חזה עוף הודי - טיקה מסאלה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

  
 אחד מלהיטי המטבח ההודי.  מעדן של ממש !!!
CHICKEN  TIKKA  MASALA
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-הודו ארץ של הפכים ואופנוע עמוס בדרך לבריכה.  טיולים + חגי + איתן + תום + רון


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הודו. ארץ של הפכים, שנותרה, בתפיסה המערבית שלי, כחוויה טראומטית, שאפפה אותי חודשים רבים לאחר הנחיתה בארץ.

הזוהמה וזיהום האויר לצד הססגוניות של בדי הסארי ודוכני פירות ערוכים בקפידה... העוני והמוני הנכים ומקבצי הנדבות לצד הפנים התמימות והמחייכות שעטפו אותי מכל עבר... כלבים נגועים ועכברושים משוטטים ללא מורא לצד אוכל מהטעימים שהיכרתי...  הצפיפות האנושית שהותירה אותי בתחושה קלסטרופובית לצד מרחבים עם נופים מדהימים... אין סוף צפצופי טוקטוקים עמוסים, שאיימו לדרוס אם לא השגחתי, לצד השלווה והרוחניות שאפפו את האשרמים בהרים.... 

זאת הודו שלי....




















































          הודו זה כאן... בדרך לבריכה...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
חזה עוף הודי - טיקה מסאלה 

טיפ :
יודעת שההכנה מורכבת, אבל תאמינו לי שהמאמץ יותר מכדאי.  חשוב לכן להכין  יום מראש,  ב-4 כלים נפרדים, את העוף השרוי, רוטב המסאלה המבושל, הירקות והכוסברה, שישמשו לסוף הבישול.  כך, לפני הארוחה הכל מאוחד ומבושל בזריזות

מצרכים ל-6 מנות :
-   העוף :
     -   2 חזה עוף חתוך לרצועות או קוביות בגודל ביס
-   לרוטב השרייה לעוף לערבב :
     -   1/2 גביע יוגורט
לריכוך הבשר
     -   1 כפית
מחית שום / 3 שיני שום גדולות קצוצות
     -   1 קובייה
ג'ינג'ר קפוא דורות / 1 ס"מ שורש מגורר
     -   1 כף
שמן קנולה
     -   תבלינים    -   1 כפית מחוקה גראם מסאלה
                        -   1 כפית מחוקה כורכום
                        -   1 כף פפריקה מתוקה
     -   1 כפית מלח דק
-   לרוטב המסאלה :
     -   2 כף
שמן קנולה
     -   תערובת תבלינים :
                    -   1 כף
גראם מסאלה    
                    -   1 כפית גדושה
פפריקה מתוקה
                    -   1 כף מחוקה סוכר חום
                    -   1 כף גדושה
שבבי קוקוס
                    -   1 כפית מחוקה מלח דק
     -   לטחינה משותפת למחית במעבד מזון :
                    -   1
בצל גדול קצוץ למחית במעבד מזון
                    -   7 שיני שום / 1 כפית גדושה שום קפוא של דורות
                    -   2 קוביות
ג'ינג'ר קפוא דורות / 2 ס"מ שורש קצוץ
     -   3
עגבניות קצוצות למחית במעבד מזון
     -   1/3 צרור
כוסברה קצוץ למחית במעבד מזון
     -   1
רסק עגבניות קטן
-   לשימוש בסיום הבישול :
     -   ירקות חתוכים לקוביות קטנות :
          -   1
עגבנייה נטולות גרעינים
          -   1
פלפל ירוק
          -   1
בצל בינוני
     -   1/3 צרור
כוסברה קצוץ (עלים בלבד)
     -   1
שמנת לבישול מופחתת שומן
     -  
מים להגדלת הרוטב
     -  
מלח דק

הכנות יום או שעתיים מראש :
-   שריית חזה העוף ברוטב השרייה : 
     -  להשרות לשעתיים לפחות או ללילה
-   בישול רוטב המסאלה :
     -   לפתוח את תבלינים בשמן ולהיזהר מחריכה
     -   להוסיף מחית בצל-שום-ג'ינג'ר לטיגון קצר
     -   להוסיף עגבניות מרוסקות, קופסת מחית עגבניות וחצי צרור כוסברה
         קצוצה ולהביא לרתיחה
     -   להנמיך את האש ולבשל 20-25 דקות, עם כיסוי, עד לקבלת מרקם מחיתי. 
         לבחוש מדי פעם
     -   לתקן טעמים
הכנת תוספות לשימוש בסיום הבישול ואיחסון ב-4 כלים נפרדים :
     -   לקצוץ לקוביות את העגבנייה, הפלפל והבצל
     -   לקצוץ בסכין את יתרת הכוסברה
(להשאיר מעט לעיטור המנה)

הבישול לפני הארוחה :
-   צליית חזה העוף :
     -   אפשרות א' :
            -   לחמם תנור ל-250 מעלות, לפרוס את העוף על נייר אפייה בשכבה
                אחידה ולאפות במיקום גבוה משך 10 דקות
            -   לשפוך את הנוזלים שהצטברו ולצלות עוד 10 דקות
     -   אפשרות ב' שטרם נוסתה :
            -   להלהיט מחבת פסים מרוססת בשמן.  להניח את העוף בשכבה אחידה
                ולא לגעת עד לאידוי כל הנוזלים והזהבת התחתית.  להפוך במלקחיים
                ולהשחים צד שני
-   סיום הכנת המנה :
     -   להוסיף לרוטב המסאלה את קוביות העגבניות, הפלפלים והבצל ולבשל כ-10
         דקות
     -   להוסיף את נתחוני העוף ולחמם תוך בחישה
     -   להוסיף לבישול קצר את השמנת  ולערבב
     -   להוסיף את מרבית הכוסברה הקצוצה ולערבב
     -   להוסיף מעט מים רותחים להגדלת הרוטב ולתקן טעמים
 
ההגשה : 
-   להגיש על תלולית אורז ולעטר בכוסברה
-   תוספות להשלמת ארוחה הודית :
     -   עם אורז בסמטי לבן
     -   רייטה לריענון והפגת החריפות
     -   דאל - תבשיל עדשים
     -   סלט עדשים וכוסברה
     -   סלט כרוב הודי בתיבול כוסברה ונענע
     -   צלוחית עם טבעות דקיקות של פלפל חריף
     -   צלוחית עם כוסברה ומעט נענע קצוצות דק

.....................................................................................................................................................................................
    הצילומים מהאתר
http://www.halfbakedharvest.com/easy-healthier-croc1
kpot-butter-chicken/
.....................................................................................................................................................................................
CHICKEN  TIKKA  MASALA
.....................................................................................................................................................................................
One of the big hits in the Indian cuisine. A real delicacy !!!
TIP :
I know that the preparation is complicated, but I believe that the effort is more than worthwhile. It is important, therefore, to prepare a day in advance, in 4 separate dishes - the marinated chicken, the cooked masala sauce, the vegetables and cilantro. So, before the meal you can cook it all quickly

INGREDIENTS  FOR  6  SERVINGS :
-   Chicken breasts :
     -   2 chicken breasts cut into strips or bite-sized cubes
-   Marinade for the chicken :
     -   1/2 cup of yogurt to soften the meat
     -   1 tsp of mashed garlic / 3 large garlic cloves, chopped
     -   1 cm of ginger root, grated
     -   1 tbsp of canola oil
     -   Herbs   -   1 level teaspoon of garam masala
                      -   1 level teaspoon of turmeric
                      -   1 tbsp of sweet paprika
                      -   1 tsp of fine salt
-   Masala sauce :
      -   2 tbsp
of canola oil
      -   A mixture of spices :
                     -   1
tbsp of garam masala
                     -   1 spoonful of sweet paprika
                     -   1 level
tbsp of brown sugar
                     -   1 heaping tbsp of coconut chips
                     -   1
level tsp of fine salt
      -   For grinding together into a puree in a food processor :
                     -   1 large
onion                    

                     -   7 cloves of garlic
                     -   2 cm
of ginger root
      -   3 chopped tomatoes in a food processor into a puree
      -   1/3 bunch of chopped cilantro in a food processor into a puree
      -   1 small packet of tomato paste

-   For using at the end of cooking :
      -   Vegetables, diced :
           -   1
tomato, seeded
           -   1
green pepper
           -   1 medium onion
      -   1/3
bunch of chopped cilantro (leaves only)
      -   1
reduced-fat
cream for cooking
      -   Water
to increase the sauce
      -   Fine salt

 
PREPARATIONS  A  DAY  IN  ADVANCE :
-   Chicken breast :
      -   Marinate for at least two hours or
per night
-   Cooking masala sauce:
      -   Open the spices in oil and beware of charring
      -   Add pureed onion-garlic-ginger for
a short frying
     
      -   Add crushed tomatoes, tomato paste and half a bunch of
          chopped cilantro and bring to a boil
      -   Lower the heat and cook for 20-25 minutes, with
a cover. Stir

          occasionally
      -   Fix flavors
-   P
reparing additions to use at the end of cooking and storing in 4

    separate dishes :
      -   
Chop and dice the tomato, pepper and onion
      -   Coarsely c
hop the remaining coriander (leave a little to decorate

          the dish)

COOKING  BEFORE  THE  MEAL :
-   G
rilling chicken breasts :
      -   Option A :
             -   Preheat oven to 250
° C, lay the chicken in an even layer in

                 a baking dish, lined with a baking paper and bake in a high
                 position for 10 minutes
             -   Pour the accumulated  liquids and roast for another 10

                 minutes
      -   Option B (has not yet been tried) :
             -   H
eat up a striped skillet, sprayed with oil . Lay the chicken in

                 an even layer and do not touch until all the liquids evaporate.
                 Turn over with tongs and brown second side
-   End of cooking :
      -   
Add to masala sauce tomatoes, peppers and onion and cook for

          about 10 minutes
      -   Add the chicken
chunks and heat, stirring,
      -   Add the cream for 
a short cooking and mix
      -   Add most of the chopped coriander and 
mix
      -   Add some boiling water to increase the sauce and correct tastes


SERVING :
-   Serve
on rice and decorate with coriander
-   A
dditions to complete an Indian meal:
      -   Basmati rice
      -   Ryta
      -   Dal - lentil stew
      -   Lentils and coriander salad
      -   Indian cabbage salad seasoned with coriander and mint      

      -   A dish with thin rings of hot pepper
      -   A dish with coriander and
some finely chopped mint

 
.....................................................................................................................................................................................
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה