קינוח אפוגטו איטלקי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 קינוח גלידה ומשקה קפה איטלקי נפלא
ITALIAN  AFFOGATO
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-"מדיטציית הקפה" של אמא לשני תינוקות מתישים...  טל + חגי + ציפי + ירושלים
.....................................................................................................................................................................................

לגדל שני תינוקות, בהפרש של שנה זו תעסוקה מלאה, מה שיכול להתיש ולהביא למצבים מטופשים של "בריחה" לשירותים, לדקה של לקיחת אויר.... 


פעם אחת הספיקה. אחרי שחגי, שרק החל לזחול, וטל, שלא מזמן למדה ללכת, יבבו וגירדו את דלת השירותים, ויתרתי על פרטיותי גם כאן....


ואז גיליתי את "מדיטציית" הקפה.  מדהים איך לתינוקות יש תובנה של גורים.  איכשהו שידרתי להם שכל עוד יש נוזל שחור בספל, אני ב"הפסקה".  עשר דקות הספיקו לטעון שנית את בטריות האימהות שלי ובאותן עשר דקות טל וחגי העסיקו את עצמם ובאו להציץ מדי פעם - היא בהליכה ועמידה על קצות האצבעות והוא בזחילה, נתלה על משענת הכורסא, הציץ, צנח והמשיך להעסיק את עצמו.
ברגע שבחרתי ללגום את ה"שלוק" האחרון של הקפה הם שבו למרוט אותי ולבקש תשומת לב.......

.....................................................................................................................................................................................
קינוח אפוגטו איטלקי
.....................................................................................................................................................................................

אפוגטו הוא קינוח או משקה מהמטבח האיטלקי.

מצרכים :
   -   רבע כוס אספרסו חם, או קפה שחור מרוכז
   -   לבחירה - ליקר אמרטו או ליקר אחר
   -   1-2 כדורי גלידה וניל
אופן ההכנה :
האפוגטו מכיל כדור אחד או שניים של גלידת וניל, שעליה יוצקים רבע כוס אספרסו חם, או קפה שחור מרוכז. לעתים מוסיפים לקינוח גם ליקר אמרטו או ליקר אחר.
האפגוטו נאכל מיד בטרם נמסה הגלידה בקפה. לאחר אכילת הגלידה שותים את הקפה שנותר, שמתובל בגלידה המומסת.

.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
ITALIAN  AFFOGATO
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS  AND  PREPARATIONS : 

Affogatto is a dessert or drink from the Italian cuisine.

Affogatto contains one or two balls of vanilla ice cream, on which you will pour a quarter cup of hot espresso, or concentrated black coffee.  Sometimes amaretto liqueur or another liqueur are added too

The Affogatto is eaten immediately before the ice cream melts and then you can drink the remaining coffee, seasoned with melted ice cream.
 .....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה