חידוש נעורי חלה מיום אתמול - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



לא תאמינו איך חלה ישנה מקבלת "מתיחת פנים" באפייה קלה שמפיקה קליפה פריכה, פנים רק ואוורירי וטעם טרי-טרי ....

 HOW  TO  RENEW  AN  OLD  CHALLAH  BREAD  BY  SECOND  BAKING
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-ארבעה ילדים באמבטיה ותינוק בכיור.  ירושלים + באר שבע + טל + חגי + אסנת +נועה + תמר + זוגיות
.............................................................................................................................................

ירושלים של סוף שנות השישים מוצאת אותנו עדיין כזוג סטודנטים חילוני צעיר ללא ילדים.
שישי אחר הצהריים אצל משפחת אופן הדתית, שהזמינה אותנו להצטרף להכנות לכניסת השבת.
דירת שיכון קטנטונת.  הוא, איש מחשבים חובש כיפה סרוגה, והיא עטוית מטפחת עובדת כמורה ומגדלת חמישה קטנטנים.
האווירה רגועה... ילד מטפל בילד צעיר ממנו... משמעת חטיפים ביתיים שמתירה לכל ילד להסתפק בשתי עוגיות פשוטות... חדר ילדים זעיר שמכיל שתי מיטות קומותיים, מיטת תינוק ומעבר צר מאד ביניהן...
אבל מה שהרשים אותנו יותר מכל היה טקס האמבטיות.  ארבעה ילדים משכשכים יחד באמבטיה הגדולה והתינוק מקולח בכיור....
לימים נולדה בתנו הבכורה שזכתה לטקס מוקפד של אמבטיה בכל ערב וללא כל פשרות. 
שנה מלאו לקטנה כשהצטרף אליה אח ותוך מעט שנים הצטרפו אליהם עוד שלש אחיות....
נו.... הרי ברור שמהר מאד הוסרה ההקפדה על כללי טקס האמבטיה וגם אצלנו היו שניים, שלשה וארבעה ילדים באמבטיה ובנוסף תמיד תינוק תורן בכיור....
זהו... כולם נקיים ומוכנים לקבל את השבת.  שולחן חגיגי ערוך בכל טוב ובמרכזו נרות דולקים וחלות שבת ריחניות.
.............................................................................................................................................
חידוש נעורי חלה מיום אתמול
.............................................................................................................................................
החלה פריכה מבחוץ ואוורירית וחמה בפנים, כאילו יצאה זה עת מהתנור 

   -   לפרוס גס, כמעט עד לתחתית, כדי שהחלה תישאר שלמה
   -   לחמם טוסטר-אובן ל-250 מעלות
   -   לאפות משך 5 דקות
   -   חשוב !!!  לבדוק במהלך האפייה ולוודא שהחלה לא נשרפת
   -   להגיש חם לצד מתאבנים וסלטים
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................

HOW  TO  RENEW  AN  OLD  CHALLAH  BREAD  BY  SECOND  BAKING 
.............................................................................................................................................
 The challah is crunchy on the outside and fluffy and warm inside, as if it had just come out of the oven

   -   Slice the challa coarsely, almost to the bottom, to keep it whole
   -   Heat a toaster oven to 250 C degrees and bake it for 5 minutes
   -   It is important !!! Check during baking and make sure it has not
       burned
   -   Serve hot alongside appetizers and salads
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה