מרק עוף וירקות לקוסקוס בניחוח כוסברה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



קוסקוס…. כל-כך טעים…. כל-כך מנחם…. ויכול להשביע גדוד….
MY  CHICKEN AND  VEGETABLES  COUSCOUS  SOUP  SCENTED  WITH  FRESH  CORIANDER
סיפור-הקוסקוס המצרי בירושלים ותמונות אימהות ראשונות


....................................................................................................................................................................................

אי שם, בתחילת האימהות שלי, הוזמנתי לקומה השמינית לטעימה של קוסקוס שהכינה שכנתי המצרייה.

זה היה אולי המפגש הראשון שלי עם קוסקוס ונשביתי בניחוח העדין של הכוסברה שעטף את המנה.
השבוע, בגעגוע נוסטלגי לטעמים שכמעט נשכחו, הכנתי את מרק העוף הפולני שלי..... ובגחמה של רגע המרתי את השילוש המקודש של פטרוזיליה-סלרי-שמיר בצרור ענק של כוסברה.
הבית התמלא בניחוח עדין וכל המשפחה התענגה על הקוסקוס של ארוחת ערב שישי.
.............................................................................................................................................
מרק עוף וירקות לקוסקוס בניחוח כוסברה
.............................................................................................................................................

 
מצרכים :
     -   1 בצל קטן שלם
     -   1 צרור כוסברה (1/2 קשור בחבל דק-למרק + 1/2 נוסף ישמש לעיטור המנה)
     -   1 ק"ג / חפיסה של כנפי עוף (כ-12 יח')
     -   1 פלפל ירוק שלם חתוך לקוביות גדולות
     -   5 גזרים חצויים לאורך וחתוכים לפרקים גדולים
     -   3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, חתוכים לקוביות גדולות
     -   2 קולרבי חתוכים לקוביות גדולות
     -   1/2 כרוב קטן חתוך לקוביות גדולות
     -   1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים גדולים
     -   5 קישואים חצויים לאורך וחתוכים לפרקים גדולים
     -   2 דלוריות גדולות
     -   12 שיני שום גדולות פרוסות גס
     -   2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים / קפואים / משומרים
     -   2 כף גדושה אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט,
         חומרי שימור וצבעי מאכל
     -   1 כפית גדושה כורכום
     -   מלח

     -   מים כמעט עד לגובה הירקות

אופן ההכנה :
     -   ניתן להניח הכל בקדרה גדולה יום מראש (למעט 1/2 צרור כוסברה לעיטור
         המנה) ולאחסן ללילה בקרור
     -   להביא לרתיחה ולקפות
     -   להנמיך את האש, לכסות ולהמשיך לבשל עד לריכוך הירקות, כ-45-60 דקות
         לערך
     -   לתקן טעמים

הגשה :
     -   לערום גבעת קוסקוס על טס הגשה אובאלי גדול, לפזר למעלה ירקות ולצקת
         מעט מהמרק (שלא תיווצר דייסה)
     -   אפשר להניח על הקוסקוס גם נתחי עוף ולצקת על הכל מעט מהרוטב שלו
     -   לעטר בחצי צרור כוסברה קצוצה
 אריסה ומחית לימון כבוש מקפיצים את הטעם ב"כמה כיתות"

מנות נלוות להגשה :
   -   קוסקוס מלא ורגיל בהכנה מהירה / בורגול / קינואה  
   -   סלטים נלווים     -   לימון כבוש
                              -   אריסה-פלפלצ'ומה
                              -   סלט גזר מבושל חריף 

                              -   סלט גזר חי פיקנטי בכוסברה ולימון כבוש                       
                              -   מטבוחה
                              -   ירקות כבושים מעורבים   

                              -   סלט דלעת - טירשי
                              -   סלט מנגולד / עלי סלק
                            
                              -   סלט ארטישוקים
                              -   זיתים מבושלים
.............................................................................................................................................
הצילום מאתר
http://www.mintteatours.com/happy-couscous-day-or-how-in-morocco-friday-couscous/
.  .............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה