עוף עסיסי וטעים עם תפוחי אדמה שלמים נימוחים. שיזוף של כמה שעות טובות בתנור מניב עונג צרוף
CHICKEN-POTATOES CASSEROLE, IN LONG BAKING
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-חווית הגן הבהאי. מצולם. ציפי + 70
.....................................................................................................................................................................................
חיפה. עיר הולדתי האהובה. פנינת יופי, שמרטיטה לב כל ימאי ונחרטת בזיכרונו כאחת מערי הנמל היפות בעולם, עם נשים שדבר יופיין יצא למרחוק.
אני, ברוב חטאי, חטאתי לחיפה. להיוולד אל תוך תקופת הצנע ולעזוב את העיר בגיל עשרים ואחת לירושלים, זו השתלשלות עניינים שהותירה בי זיכרונות אנמיים משהו ותחושה שחיפה לא הצליחה לחדור מתחת לעור וירושלים חדרה עמוק לוריד.
עד ש.... כעבור כמה עשרות שנים עברתי חוויה מטלטלת ...
הגן הפרסי. אני יורדת לאיטי במדרגות, ממרכזו ועד לפתחו התחתון, במושבה הגרמנית, מוקפת בפרטי גינון, שעשויים בקפידה כמו אורנמנטים אוריינטליים, ובהרמוניה ששורה על כל מה שנפרש לפני.
תחושה של הארה פתאומית אופפת אותי ומציפה באחת במערבולת של תובנות. פתאום הכל כל-כך ברור. הגן כגביע שעוטף באהבה את בתי העיר, את המושבה הגרמנית ואת הים שלמרגלותיו. תחושה עוצרת נשימה של הזכות לגעת במושלם. ההרמוניה בין הטבע והבתים, שטובלים בירק וגולשים בהתאמה לנוף ההררי. הרמוניה ושלווה שמקרינים על האנשים ויצרו עיר של דו-קיום מפויס ואורח חיים נינוח, סולידי והגון. אנשים שיופיו של המקום קורן מפניהם היפות. התובנה שאסור להתייחס לטוב שקבלנו כלדבר מובן מאליו ושיופיה של העיר אכן חדר עמוק מתחת לעורי, זיכה אותי במתת אל של רוגע ואהבת יופי, והאיר את עיני לזהות בכל דבר את היופי שגלום בו.
אחד מחלומות הפרישה שלי נמצא שם , במושבה הגרמנית, במרפסת עץ תלויה עם שפע של צמחיה משתפלת וכוס קפה מהביל מול מרומי הגן הבהאי.......
זיכרון מילדות הצנע מחזיר אותי לצלי העוף הנפלא של אמי. צלי עוף, עם תפוחי אדמה שזופים, נימוחים וטעמים וריחות משכרים.
המתכון שבהמשך מהווה מחווה משודרגת לעוף של אמי.
גם הוא עסיסי וטעים עם תפוחי אדמה שלמים נימוחים. שיזוף של כמה שעות טובות בתנור מניב עונג צרוף
.....................................................................................................................................................................................
קדרת עוף ותפוחי אדמה באפייה ארוכה
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים להכנת מישרה לעוף לשריית לילה
תפוחי אדמה קטנים קלופים, שרויים במים במקרר עד לשעת האפייה
בניית הקדרה ואפייה, עם כיסוי, משך 6 שעות, בתנור שחומם ל-150 מעלות
כעבור שש שעות.... וואו.....
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים ל-6 מנות :
העוף :
- 6 כרעי עוף
רוטב השרייה :
- 1.5 כוס יין אדום יבש
- 1/2 כוס מים
- 3 כפות שמן קנולה
- 3 כף דבש
- 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק-חריף
- 1 כף שום כתוש
- תבלינים - 6 יחי' פלפל אנגלי
- 2 יחידות עלי דפנה
- 1.5 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח גס
- 1.5 כוס יין אדום יבש
- 1/2 כוס מים
- 3 כפות שמן קנולה
- 3 כף דבש
- 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק-חריף
- 1 כף שום כתוש
- תבלינים - 6 יחי' פלפל אנגלי
- 2 יחידות עלי דפנה
- 1.5 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח גס
תפוחי אדמה ותוספות :
- 12-18 תפוחי אדמה קטנים קלופים
- 1 בצל חתוך לטריזים
- 5 שזיפים מיובשים מגולענים
- 12-18 תפוחי אדמה קטנים קלופים
- 1 בצל חתוך לטריזים
- 5 שזיפים מיובשים מגולענים
תערובת להסמכת התבשיל :
- 1 כף מלאה קורנפלור + כוס מים
- 1 כף מלאה קורנפלור + כוס מים
.....................................................................................................................................................................................
אופן ההכנה :
- להשרות את העוף ברוטב השרייה לשלוש שעות או למשך לילה
- להשרות את תפוחי האדמה הקלופים בקערת מים ולהניח במקרר
- להניח בקדרה תפוחי אדמה, בצלים ושזיפים. להניח ביניהם או מעליהם את
נתחי העוף ולצקת על הכל את רוטב השרייה בתוספת מים כמעט עד לכיסוי
תכולת הסיר
- לחמם תנור ל-150 מעלות
- להביא את התבשיל לרתיחה על הגז
- להעביר לתנור ולאפות בקדרה מכוסה משך 5 שעות. מדי פעם להרטיב את
התבשיל ברוטב ולהוסיף מים רותחים במידת הצורך
- לבלול קורנפלור ומים ללא גושים , לצקת סביב השוליים ולנענע בסיבוב
- לאפות עוד שעה, לתקן טעמים ולהגיש
- להשרות את העוף ברוטב השרייה לשלוש שעות או למשך לילה
- להשרות את תפוחי האדמה הקלופים בקערת מים ולהניח במקרר
- להניח בקדרה תפוחי אדמה, בצלים ושזיפים. להניח ביניהם או מעליהם את
נתחי העוף ולצקת על הכל את רוטב השרייה בתוספת מים כמעט עד לכיסוי
תכולת הסיר
- לחמם תנור ל-150 מעלות
- להביא את התבשיל לרתיחה על הגז
- להעביר לתנור ולאפות בקדרה מכוסה משך 5 שעות. מדי פעם להרטיב את
התבשיל ברוטב ולהוסיף מים רותחים במידת הצורך
- לבלול קורנפלור ומים ללא גושים , לצקת סביב השוליים ולנענע בסיבוב
- לאפות עוד שעה, לתקן טעמים ולהגיש
.....................................................................................................................................................................................
CHICKEN-POTATOES CASSEROLE, IN LONG BAKING
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS FOR 6 SERVINGS :
Chicken :
- 6 chicken thighs
Marinating sauce :
- 1.5 cup dry red wine
- 1/2 cup water
- 3 tablespoons canola oil
- 3 tbsp honey
- 5 tablespoons sweet-spicy chili sauce
- 1 tablespoon minced garlic
- spices - 6 allspice
- 2 bay leaves
- 1.5 tablespoons sweet paprika
- 1 teaspoon ground black pepper
- 1 teaspoon coarse salt
Potatoes and additions :
- 12-18 small potatoes, peeled
- 1 onion, cut into wedges
- 5 pitted prunes
Thickening mixture :
- 1 full spoon of cornstarch + glass of water
.....................................................................................................................................................................................
PREPARATIONS :
- Soak the chicken in the sauce for three hours or overnight
- Soak the peeled potatoes in a bowl of water and refrigerate until
- Soak the peeled potatoes in a bowl of water and refrigerate until
baking
- Place potatoes, onions and plums in a wide pot. Put between, or
- Place potatoes, onions and plums in a wide pot. Put between, or
above them, the chicken pieces and pour the sauce on top + water
almost to cover pot contents
- Preheat oven to 150 degrees C
- Bring the dish to a boil on the gas stove
- Move to oven and bake in a covered pot for 5 hours. Occasionally
almost to cover pot contents
- Preheat oven to 150 degrees C
- Bring the dish to a boil on the gas stove
- Move to oven and bake in a covered pot for 5 hours. Occasionally
moisten the dish with the sauce and add boiling water if necessary
- Stir cornstarch and water without lumps, pour around the edges
and shake round
- Bake another hour, fix flavors and serve
- Bake another hour, fix flavors and serve
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה