קציצות הודיות בקארי חריף - קופטה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


עוד טעימה מהמטבח ההודי הנפלא
INDIAN  MEATBALLS - KOFTA
 סיפור-כל ההודים דומים במראה ובלבוש.  טיולים + הודו
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

נחיתה בהודו באישון לילה.  כבר "ממעוף הציפור" הודו נראית שונה מכל מקום אחר.  את שפע האורות הבוהקים והמרצדים כיהלומים, שנראים בדרך כלל לפני נחיתה, מחליפים איים זעירים פזורים של אורות חלשים ודהויים.

מסתבר שלא רק כל הסינים נראים בעינינו אותו הדבר.... האנשים בהודו נראים תעתיק משובט מאותו תורם. כולם כהי עור עם שיער שחור חלק. 





















 

הגברים משופמים ועוטים תלבושת אחידה של חליפת קורטה-פיג'מה לבנה מסורתית.


















 

הנשים עם שיער ארוך בסארי ססגוני.  כולם לוטשים מבטים ישירים בזרים.  מבטים לא מושפלים שמלווים בחיוך חם וסקרן. 


































הודו היא תערובת דחוסה של צבעים.  כמו בדי הסארי כך גם האוכל - ססגוני, לוהט וטעים-טעים.
  
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
קציצות הודיות בקארי חריף - קופטה
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הכנה יום מראש :
לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב לא מבושל שמכיל כבר את הבצלים והשומים המטוגנים

 
לקציצות - ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים / ללילה בקירור :
-   1/2 ק' בשר בקר טחון
-   במעבד מזון - לקצוץ גס כל פריט בנפרד :
       -   1 בצל גדול
       -   1/2 צרור כוסברה + חופן נענע
       -   1 לחמניה מורטבת מעט וסחוטה / 3 פרוסות לחם שחור 
-   להוסיף :
       -    1 כף שום כתוש
       -    1 ביצה גדולה
       -    2 כף שמן

       -    תבלינים    -    1 כפית גדושה גראם מסאלה 
                           -    1 כפית מחוקה מלח דק
                           -    פלפל שחור גרוס
       -   1/4 כוס פירורי לחם מקמח מלא + 1 כפית אבקת אפייה



לרוטב :
לטגן בקדרה   -   2 כף שמן קנולה
                    -   2 בצלים גדולים קצוצים דק
                    -   6 שיני שום גדולות פרוסות
                    -   2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
להוסיף          -   3 עגבניות קצוצות לקוביות
                    -   1 רסק עגבניות גדול
                    -   1 כוס מים

לתבל            -   כורכום
                    -   1 כפית גאראם מסאלה
                    -   1 כף סוכר חום
                    -   מלח

בישול הקציצות בקדרה רחבה כעבור שעתיים או למחרת היום :
          -   להביא את הרוטב לרתיחה ולהנמיך את האש
          -   להניח את הקציצות בתוך הרוטב המתבשל
          -   להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות
          -   להביא לרתיחה עדינה ולהחליש את האש
          -   לבשל משך 30-60 דקות על אש נמוכה עם כיסוי
          -   בסוף להסמיך בתערובת :
                 -   1 כוס מים
                 -   כף מאד גדושה קורנפלור / קמח
          -   לתקן טעמים


ההגשה והעיטור :
          -   להגיש עם אורז

          -   לעטר בכוסברה קצוצה

הקפאה :
          -   ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה