מרק תפוחי אדמה מוקרם עם קישואים שום תימין ושמנת - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


  כמה פשוט ככה טעים - סמיך, משביע, עדין וקטיפתי.  אין כמוהו לערב חורף גשום וקרררר ....
CREAMY  POTATO  SOUP  WITH  ZUCCHINI  GARLIC  THYME  AND  CREAM
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור- תמונת התאומים שאוהבים מרק ואביתר חושב שחימום מרק במחבת יניב ביצה ....  70 + עידו
.....................................................................................................................................................................................

כמה פשוט ככה טעים - סמיך, משביע, עדין וקטיפתי.  אין כמוהו לערב חורף גשום וקררררררררר ....

ומי אוהב מרק טעים-טעים אם לא הנכדים התאומים המתוקים....

 אביתר בן השלוש ביקש קערה נוספת של מרק והצעתי לחמם בזריזות במחבת. 

הזאטוט נזעק בדאגה - "לא !!!! אני לא רוצה שהוא יהיה ביצה ...."

.............................................................................................................................................
מרק תפוחי אדמה מוקרם עם קישואים שום תימין ושמנת
.............................................................................................................................................

 
מצרכים :
   -   4 קישואים גדולים
   -   3 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים קלופים

   -   3 כף שמן קנולה
   -   1 בצל
   -   1 כפית מחוקה מלח דק
   -   7 שיני שום גדולות

   -   1.75 ליטר מים רותחים (קומקום)                               
   -   לתיבול    -   עלי תימין / 1 כפית מלאה תימין יבש
                     -   פלפל שחור גרוס
                     -   מלח 
  
   -   להסמכה, במידת הצורך :
                     -   2 כפות גדושות קמח
                     -   1 כוס מים
   -   1 שמנת 10% לבישול

   -   לבחירה - קרוטונים בניחוח שום להגשה
אופן ההכנה :

   -   לחתוך תפוחי אדמה וקישואים לקוביות גדולות ולקצוץ את הבצל
   -   להלהיט שמן בקדרה ולהזהיב בצל עם כפית מלח (המלח מזרז

       תהליכים ומקרמל כמו סוכר)
   -   להוסיף שיני שום פרוסות לטיגון קצרצר, מבלי לחרוך
   -   להוסיף את הקישואים ותפוחי האדמה לטיגון-ערבוב של כ-5 דקות
   -   להוסיף מים רותחים וחומרי תיבול ולבשל עד לריכוך הירקות
   -   לרסק למחית חלקה בעזרת בלנדר מוט
   -   להסמיך, במידת הצורך, בעזרת בלילה של קמח ומים (ללא גושים) ולהביא

       לרתיחה קצרה
   -   לכבות את האש, להוסיף שמנת לבישול ולבחוש
   -   לתקן טעמים
   -   לבחירה -  קרוטונים להגשה




בתיאבון....
  ............................................................................................................................................
.  CREAMY  POTATO  SOUP  WITH  ZUCCHINI  GARLIC  THYME  AND  CREAM
 ............................................................................................................................................

INGREDIENTS :
    -   4 large zucchini / courgettes
    -   3 peeled potatoes, medium-large size

    -   3 tbsp of canola oil
    -   1 onion
    -   1 level teaspoon of fine salt
    -   7 large garlic cloves, sliced

    -   1.75 liters of boiling water (1 kettle)
    -   For seasoning
 
 
 

                      -   Thyme lesves / 1 heaped teaspoon of dry thyme
                      -    Ground black pepper
                      -    Salt
    -   For thickening, if necessary:
                      -   2 heaping tablespoons of flour

                      -   1 cup of water
    -   1 10% cream for cooking
    -   Optional - garlic croutons for serving

    
PREPARATIONS :

    -   Cut potatoes and zucchini into large cubes and chop the onion
    -   heat up oil in a pot and slightly golden onions with Ha teaspoon of

        salt
    -   Add garlic cloves slices for 5 minutes frying without scorching
    -   Add zucchini and potatoes for 5 minutes frying-stirring
    -   Add boiling water and seasonings and cook until the vegetables

        soften
    -   Use a stick blender to form a smooth puree
    -   Thicken, if necessary, with a mixture of wheat flour and

        water (without lumps) and bring to a short boil
    -   Put out the fire, add cream and stir
    -   Fix flavors
    -   Optional - croutons for serving

    Sprinkle over onion rings and lemon slices
    -   Drip on everything lemon juice and canola oil
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה