עוף איטלקי אפוי בשום חרדל וחומץ בלסמי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


מתכון מפתיע מהמטבח האיטלקי - כמה פשוט ככה טעים ומרהיב עין - נפלא, שזוף ועם רוטב עשיר
 ITALIAN  CHICKEN  BAKED  WITH  BALSAMIC  VINEGAR   MUSTARD  AND   GARLIC
SEE   TRANSLATION  BELOW
סיפור-לידת טל לתוך מלחמת יום כיפור. זוגיות + 70


.....................................................................................................................................................................................

לידה ראשונה.  טל.  התרגשות שאין דומה לה.  מערבולת של רגשות.  התמקדות טוטלית בחוויה.  אי מבודד של אושר בים של מציאות שנשתכחה.  נשכח גם יום כיפור שעמד בפתח.
צפירה עולה ויורדת קורעת את השלווה.  מצמררת, מבלבלת ומחזירה באחת לכאן ועכשיו. 
אישי בא וסיפר.  מלחמה. 
תכונה קדחתנית של הצוות הרפואי, שנענה לתביעה לפנות בדחיפות את בית החולים "הדסה" ממרבית חוליו.  צרור קטן מאולתר סופק לכל יולדת, עם מעט חיתולים, בגדים ובקבוקים...  "תחזירו לנו פעם....  סומכים עליכם...." 
שיירת אמבולנסים, עמוסת יולדות וילודים, עוזבת את בית החולים ומפזרת אותנו לבתים, כשפיג'מות וחלוקי בית חולים עלינו ותינוקות צרורים ביריעות בד בזרועותינו.
אמי ואישי הופתעו מההגעה המוקדמת. 
 
תרמיל צבאי ארוז מוכן ליציאה ליד הדלת ומדים מגוהצים תלויים על קולב.  אישי טורח בזריזות לאטום את החלונות בסלוטייפ ונייר שחור. האפלה.






אני נשארת לעמוד באמצע התכונה עם טל בזרועותי ולא יודעת מה לעשות.  לא יודעת איך להתחיל להיות אמא במלחמה.
חבר נשלח לקרוא לאישי להתייצב ולא יכול להוציא הגה.  ראה אותי עומדת המומה, עם טל בזרועותי ובחר להשאיר לנו עוד לילה של יחד.
לילה ללא שינה. חבוקים מקשיבים בחרדה לסיסמאות שקוראות  בקול נוקב לגיוס.  זה הגיע לפני שהשחר הפציע ואתה לעולם לא מוכן לזה.
כניסה מהירה למדי  צנחנים, תרמיל על הכתף, נשיקה, חיבוק של פרידה וזהו.
אמי התבוננה בי, כאילו הייתי פסל חרסינה שעומד להתרסק ונאלמה דום בלי לדעת מה לעשות, או מה להגיד.  המומה ראתה איך, מיד עם סגירת הדלת, אספתי את עצמי אל מציאות תובענית והכרזתי שנכונה לנו עבודה רבה, צריך להפשיל שרוולים ולחלק בינינו משימות...


תינוק הוא לכאורה יצור שברירי חסר אונים ותלותי, אבל לא כך הרגשתי.  כואבת, מותשת מבכי, מוטרפת מדאגה וממחשבות מצמררות ומוחלשת מאובדן תיאבון כמעט מוחלט, נמשכתי כבכבלי קסם אל טל.  וזו, בת ימים ספורים בלבד, ישנה במיטתי כששלווה נסוכה על פניה הזעירים. 
כמה כוח וקסם יש ביצור הזעיר הזה.  די היה לי לשכב לידה, לחבק, ללטף ולהתבונן כדי לשאוב טונות של כוח ורוגע להמשך הדרך.

חלפו כמה עשורים והשבוע טל ילדה תאומים.  בשובה מבית החולים חיכה לה בבית מגש עם העוף הזה כשהוא אפוי עם תפוחי אדמה. טעים-טעים.

.....................................................................................................................................................................................
עוף איטלקי אפוי בשום חרדל וחומץ בלסמי

.....................................................................................................................................................................................

מתכון מפתיע מהמטבח האיטלקי - כמה פשוט ככה טעים
ומרהיב עין - נפלא, שחום ועם רוטב עשיר. 
נלקח מהתכנית "איטליה כל יום" בכיכובה של גיאדה דה לורנטיס

.....................................................................................................................................................................................

מצרכים :
   
    -   העוף :
         -   4 כרעי עוף
   -   לרוטב השרייה :
         -   1/4 כוס חומץ בלסמי
         -   2 כפות חרדל דיז'ון משחתי
         -   1 כף שמן זית
         -   2 כפות מיץ לימון (1/2 לימון סחוט)
         -   5 שיני שום פרוסות / כתושות
         -   פלפל שחור גרוס
         -    מלח דק

   -   להסמכת הרוטב :
         -   1 כף גדושה קמח / קורנפלור
         -   1 כוס מים

   -    לעיטור המנה :
         -   פטרוזיליה קצוצה
         -   1 כפית גרידת לימון

 אופן ההכנה :
   -   הכנה יום מראש :
        -   להשרות את העוף ברוטב השריה למשך לילה
   -   האפייה :
        -   להוסיף מים כדי שלקראת ההגשה נהנה משפע שלרוטב
        -   לאפות משך כשעה ולהפוך את הנתחים פעמיים במהלך האפייה
   -      הסמכת הרוטב בתום האפייה :
        -   להניח את העוף בכלי הגשה מכוסה ולשמור על חומו
        -   להסיר שומן עודף מהרוטב שבתבנית
        -   להניח את התבנית עם הרוטב על הגז ולהביא לרתיחה
        -   להסמיך עם תערובת בחושה של מים וקמח/קורנפלור
   -   לתקן טעמים
   -   לעטר את המנה בפטרוזיליה וגרידת לימון
תוספות להגשה :

    -   תפוחי אדמה אפויים (בנפרד או במגש אחד יחד עם העוף) פירה, פסטה, 

        אורזפולנטה, פירה דלורית ברוזמרין

.....................................................................................................................................................................................
ITALIAN  CHICKEN  BAKED  WITH  BALSAMIC  VINEGAR   MUSTARD  AND   GARLIC/
...................................................................................................................................................................................

A surprising recipe by Giada De-Laurentis, from the Italian cuisine - Simple, delicious, wonderful and with a rich dark sauce.
INGREDIENTS :

   -   The Chicken :
          -   4 chicken hips

   -   Soaking sauce  :
          -   1/4 cup balsamic vinegar
          -   2 tablespoons dijon mustard
          -   1 tablespoon olive oil
          -   2 tablespoons lemon juice (1/2 lemon squeezed)
          -   5 garlic cloves, sliced / crushed
          -   Ground black pepper
          -   Fine salt

   -   To thicken the sauce:
          -   1 heaping tablespoon flour / cornstarch
          -   1 cup of water

   -   For garnishing the dish:
          -   Chopped parsley
          -   1 teaspoon lemon zest
PREPARATION :

    -   Preparation day in advance :
           -   Soak the chicken in the marinade overnight
    -   Baking :
           -   Add water to get plenty of sauce at the end
           -   Bake for about an hour and turn the chicken pieces twice
               during baking
    -   Thickening the sauce after baking :
           -   Place the chicken in a covered serving dish and keep it warm
           -   Remove excess fat from the sauce
           -   Place the baking pan, with the sauce, on the gas and bring to
               a boil
           -   Thicken with a mixture of water and flour / cornflour
    -   Fix flavors
   
-   Garnisk the dish with parsley and lemon zest
EXTRAS :


    -   Baked potatoes (separately or in one tray together with the
        chicken) mashed potatoes, pasta, mashed butternut squash with
        rosemary, rice, polenta

.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה