גראטן כרובית צרפתי אפוי



הצילום מאתר של מרתה סטיוארט

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

כרובית אפויה ברוטב בשאמל מוקרם, גבינות וציפוי פריך - מאפה עדין וטעים במיוחד,
שאסור לוותר עליו בארוחה צרפתית.  ניתן להמיר את הכרובית בברוקולי.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מצרכים ואופן הכנה
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

          הכרובית - 1/5 ק"ג / ראש גדול 
          -   להפריד לפרחים גדולים
          -   לניקוי מחרקים יש להשרות לשעתיים במי מלח, לשטוף פעמיים ולסנן היטב
          -   להניח בכלי סגור ולאדות משך 10 דקות במיקרוגל, או לבשל בסיר עם מים רותחים מומלחים משך 
              5-6 דקות, עד שהפרחים רכים אבל יציבים
          -   לסנן ולייבש
 
          רוטב בשמאל :
          -   להמיס על אש בינונית, תוך בחישה :
                -  30 גרם חמאה
          -   להוסיף קמח ולערבב משך 2 דקות עם כף עץ :
                 -  3 כפות קמח
           -   להוסיף חלב חם ולערבב עד שהתערובת מגיעה לרתיחה.  להמשיך לערבב משך דקה עד להסמכה :
                 -  2 כוסות חלב חם (לא רותח) 
          -    להוסיף לסיר, להביא לרתיחה, תוך בחישה, עד לקבלת רוטב סמיך, אך לא סמיך מדי :
                 -    4 שיני שום כתושות
                
 -    1/2 כפית פלפל שחור גרוס 
                 -    1/4 כפית אגוז מוסקט (ממש מעט כדי שטעמו לא ישתלט על התבשיל) 

               
  -    1 כפית מלח דק
                 -    1/2 כוס גבינת גרוייר / אמנטל מגוררת
                 -    1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

          לציפוי פריך :
          -   לערבב :
                  -    1/4 כוס פירורי לחם 

                  -    1 כף שומשום
                  -    1/4 כוס גבינת גרוייר / אמנטל מגוררת


          הרכבת הקדרה והאפייה :
          -    לחמם תנור ל-190 מעלות
          -    להכין תבנית חרס 20*27 ס"מ משומנת
          -    למזוג 1/3 מהרוטב לתבנית
          -    להניח את הכרובית בתבנית ולצקת עליה את יתרת רוטב הבשאמל
          -    לפזר את חומרי הציפוי על המאפה
          -    לטפטף מעל 30 גרם חמאה מומסת
          -    לאפות 25-30 דקות עד שהחלק העליון משחים

         הגשה :
          -    להגיש חם או בטמפרטורת החדר
 
          טיפ להכנה מראש 
          קדירת גראטן לא אפויה ניתן לאחסן במקרר, כשבכלי נפרד שומרים את חומרי הציפוי הפריך.
          יש להחזיר לטמפרטורת החדר, להוסיף את הציפוי הפריך ולאפות ממש לפני ההגשה

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה