עוף איטלקי אפוי ביין רסק עגבניות, שום ועשבי תיבול - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


מתכון נפלא של עוף אפוי ברוטב אדום סמיך ומבושם בעשבי תיבול איטלקיים
    BAKED  CHICKEN  IN  TOMATO  SAUCE  WINE  GARLIC & ITALIAN  HERBS

סיפור-ארוחת ההפתעה שהכנתי עם איתן בהרצליה.  70 + חגי
SEE  TRANSLATION  BELOW

  .............................................................................................................................................

הרצליה....  בני וכלתי בעבודה ואני זכיתי ביום  בילוי עם איתן, נכדי הבכור בן השנתיים.
ירדנו למרכול השכונתי ששכן מתחת לבית... הושבתי את הזאטוט בעגלת הסופר..... חיבוקים, נשיקות ובמקביל גם איסוף מצרכים לארוחת הפתעה להורים.....
חוזרים הביתה....  הילד על השיש, כמיטב המסורת המשפחתית.... ושנינו מבלים בפטפוטים ובבישול.... מרק עוף, פירה ועוף אפוי בתנור.....
זה העוף שהכנתי והטעמים והניחוחות המשכרים שהפיץ  עטפו את ארוחת ההפתעה המנחמת, שקבלה את פני בני וכלתי בסוף יום העבודה.
העוף אפוי ברוטב אדום סמיך ומבושם בעשבי תיבול איטלקיים.  מתכון נפלא שנשכח, "נוער מאבק" בפסח שני השנה וזכה שוב למחמאות מבני הבית. 
גם הגירסה המאולתרת הזריזה שלי מצוינת - נתחוני חזה עוף מוקפצים בווק ומבושלים קצרות ברוטב.  במקרה זה אני משתמשת בעגבנייה טרייה מרוסקת במקום רסק עגבניות.
  .............................................................................................................................................
  עוף איטלקי אפוי ביין, רסק עגבניות, שום ועשבי תיבול
 .............................................................................................................................................

מצרכים :
-   4-6 כרעיים של עוף
-   רוטב לשריית לילה :
     -   2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
     -   3 כף שמן זית
     -   1/2 כוס יין אדום יבש
     -   1 כף גדושה שום כתוש של דורות / 7 שיני שום כתושות
     -   תבלינים    -   1 כפית מלאה אורגנו יבש
                          -   1/2 כפית תימין יבש
                          -   1 כף מחוקה סוכר חום
                          -   פלפל שחור גרוס
                          -   1 כפית מחוקה מלח דק

     -   1 כוס מים
אופן ההכנה :
-   להשרות את העוף ברוטב שרייה למשך לילה
-   לאפות משך כשעה ב-200 מעלות כשהעור פונה כלפי מעלה
-   להפוך את נתחי העוף פעמיים במהלך האפייה ולהוסיף מים במידת הצורך, כדי

    להבטיח כמות נדיבה של רוטב נפלא
-   לתקן טעמים
ההגשה :
-   לערוך את נתחי העוף בקערת הגשה ולצקת עליהם שפע של רוטב
-   להגיש לצד פסטה, פירה או
אורזתפוחי אדמה אפויים בקליפה ובעשבי תיבול

    איטלקיים, מניפת בטטות.
-   עוד תוספות אפשריות - פסטה, אטריות רחבות לפטוצ'יני, ניוקי או פולנטה.
  .............................................................................................................................................
    BAKED  CHICKEN  IN  TOMATO  SAUCE  WINE  GARLIC & ITALIAN  HERBS
.............................................................................................................................................



INGREDIRNTS :
   -   4-6 whole chicken legs
   -   Marinade :
     
-   2 small cans of tomato paste
     
-   3 tablespoons olive oil
     
-   1/2 cup dry red wine
     
-   1 tablespoon of crushed garlic / 7 crushed garlic cloves
     
-   Spices   -   1 teaspoonful dry oregano
                       
-   1/2 teaspoon dry thyme
                       
-   1 level tablespoon brown sugar 
                       
-    Ground black pepper
                        -   1 level teaspoon fine salt


PREPARATION :

   -   Soak the chicken in marinade overnight
   -   Bake for about an hour at 200 ° C with the skin facing up
   -   Turn the chicken twice during baking and add water if necessary to

       ensure a generous amount of wonderful sauce
   -   Fix flavors



SERVING:
   -   Put the chicken pieces in a serving bowl and pour plenty of gravy

       on them
   -   Serve alongside pasta, mashed potatoes or rice, baked potatoes  

       with Italian herbs, sweet potato fan.
   -   More possible additions - pasta, broad noodles for fettuccine,

       gnocchi or polenta.


.............................................................................................................................................

              









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה