עוף איטלקי שלם מרופד בעשבי תיבול ואפוי עם תפוחי אדמה ובטטות - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


עוף שלם צלוי מושלם וללא מאמץ - שחום ופריך מבחוץ והפנים עסיסי ומבושם בעשבי תיבול שהוחדרו מתחת לעור...  והבטטות ותפוחי האדמה שספגו את הרוטב.... עונג צרוף.....
WHOLE  ITALIAN  CHICKEN  LINED  WITH  HERBS  AND  ROASTED  WITH  SWEET/POTATOES
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-התאומים אוהבים עוף.  מצולם.  70 
 .............................................................................................................................................

עוף שלם  צלוי מושלם וללא מאמץ - שחום ופריך מבחוץ ועסיסי ומבושם.



הנכדים התאומים הגיעו מורעבים, "טרפו" את העוף, כרסמו את העצמות.... ואביתר, הימני, שבע וכמעט נרדם בישיבה.....

 ............................................................................................................................................. 
עוף איטלקי שלם מרופד בעשבי תיבול ואפוי עם תפוחי אדמה ובטטות
 .............................................................................................................................................







ובתיאבון.... 
 .............................................................................................................................................
מצרכים
 ............................................................................................................................................. 
העוף :
   -   1 עוף גדול שלם עם עור מושלם ללא קרעים
   -   לימון שלם בקליפה

מחית עשבי התיבול - במעבד מזון :
    -   50 ג' חמאה / 1/4 כוס שמן זית
    -   1/2 חבילה פטרוזיליה
    -   עלים מ-3 ענפי רוזמרין   

    -   עלים מ-3 ענפי ריחן - לבחירה
    -   עלים מ-5 ענפי תימין טרי / 1 כפית תימין יבש
    -   2 כפות טרגון יבש
    -   1 כף גדושה שום כתוש
    -   מיץ מחצי לימון   

    -   גרידת לימון שלם
    -   מלח דק  - לדעתי אין צורך
    -   פלפל שחור גרוס


תפוחי האדמה / בטטות :
   -   8 תפוחי אדמה / בטטות בקליפה  
   -   לתיבול   -   שמן זית
                    -   פלפל שחור גרוס
                    -   מלח דק

 להסמכת הרוטב :
     -   1 כף גדושה קורנפלור / קמח מעורבבת בכוס מים
 .............................................................................................................................................
הכנה יום מראש
 ............................................................................................................................................. 

תיבול העוף :
-   מאזור החזה, מפרידים בעדינות את העור מהבשר, כולל הרגליים
-   בעזרת כף מחדירים את מחית עשבי התיבול בין העור לגוף ומעסים כדי לפזר
    באופן אחיד מסביב
-   מעסים במחית גם את פנים העוף ומבחוץ

-   מניחים בבטן העוף לימון שלם בקליפה
-   משהים ללילה בקירור
 .............................................................................................................................................
 האפייה למחרת היום
 .............................................................................................................................................

 -   מחממים תנור ל-200 מעלות
-   מתבלים ומעסים את תפוחי האדמה / בטטות ומניחים אותם סביב דפנות התבנית

    ואת העוף במרכז, כשהחזה כלפי מעלה
-   במהלך האפייה מוסיפים מעט מים, במידת הצורך ומרטיבים את העוף ותפוחי
    האדמה במרינדה
-   צולים את העוף בתנור חם   -   35 דקות כשהחזה כלפי מעלה  
                                           -   30 דקות כשהחזה כלפי מטה
-   מניחים את העוף בצד למשך 20 ד' עם כיסוי של רדיד אלומיניום. העוף יישאר
    חם  והמיצים יכלאו בו
-   מעבירים את רוב הרוטב לקלחת
-   ממשיכים להשחים את תפוחי האדמה בתנור במצב טורבו משך 15-20
    דקות להיזהר מחריכה !!!
 הסמכת הרוטב :
-   לשפוך את עודפי השומן שברוטב ולהביא לרתיחה עדינה
-   להוסיף לרוטב תערובת של קורנפלור/קמח ומים
-   לבשל 2-3 דקות תוך בחישה
-   לתקן טעמים
 
להגשה :
-   מגש עם נתחי העוף, כשסביבם תפוחי האדמה
-   בצד כלי עם שפע של רוטב
  .............................................................................................................................................
WHOLE  ITALIAN  CHICKEN  LINED  WITH  HERBS  AND  ROASTED  WITH  SWEET/POTATOES
 .............................................................................................................................................


CHICKEN :
     -   1 large whole chicken with a perfect skin without tears
     -   One lemon in shell

HERBS  MASH  IN  A  FOOD-PROCESSOR :
     -   50 g of butter / 1/4 cup of olive oil
     -   1/2 packet of parsley
     -   3 rosemary sprigs, leaves only
     -   3 basil springs, leaves only
     -   5 thyme springs, leaves only / 1 tsp of dried thyme
     -   2 tbsp of dried tarragon
     -   1 heaped tbsp of minced garlic
     -   Juice of half a lemon 
     -   Lemon zest
     -   Fine salt (I think there is no need to)
     -   Ground black pepper

 POTATOES / SWEET POTATOES  :
     -   8 large  potatoes / sweet potatoes - in shell, bite size
    -   For seasoning :
           -   Olive oil
           -   Freshly ground black pepper
           -   Fine salt - A little

FOR  THICKENING  SAUCE :
    -   1 heaped tablespoon of cornstarch / flour mixed in a glass of
        water

 .............................................................................................................................................
PREPARATIONS  A  DAY  IN  ADVANCE
  .............................................................................................................................................
CHICKEN'S  SEASONING :
     -   In the chest area, gently separate the skin from the meat,
         including the leg
     -  With the help of a spoon put the pureed herbs between the skin

         and body and massage to evenly distribute around
     -  
Smear the paste of herbs also inside and outside the chicken
     -   Place a whole lemon in the chicken's belly

     -   Set aside for a night in the fridge


 .............................................................................................................................................
BAKING  THE  NEXT  DAY 
  .............................................................................................................................................

      -   Preheat oven to 200 ° C 
     -   Season and rub the potatoes / sweet potatoes and put them

         around the sides of baking pan. Put the chicken in the center, with
         the chest upwards
     -   During baking, add a little water, if necessary, and baste the
         chicken and potatoes with the gravy
     -   Roast the chicken in a hot oven
            -   35 minutes with chest up
            -   30 minutes, chest down
     -   Place the chicken aside for 20 minutes, cover with an aluminum
         foil. The chicken will remain hot and the juices will be kept in it
     -   Pour most of the gravy to a pot for thickening
     -   Continue to brown the potatoes in the oven. in the turbo mode. for
         15-20 minutes and beware not to burn them !!!
THICKENING  THE  GRAVY  IN  THE POT :

     -   Get rid of the gravy excess fat and bring to a gentle boil
     -   Add to the gravy
cornflour / flour mixed with water
     -   Cook for 2-3 minutes while stirring
     -   Fix flavors

TO  SERVE :    

     -   A tray with the chicken pieces, surrounded by the potatoes
     -   On the side - a jug with the plenty of gravy


  .............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה