מרק כתום מוקרם בשמנת - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


ערב חורפי ברמת הגולן.  קררר....
ובבית חיכה בני עם מרק  קטיפתי  נפלא, עדין ומבושם  מירקות כתומים
CREAMY  SWEET  POTATO  AND  CARROT  SOUP
SEE TRANSLATION  BELOW
סיפור- ביקור ברמת הגולן  שרשראות אורן ופיצוח צנוברים.  מצולם.  איתן + חגי + ציפי-ילדות + 70




.............................................................................................................................................

חורף קר ואני מתנהלת בעצלתיים מהקבוץ הדרומי שלי לקבוץ הצפוני של בני ברמת הגולן.
נכדי הבכור, אז בן שנה וחצי, מקבל את פני בחיוך מבויש כשהוא יושב בחזית הבית ומתעקש להכות בפטיש על צנוברים.  כשאלה אזלו הלכנו יד ביד לחורשת האורנים שליד הבית, ללקט נוסף.
זיכרונות ילדות הציפו אותי.  שזרתי לנכדי מחרוזת ממחטי האורנים והוא הוקסם מהמשחק.

קררר.... ובבית חיכה לנו בני עם מרק  קטיפתי  נפלא, עדין ומבושם  מירקות כתומים.  לטענת בני זו תשובתו למרק העוף הפולני. 
אולי זה המרק, עליו יתרפק נכדי בגעגועיו לטעמי  הבית.

.............................................................................................................................................
מרק בטטות וגזר מוקרם בשמנת - 4 מנות
.............................................................................................................................................
ניתן "לשחק" עם יחסי הכמויות של הגזר והבטטות, עפ"י מה שמצוי במזווה, אבל חשוב שהתוצאה הסופית תהיה סמיכה למדי,
דבר שיובטח ע"י שמירת גובה המים בגובה הירקות.




מצרכים :
     -   8 גזרים בינוניים פרוסים גס
     -   1 דלורית לא קלופה חתוכה לקוביות בגודל ביס
     -   2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל ביס
     -   4 כוסות מים או עד לכיסוי הירקות
     -   אבקת מרק עוף במינון שישמר את מתיקות הירקות
     -   1/3 כוס שמנת לבישול 10%

אופן ההכנה :
     -   להניח הכל בסיר ולבשל עד לריכוך.  ג'יימי אוליבר לא קולף את הדלורית ואני

         לא מתווכחת איתו...
     -   לטחון למחית במיקסר יד
להגשה  :
     -   לבחוש במרק שמנת לבישול
     -   להגיש עם קרוטונים בשום, חלת שום או לחם כפרי וחמאת שום

למחרת היום :
     -   מומלץ.  גם למחרת היה טעים כמו טרי, ללא הבדל
.............................................................................................................................................
CREAMY  SWEET  POTATO  AND  CARROT  SOUP
.............................................................................................................................................
 You can "play" with the amounts of carrots and sweet potatoes, according to what's in your kitchen, but it is important that the final result will be quite thick. So you need to keep the water level at the height of vegetables.
INGREDIENTS  AND  PREPARATIONS :

Advance preparations are recommended :
       -    Even the next day the soup will be as delicious as fresh
Cook until soften :
      -    8 medium carrots, coarsely sliced

      -    1 unpeeled squash diced bite size
      -    2 large sweet potatoes, peeled and diced bite size
      -    4 cups of water or untill the vegetables are covered
      -    Chicken soup powder (it is important to keep the sweetness of
           the vegetables)

Grind to smooth puree with a stick mixer and serve with :

      -   Stir in 1/3 cup of cooking cream 10% fat
      -   Garlic croutons or garlic challah

.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה