כמה פשוט ככה טעים - סמיך, משביע, עדין וקטיפתי. אין כמוהו לערב חורף גשום וקרררר ....
CREAMY POTATO SOUP WITH ZUCCHINI GARLIC THYME AND CREAM
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור- תמונת התאומים שאוהבים מרק ואביתר חושב שחימום מרק במחבת יניב ביצה .... 70 + עידו
.....................................................................................................................................................................................
כמה פשוט ככה טעים - סמיך, משביע, עדין וקטיפתי. אין כמוהו לערב חורף גשום וקררררררררר ....
ומי אוהב מרק טעים-טעים אם לא הנכדים התאומים המתוקים....
אביתר בן השלוש ביקש קערה נוספת של מרק והצעתי לחמם בזריזות במחבת.
הזאטוט נזעק בדאגה - "לא !!!! אני לא רוצה שהוא יהיה ביצה ...."
ומי אוהב מרק טעים-טעים אם לא הנכדים התאומים המתוקים....
אביתר בן השלוש ביקש קערה נוספת של מרק והצעתי לחמם בזריזות במחבת.
הזאטוט נזעק בדאגה - "לא !!!! אני לא רוצה שהוא יהיה ביצה ...."
.............................................................................................................................................
מרק תפוחי אדמה מוקרם עם קישואים שום תימין ושמנת
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
מצרכים :
- 4 קישואים גדולים
- 3 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים קלופים
- 3 כף שמן קנולה
- 1 בצל
- 1 כפית מחוקה מלח דק
- 7 שיני שום גדולות
- 1.75 ליטר מים רותחים (קומקום)
- לתיבול - עלי תימין / 1 כפית מלאה תימין יבש
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- להסמכה, במידת הצורך :
- 2 כפות גדושות קמח
- 1 כוס מים
- 1 שמנת 10% לבישול
- לבחירה - קרוטונים בניחוח שום להגשה
- 3 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים קלופים
- 3 כף שמן קנולה
- 1 בצל
- 1 כפית מחוקה מלח דק
- 7 שיני שום גדולות
- 1.75 ליטר מים רותחים (קומקום)
- לתיבול - עלי תימין / 1 כפית מלאה תימין יבש
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- להסמכה, במידת הצורך :
- 2 כפות גדושות קמח
- 1 כוס מים
- 1 שמנת 10% לבישול
- לבחירה - קרוטונים בניחוח שום להגשה
אופן ההכנה :
- לחתוך תפוחי אדמה וקישואים לקוביות גדולות ולקצוץ את הבצל
- להלהיט שמן בקדרה ולהזהיב בצל עם כפית מלח (המלח מזרז
תהליכים ומקרמל כמו סוכר)
- להוסיף שיני שום פרוסות לטיגון קצרצר, מבלי לחרוך
- להוסיף את הקישואים ותפוחי האדמה לטיגון-ערבוב של כ-5 דקות
- להוסיף מים רותחים וחומרי תיבול ולבשל עד לריכוך הירקות
- לרסק למחית חלקה בעזרת בלנדר מוט
- להסמיך, במידת הצורך, בעזרת בלילה של קמח ומים (ללא גושים) ולהביא
לרתיחה קצרה
- לכבות את האש, להוסיף שמנת לבישול ולבחוש
- לתקן טעמים
- לבחירה - קרוטונים להגשה
בתיאבון....
............................................................................................................................................
. CREAMY POTATO SOUP WITH ZUCCHINI GARLIC THYME AND CREAM
............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
- 4 large zucchini / courgettes
- 3 peeled potatoes, medium-large size
- 3 tbsp of canola oil
- 1 onion
- 1 level teaspoon of fine salt
- 7 large garlic cloves, sliced
- 1.75 liters of boiling water (1 kettle)
- For seasoning
- Thyme lesves / 1 heaped teaspoon of dry thyme
- Ground black pepper
- Salt
- For thickening, if necessary:
- 2 heaping tablespoons of flour
- 1 cup of water
- 1 10% cream for cooking
- Optional - garlic croutons for serving
- 3 peeled potatoes, medium-large size
- 3 tbsp of canola oil
- 1 onion
- 1 level teaspoon of fine salt
- 7 large garlic cloves, sliced
- 1.75 liters of boiling water (1 kettle)
- For seasoning
- Thyme lesves / 1 heaped teaspoon of dry thyme
- Ground black pepper
- Salt
- For thickening, if necessary:
- 2 heaping tablespoons of flour
- 1 cup of water
- 1 10% cream for cooking
- Optional - garlic croutons for serving
PREPARATIONS :
- Cut potatoes and zucchini into large cubes and chop the onion
- heat up oil in a pot and slightly golden onions with Ha teaspoon of
salt
- Add garlic cloves slices for 5 minutes frying without scorching
- Add zucchini and potatoes for 5 minutes frying-stirring
- Add boiling water and seasonings and cook until the vegetables
soften
- Use a stick blender to form a smooth puree
- Thicken, if necessary, with a mixture of wheat flour and
water (without lumps) and bring to a short boil
- Put out the fire, add cream and stir
- Fix flavors
- Optional - croutons for serving
- Sprinkle over onion rings and lemon slices
- Drip on everything lemon juice and canola oil
- Cut potatoes and zucchini into large cubes and chop the onion
- heat up oil in a pot and slightly golden onions with Ha teaspoon of
salt
- Add garlic cloves slices for 5 minutes frying without scorching
- Add zucchini and potatoes for 5 minutes frying-stirring
- Add boiling water and seasonings and cook until the vegetables
soften
- Use a stick blender to form a smooth puree
- Thicken, if necessary, with a mixture of wheat flour and
water (without lumps) and bring to a short boil
- Put out the fire, add cream and stir
- Fix flavors
- Optional - croutons for serving
- Sprinkle over onion rings and lemon slices
- Drip on everything lemon juice and canola oil
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה