עוף אפוי בקארי הודי וחלב קוקוס - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



























קארי עוף שמחזיר אותי לחוויית המפגש עם ניחוחות משכרים, טעמים וצבעים מדהימים מהמטבח ההודי הקסום
INDIAN  BAKED  CHICKEN
 CURRY   WITH  COCONUT  MILK
 סיפור-נועה והאהבה למוסיקה של אמא ואבא.  זוגיות + ציפי
.............................................................................................................................................

אפס חינוך מוסיקלי הותיר אותי בתחילה עם אפס דימוי עצמי בתחום.  רק לימים הבנתי שלהיות "טבולה-רסה" זו מתנה שמקנה לך יכולת התבוננות בדברים ממקום של תמימות.  מקום שחף מפוזות ומאפשר לברור רק את מה שאוהבים באמת.
כך ליקטתי,  החל משנות הארבעים לחיי, קטעי מוסיקה  רוגעים, חלקם עתיקים ומרביתם אתניים.  עשיתי זאת עוד הרבה לפני שמוסיקה הונחה על מדפי החנויות תחת הכותרת "מוסיקת עולם" או "העידן החדש" ותחושת הדה-ז'ה-וו שליוותה את ה"מסע" היתה נפלאה.  בביקורי בהודו ונפאל אספתי עוד ועוד צלילים. 
 
יום אחד מצאתי את נועה'לה בתי מדפדפת  בספריית המוסיקה שלי ומבוישת, כמי שנתפסה בקלקלתה, הודתה  שהצלילים לא נפלו על אוזניים ערלות והחשיפה, למוסיקה קלאסית אצל אבא ולצלילים האקזוטיים שלי הפכה עבורה לסיפור אהבה.
היא סיפרה על תזמורת קאמרית שהופיעה בפני החיילים בבסיסה ועד כמה הופתעה שם לגלות שהצלילים שבקעו,  לא רק נשמעו מוכרים, אלא נמצאו אהובים.
סיפרה שידיד שלה טען שרק אמא "קולית" מחזיקה באוסף יצירותיו של אוליבר שאנטי …...
זוכרת שהבטתי בה, ישובה על השטיח בישיבה מזרחית, כשהדיסקים פזורים סביבה, ואמרתי שאני מאמינה שאהבה משותפת למוסיקה מגשרת על פערי דורות בין הורים וילדים.
לא אשכח את מבט ההסכמה החם כשאמרה…" כמה שזה נכון אמא, וכמה מעט ילדים והורים זוכים לזה…."
  




























 





אז הנה נועה'לה, טעימה מהמטבח ההודי הקסום על רקע הצלילים משם.....
 
 .............................................................................................................................................

עוף אפוי בקארי הודי וחלב קוקוס  
.............................................................................................................................................
הכנות יום מראש :
-   להשרות את העוף ברוטב השרייה למשך הלילה
העוף  :
-   4 כרעיים של עוף

המשרה - לרסק למחית בבלנדר מוט :
-   לטגן / להזהיב ולהסיר מהאש :
        -   1 כף שמן קנולה
        -   1 בצל גדול קצוץ
        -   1 כפית מחוקה מלח דק (לקרמליזציה)
-   להוסיף
        -    2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ  
        -    1 כף מחית שום
        -    4 עגבניות  / שווה לנסות חלופה של רסק עגבניות גדול
        -   תבלינים    -   1 כפית גדושה של
התבלין ההודי שלי
                           -   1 כפית מחוקה כורכום
                           -   1 כף פפריקה מתוקה
        -   כוס חלב קוקוס

האפייה :
-   לאפות כשעה ב-180 מעלות
-   להתחיל כשהעור כלפי מעלה ולהפוך פעמיים במהלך האפייה

הסמכת הרוטב :
-   להניח את נתחי העוף בכלי הגשה מכוסה ושמור במקום חם
-   להניח את מגש האפייה על הגז ולהביא לרתיחה עדינה
-   להסמיך עם כוס מים בלולה בכף גדושה קמח
-   לשפר טעמים
-   להגיש לשולחן בנפרד מהעוף

לקישוט :
 -   כוסברה  טריה קצוצה

תוספות להשלמת ארוחה הודית :
-   עם
אורז בסמטי לבן
-   רייטה לריענון והפגת החריפות

-   דאל - תבשיל עדשים
-   סלט עדשים, עגבניות וכוסברה
-   סלט כרוב הודי בתיבול כוסברה ונענע
-   צלוחית עם טבעות דקיקות של פלפל חריף
-   צלוחית עם כוסברה ומעט נענע קצוצות דק
  
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה