עוף צרפתי מוקרם בשמנת תפוחי עץ וסיידר - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


  מאכל צרפתי מסורתי מאזור נורמנדי, ארץ החמאה, הקרם והתפוחים
POULET  VALLE  D'AUGE - FRENCH  CREAMY  CHICKEN  WITH  APPLES  AND CIDER
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-נופי נורמנדי עם התאומים
.....................................................................................................................................................................................

בתי הבכורה ואני ארזנו תאומים בני שלוש וחצי ו"אודרופ" לשישה-עשר יום בנורמנדי שבצרפת...


 אוטו שכור, עם ריח של חדש, חשף אותנו באחת לנוף
הכפרי-פסטורלי של חבל ארץ זה.  עם ערב הביא אותנו לדירות מלון, שחיכו לנו בכפרים ובעיירות ואיפשרו התמקמות לכמה ימים ויציאה יומיומית  ל"טיולי כוכב"

 כך נראתה דירת המלון הראשונה.  בית אבן עתיק בכפר קטן, טובל במדשאה רחבת מידות ושלל פרחים.  נדנדות, בית בובות  ותרנגול קורא ברקע... גן עדן לילדים ...


התאומים קרנו מאושר לגלות כל כך הרבה פרות, כבשים וסוסים רועים בשטחי אחו שאין להם סוף ...

 


בתוך כל הירוק האינסופי בצבצו  כפרים ועיירות קטנות, עם צריחי כנסיות, סימטאות צרות מתפתלות, חנויות קטנות מטופחות ובתים עתיקים ... הנשימה נעתקת מול כל היופי הזה 



   כאן, בעיירה עתיקה קסומה, בסימטה צרה, הופתענו לגלות את דירת המלון, כדוגמת הצילום שבהמשך, שחיכתה לנו - בית עתיק עם קורות עץ בחוץ ובפנים.  חלום ...

המקום הקסום הזה שינה באחת את תכניותינו... גנזנו לכמה ימים את טיולי הכוכב ונהנינו מהמקום. 

שוק של בוקר עם כל המטעמים המקומיים... ארוחת בוקר נינוחה עם בגטים טריים... קרוסלה, עם מכוניות ומטוסים עולים ויורדים, לתאומים... פארק רחב מידות להתרוצצות ... מסעדה בצהריים ... שנת צהריים מפנקת.... ו"הליכה לאיבוד" בין הסימטאות הצרות המתפתלות, החנויות הקטנות שנראות כמו בונבוניירות והבתים העתיקים ... יופי צרוף...

 איך אפשר להיות בנורמנדי ולא להזכיר את האוכל הנפלא.  מוקדם בבקרים העמסנו את התאומים על עגלה (אחד מהם אפילו לא ממש התעורר....) ושוטטנו בשווקי  הרחוב.


בתי אספה מכל טוב - פירות ים, נקניקים, גבינות, בשרים, ירקות, פירות - ובכל ערב נכנסה למטבח והפתיעה אותנו, כמעשה קסמים, בארוחות גורמה מפנקות



שם, באחד השווקים הבחנתי בווק ענק מהביל, מלא בתבשיל העוף המוקרם בשמנת, תפוחי עץ וסיידר, שמאפיין כל-כך את האיזור



מעדן ...

.....................................................................................................................................................................................
עוף צרפתי מוקרם בשמנת תפוחי עץ וסיידר
.....................................................................................................................................................................................


The Poulet Vallee D'Auge הוא תבשיל קדרה צרפתי מסורתי מאזור נורמנדי, שנקרא Pays d'Auge - ארץ החמאה, הקרם והתפוחים.


יש גרסאות רבות של מנה זו - יש שמוסיפים פטריות כפתור, סיידר, שמנת, קרם-פרש או תפוחי אדמה זעירים.

מתנצלת מראש בפני שומרי הכשרות, אבל הפעם
 המתכון לא כשר….
.....................................................................................................................................................................................

מצרכים ל-6 סועדים :
    לטיגון תפוחי העץ :
   -   3 תפוחי עץ מוצקים לא קלופים וחתוכים לטריזים / לקוביות גדולות
   -   1 כף חמאה - 20 גרם (3 כפות במקור)

   לטיגון הכרעיים :
   -   6 כרעיים עוף
   -   פלפל שחור גרוס
   -   מלח
   -   1 כף שמן זית + 1 כף חמאה (20 גרם)

   לטיגון הבצל והשום בשומן של העוף :
   -   2 בצלים גדולים קצוצים דק

   -   1 כף סוכר חום לקירמול
   -   7 שיני שום גדולות פרוסות

   לבישול :
   -   לבחירה - תפוחי אדמה זעירים קלופים או קוביות ביס
   -   1/4 כוס ברנדי קלבדוס / אחר
   -   1 כוס סיידר תפוחים אלכוהולי
   -   מים רותחים כמעט עד לכיסוי התבשיל (ציר עוף במקור)
   -   3 ענפי תימין קשורים בחוט
   -   3 עלי דפנה
   תערובת להסמכת הרוטב במידת הצורך :
   -   1/3 כוס מים
   -   1 כף גדושה קורנפלור / קמח

   לסיום :
   -   1 שמנת דלת שומן לבישול (במקור 1/2-1 כוס קרם-פרש)
   -   לעיטור - פטרוזיליה קצוצה


הכנות מראש :
 טיפ - ניתן להכין את התבשיל בבוקר ורק לפני הארוחה לחמם ולהוסיף שמנת ותפוחים לחמש דקות בישול.

   -   התפוחים - בקדרה רחבה להמיס כף חמאה, להוסיף את התפוחים להזהבה

       ולריכוך, משך כ-10-12 דקות ולהפוך מדי פעם.  להסיר עם כף מחוררת ולהניח
       בצד
   -   העוף  - לתבל את העוף במלח ופלפל משני הצדדים.  להגדיל לאש

       בינונית-גבוהה.  לחמם כף חמאה וכף שמן זית, להזהיב את נתחי העוף
       בכמה מיקבצים - כ-4-5 דקות מכל צד, להסיר מהאש ולשמור בצד
   -   הבצל והשום - להשחים בקדרה רחבה בצל ושמן, להוסיף סוכר לקירמול

       ולהוסיף את השום לטיגון קצרצר של דקה
   -   בישול מקדים :
           -   לבחירה - להניח שכבת תפוחי אדמה על הבצל
           -   להחזיר את העוף לקדרה כשהעור פונה כלפי מעלה
           -   להסיר את הקדרה מהאש, לצקת ברנדי, להצית עם גפרור ארוך או

               מצית ולהמתין עד שהלהבה תכבה
           -   להחזיר את הקדרה לאש, להוסיף את הסיידר ולבשל משך כ-5 דקות

               ולצמצום
           -   להוסיף נוזלים ועשבי תיבול, להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות

               ולבשל כשעה לפחות
           -   להסמיך את הרוטב במידת הצורך, במים וקמח / קורנפלור ולערבב על ידי

               טלטול הסיר בתנועה סיבובית

סיום הבישול לקראת הארוחה :
   -   להוציא את עלי הדפנה והטימין ולהביא לרתיחה
   -   להוסיף לקדרה שמנת לבישול ותפוחים לחמש דקות בישול ולערבב על

       ידי טלטול הסיר בתנועה סיבובית
   -   לתקן טעמים 

   -   לעטר את המנות בפטרוזיליה קצוצה ולהגיש מיד 
תוספות בצד :
   -   תפוחי אדמה זעירים אפויים, אם לא הוספנו לקדרה



.....................................................................................................................................................................................
  צילום השער
http://www.gourmantineblog.com/calvados-week-poulet-vallee-d%E2%80%99auge/

הנופים מהאתרים
http://ckenb.blogspot.co.il/2006/07/domfront-hilltop-town-in-normandy.html
http://www.alamy.com/stock-photo-architecture-in-the-rue-des-trois-moulins-lyons-la-fort-normandy-france-49143165.html
https://xenianova.wordpress.com/2011/02/17/church-in-la-roque-baignard-normandy/
http://www.galenfrysinger.com/france_normandy.htm
http://www.calvados-tourisme.co.uk/en/discover/normandy-countryside/pays-auge.php
https://www.google.co.il/search?q=Vallee+d%27Auge+in+the++market&rls=com.microsoft:he-IL:IE-Address&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-zo3G0YbVAhViJ5oKHSNPDPwQ_AUICigB&biw=1366&bih=589#tbm=isch&q=normandy++markets&imgrc=a3Gn19oLLzI4nM:&spf=1499961851493
http://betweennapsontheporch.net/french-normandy-home-architecture/
...................................................................................................................................................................................
POULET  VALLE  D'AUGE - FRENCH  CREAMY  CHICKEN  WITH  APPLES  AND CIDER
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS  FOR 6 SERVINGS :
 
   
 For frying the apples :
    -   3 solid unpeeled apples, cut into large wedges / cubes
    -   1 tablespoon butter - 20 grams (3 tablespoons originally)
    For frying the legs :
    -   6 whole chicken legs
    -   Ground black pepper
    -   Fine salt
    -  1 tablespoon olive oil + 1 tablespoon butter (20 g)
    To fry the onion and garlic in the chicken fat :
    -   2 large onions, finely chopped

    -   1 tbsp brown sugar
    -   7 large garlic cloves, sliced
    For cooking :
    -   Optional - Small potatoes, peeled or diced bite size
    -   1/4 cup Calavados brandy / other
    -   1 cup alcoholic apple cider
    -   Boiling water almost to cover the dish (originally chicken stock)
    -   3 thyme branches, tied
    -   3 bay leaves
    To mix and thicken the sauce, if necessary :
    -   1/3 cup water
    -   1 heaping tablespoon cornstarch / flour
    Finally :
    -   1 cooking low-fat cream (originally 1 / 2-1 cup of cream-retired)
    -   For decoration - chopped parsley
PRE-PREPARATIONS :
    -   Apples - in a wide casserole melt a tablespoon of butter, add the
        apples to golden and soften, about 10-12 minutes and turn
        occasionally. Remove with a perforated spoon and set aside
    -   Chicken - Spice the chicken with salt and pepper on both sides.

        Increase to medium-high fire. Heat a tablespoon butter and a
        tablespoon of olive oil to brown the chicken pieces in some
        batches - about 4-5 minutes on each side, remove from heat and
        keep aside
    -   Onion and garlicBrown onions and oil in a large casserole , add         sugar and add the garlic to a short frying of a minute
    -   Cooking ahead :
            -   Optional - lay a layer of potatoes on the onions
            -   Return the chicken to the casserole with the skin facing up
            -   Remove the casserole from the fire, pour brandy, light with
                a long match or a lighter and wait until the flame is turned off
            -   Return the casserole to the fire, add the cider and cook
                for about 5 minutes to reduce
            -   Add liquids and herbs, bring to a boil, lower the flame, cover

                and cook for at least an hour
            -   Thicken the sauce, if necessary, with water and

                flour / cornstarch and mix by shaking the casserole in a
                circular motion

FINISH  COOKING  JUST  BEFORE  MEALTIME :

    -   Remove the bay leaves and thyme and bring the dish to a boil
   
-   Add cooking cream and apples to the casserole and mix by

        shaking the casserole in a circular motion
   
-   Fix flavors and serve immediately
   
-   Decorate with chopped parsley



EXTRAS :

    -   Tiny baked potatoes, if we did not cook potatoes in the casserole
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה