באטר צ'יקן הודי בקלי-קלות - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 כמה פשוט ככה טעים והתוצאה כמו במיטב המסעדות ההודיות
EASY  INDIAN  BUTTER  CHICKEN
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי
...................................................................................................................................................................................

כל כך פשוט, כל כך טעים ועדיין התוצאה כמו במיטב המסעדות ההודיות..

 .....................................................................................................................................................................................
באטר צ'יקן הודי
.....................................................................................................................................................................................

מצרכים ל-4 מנות :
   
   העוף :
-   2 חזות עוף שלמים חתוכים לרצועות או לפיסות ביס   
-   פטנט של מסעדות סיניות לריכוך העוף - לפזר 3 כפיות אבקת סודה לשתייה, לעסות, להניח בקירור לחצי 
    שעה (לא יותר כדי שלא יהיה רך מדי), לשטוף היטב ולסנן
       
   
   לרוטב השרייה - לערבב :
   -   1/2 כוס יוגורט
   -   1 כף מיץ לימון
   -   3 שיני שום גדולות מעוכות
   -   תבלינים   -   1 כפית מחוקה כורכום
                     -   1 כפית מחוקה גאראם מסאלה
                     -   1 כפית מחוקה כמון
                     -   1 כפית מחוקה אבקת זנגוויל
                     -   1 כפית מחוקה אבקת כוסברה
                     -   1 כפית מלאה פפריקה מתוקה
                     -   1/2 כפית פפריקה חריפה, לבחירה לפי הטעם האישי

   הקארי - לערבב ולהכין מראש :
   -   30 גרם חמאה רכה
   -   1 רסק עגבניות קטן
   -   1 כף מחית שום 
   -   1 כף סוכר חום
   -   1.25 כפית מלח דק

   בדקות הבישול האחרונות :
   -   1 שמנת לבישול דלת שומן (כוס)
   -   מים להעשרת הרוטב
   -   1/2 צרור כוסברה קצוצה    
                      

...................................................................................................................................................................................

אופן ההכנה :

הכנה מראש :  
   -   לרכך את העוף בסודה לשתייה
   -   להשרות את העוף ברוטב השרייה למשך שעה לפחות ועדיף למשך לילה בקירור
   -   להכין מראש 2 כלים עם תערובת הקארי והכוסברה הקצוצה
   הבישול - לבשל כמה שעות מראש ולפני ההגשה להוסיף שמנת וכוסברה :
   -   להלהיט 2 כפות שמן בווק
   -   לטגן בווק את נתחוני העוף משך כשלוש דקות ורק עד שילבינו (כדי שיישארו עסיסיים)
   -   להוסיף לווק את תערובת הקארי, להביא לרתיחה ולבשל משך 3 דקות
   -   לפני ההגשה, להוסיף לווק את השמנת ותוספת מים עד לכיסוי העוף, לערבב ולהביא לרתיחה ל-3 דקות 
   -   להוסיף לתבשיל כוסברה וחלק להשאיר לעיטור המנה
   -   להגיש על תלולית של אורז בעיטור כוסברה קצוצה


.....................................................................................................................................................................................
  הצילומים מהאתר
https://www.mygorgeousrecipes.com/butter-chicken-recipe-indian-style/
.....................................................................................................................................................................................
EASY  INDIAN  BUTTER  CHICKEN
.....................................................................................................................................................................................


So simple, so tasty and yet the result is just like in the best Indian restaurants
INGREDIENTS  FOR  4  SERVINGS :

Chicken : - 2 whole chicken breasts cut into strips or bite-size pieces
   
   For the marinade - mix :
    - 1/2 cup yogurt
    - 1 tablespoon lemon juice
   
- 3 crushed garlic cloves Spices : - 1 level tsp turmeric - 1 level tsp Garam Masala   -  1 level tsp cumin -  1 level tsp ginger powder   -  1 level tsp coriander powder   -  1 tea spoonful sweet paprika   -  1/2 level tsp hot paprika, or according to personal taste

PREPARATIONS :

    - Soak the chicken in the marinade for at least one hour and preferably refrigerate overnight
    - Prepare in advance 2 dishes with the curry mixture and chopped coriander
    - Heat 2 tablespoons of oil in a wok
    - Fry the chicken pieces in the wok for about three minutes and only until they get white (So that they remain juicy)
    - Add the curry mixture to the wok. Bring to a boil and cook for 3 minutes
    - Just before serving add the cream and extra water to cover the chicken, mix and bring to
a gentle boil for another 3 minutes     - Add coriander to the dish - Serve on top of rice and decorate with chopped coriander

.....................................................................................................................................................................................





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה