בחושה :
- להניח את העוף בכלי הגשה מכוסה ולשמור על חומו
- להסיר שומן עודף מהרוטב שבתבנית
- להניח את התבנית עם הרוטב על הגז ולהביא לרתיחה
- להסמיך עם תערובת בחושה :
- 1 כף גדושה קמח / קורנפלור
- 1 כוס מים
- לתקן טעמים
תוספות להגשה :
- 8 תפוחי אדמה אפויים בקליפה ומוגשים עם ציפוי נדיב של
רוטב העוף
- 8 תפוחי אדמה אפויים בקליפה ומוגשים עם ציפוי נדיב של
רוטב העוף
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
CHICKEN ROASTED WITH FORTY GARLIC CLOVES
............................................................................................................................................
PREPARATIONS A DAY IN ADVANCE :
- Soak the chicken in the marinade overnight
THE CHICKEN :
- 4 chicken thighs (I prefer it over the traditional whole chicken)
MARINADE :
- 40 cloves of garlic, unpeeled
- 2 tbsp of olive oil
- 1/2 cup of dry red wine
- 1/2 cup of water
- 1 level tbsp of brown sugar
- 1 heaped tbsp of dried tarragon
- 1 level tbsp of rosemary leaves
- 1 level tsp of dried thyme
- 3 bay leaves
- Black pepper
- Salt
- Lemon zest (not yet tested)
BAKING :
- Bake for about an hour and turn the chicken pieces twice during
baking
THICKENING AT THE END IF POTATOES WERE NOT ADDED :
- Put the chicken in a serving dish and keep covered for warmth
- Remove excess fat of the sauce
- Put the pan with the sauce on the gas and bring to a boil
- Thicken with a stirred mixture
- Remove excess fat of the sauce
- Put the pan with the sauce on the gas and bring to a boil
- Thicken with a stirred mixture
- 1 heaped tbsp of flour / corn flour
- 1 cup of of water
- Fix flavors
- Fix flavors
ADDITIONS :
- 8 shell baked potatoes, served with a a generous coating of the
chicken sauce
- Mashed potatoes baked with rosemary and blue cheese
- Dauphine gratin
- Mashed potatoes baked with rosemary and blue cheese
- Dauphine gratin
...........................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה