אוי אמא... איזה ריח של שבת כשפותחים את הדלת....והטעם... קדרה צרפתית שקצרה שפע של שבחים בארוחת שישי משפחתית....
FRENCH STYLE CHICKEN NORMANDY, SLOW BAKED
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-אביתר משתין לפיר ביוב בפריס
.....................................................................................................................................................................................
פריס עם בתי הבכורה ועידו ואביתר, נכדי התאומים בני השלוש.
מסעדה קטנטונת ושולחן בודד בסמטה צרה ריקה מאדם.
בתי בקופת המסעדה ואביתר נזעק ... פיפי דחוף... לא יכול להתאפק !!! ... אבוי... אין שירותים במסעדה ואין עץ לרפואה... אבל ישששש !!! מצאתי פיר ביוב קטנטן... הצצה מהירה לוודא שאין איש סביבנו ובא לציון גואל....
שאנז-אליזה האלגנטית הומה אדם. עינינו מרוכזות בחלונות הראווה הנוצצים.... רגע של חוסר תשומת לב ואופס ... הילד עומד עירום, מופשל מכנס ומטיל מימיו לתוך פיר ביוב שמצא כשכל הקהל סביבו ....
בתי המומה, לא מבינה ונבוכה.... "אבל סבתא מרשה" טוען הקטנטן ....הסמקתי מבושה
והסברתי ...
והסברתי ...
.....................................................................................................................................................................................
קדרת עוף נורמנדי צרפתית באפייה ארוכה
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
אוי אמא... איזה ריח של שבת כשפותחים את הדלת....והטעם... קדרה צרפתית שקצרה שפע של שבחים בארוחת שישי משפחתית....
עוף עסיסי וטעים עם תפוחי אדמה שלמים נימוחים. שיזוף של כמה שעות טובות בתנור ומקבלים עונג צרוף.
מתנצלת מראש בפני שומרי הכשרות, אבל הפעם המתכון לא כשר….
מצרכים ל-6 מנות :
העוף :
- 6-8 כרעי עוף
לטיגון :
- 2 כף שמן קנולה
- 2 בצלים בגודל בינוני חתוכים לטריזים לאורך
- 3 כפות דבש
- 1/2 ראש שום קלוף ופרוס
- 2 כף שמן קנולה
- 2 בצלים בגודל בינוני חתוכים לטריזים לאורך
- 3 כפות דבש
- 1/2 ראש שום קלוף ופרוס
לרוטב :
- 1.5 כוסות יין אדום יבש
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף מלאה חרדל
- 1 כפית גדושה מלח דק
- הבצל והשום המטוגנים
- צרור קשור של גבעולי רוזמרין ותימין / 1 כפית מכל תבלין
מיובש
- מים רותחים כמעט עד לכיסוי תכולת הקדרה
- 1.5 כוסות יין אדום יבש
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף מלאה חרדל
- 1 כפית גדושה מלח דק
- הבצל והשום המטוגנים
- צרור קשור של גבעולי רוזמרין ותימין / 1 כפית מכל תבלין
מיובש
- מים רותחים כמעט עד לכיסוי תכולת הקדרה
תפוחי אדמה ופטריות :
- 18 תפוחי אדמה קטנים קלופים
- 2 סלסלות שמפיניון חצויות
- 18 תפוחי אדמה קטנים קלופים
- 2 סלסלות שמפיניון חצויות
שמנת לסיום :
- 1 שמנת לבישול דלת שומן
עיטור המנה :
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 שמנת לבישול דלת שומן
עיטור המנה :
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה :
טיפ - ניתן להכין את התבשיל בבוקר ורק לפני הארוחה לחמם ולהוסיף שמנת
לחמש דקות בישול.
.....................................................................................................................................................................................
- להשרות את תפוחי האדמה הקלופים בקערת מים ולהניח במקרר. אפשר
גם יום מראש
גם יום מראש
- לחמם תנור ל-150 מעלות צלסיוס
- להשחים בקדרה רחבה בצל ושמן, להוסיף דבש לקירמול ולהוסיף את השום
- להשחים בקדרה רחבה בצל ושמן, להוסיף דבש לקירמול ולהוסיף את השום
לטיגון קצרצר של דקה
- להניח בקדרה את פיסות העוף, כשהעור נוגע בבצל, ולהזהיב משני הצדדים
- להוסיף לקדרה את תפוחי האדמה והפטריות ולערבב מעט
- לצקת על הכל את הרוטב ומים רותחים כמעט עד לכיסוי תכולת הסיר
- להביא את התבשיל לרתיחה על הגז
- לאפות בקדרה מכוסה משך 6 שעות ויותר ומדי פעם להרטיב את התבשיל
- לאפות בקדרה מכוסה משך 6 שעות ויותר ומדי פעם להרטיב את התבשיל
ברוטב ולהוסיף מים רותחים במידת הצורך
סיום הבישול לקראת הארוחה :
- להוציא את עשבי התיבול ולהביא לרתיחה
- להוסיף לקדרה שמנת לבישול לחמש דקות בישול ולערבב על ידי טלטול הסיר
- להוציא את עשבי התיבול ולהביא לרתיחה
- להוסיף לקדרה שמנת לבישול לחמש דקות בישול ולערבב על ידי טלטול הסיר
בתנועה סיבובית
- לתקן טעמים
- לתקן טעמים
- לעטר את המנות בפטרוזיליה קצוצה ולהגיש מיד
.....................................................................................................................................................................................
הצילום מאתר
https://www.taste.com.au/recipes/french-style-chicken-potatoes/21c92bf7-4876-49eb-aff3-728ce7273eea
https://www.taste.com.au/recipes/french-style-chicken-potatoes/21c92bf7-4876-49eb-aff3-728ce7273eea
.....................................................................................................................................................................................
FRENCH STYLE CHICKEN NORMANDY, SLOW BAKED
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS FOR 6 SERVINGS :
Chicken :
- 6-8 whole chicken legs
For frying :
- 2 tablespoons of canola oil
- 2 medium sized onions cut into long strips
- 3 tablespoons honey
- 1/2 head of garlic peeled and sliced
For the sauce :
- 1.5 cups of dry red wine
- Ground black pepper
- 1 spoonful of mustard
- 1 heaping teaspoon fine salt
- The fried onion and garlic
- Tied bundle of rosemary and thyme stalks / 1 teaspoon of
each dried spice
- Boiling water almost to cover the contents of the pot
Potatoes and mushrooms :
- 18 small potatoes, peeled
- 2 packs of champignon mushrooms cut in half,
Cream :
- 1 low-fat cooking cream
- 1 low-fat cooking cream
Garnishing :
- Chopped parsley
PREPARATIONS :
- Soak the peeled potatoes in a bowl of water and place in the
refrigerator. It is also possible a day in advance
- Preheat oven to 150 degrees C
- Brown onions and oil in a large casserole , add honey and add the
garlic to a short frying of a minute
- Place the chicken pieces in the casserole, with the skin touching the onions, and golden on both sides
- Add the potatoes and mushrooms to the pot and mix a little - Add the sauce and boiling water almost to cover pot contents
- Bring the dish to a boil on the gas stove
- Move to oven and bake in a covered pot for 6 hours or more.
Occasionally moisten the dish with the sauce and add boiling water
if necessary
- Add cooking cream to the casserole, mix by
shaking the casserole in a circular motion and cook for 5 more
minutes
- Fix flavors and serve immediately
- Decorate with chopped parsley
.....................................................................................................................................................................................
- Soak the peeled potatoes in a bowl of water and place in the
refrigerator. It is also possible a day in advance
- Preheat oven to 150 degrees C
- Brown onions and oil in a large casserole , add honey and add the
garlic to a short frying of a minute
- Place the chicken pieces in the casserole, with the skin touching the onions, and golden on both sides
- Add the potatoes and mushrooms to the pot and mix a little - Add the sauce and boiling water almost to cover pot contents
- Bring the dish to a boil on the gas stove
- Move to oven and bake in a covered pot for 6 hours or more.
Occasionally moisten the dish with the sauce and add boiling water
if necessary
- Add cooking cream to the casserole, mix by
shaking the casserole in a circular motion and cook for 5 more
minutes
- Fix flavors and serve immediately
- Decorate with chopped parsley
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה