קציצות הודיות בחלב קוקוס - בהשראת באטר-צ'יקן - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


קציצות נימוחות, אווריריות, פיקנטיות ומבושמות, שמחזירות בזמן לחוויה ההודית שלי
 INDIAN  COCONUT-MILK  MEATBALLS -   INSPIRED  BY  BUTTER-CHICKEN
SEE  TRANSLATION  BELOW
 סיפור-צילום בתי בוץ בהודו  מצולם
.............................................................................................................................................

הודו כל כך רב גונית וססגונית וכיוון שעיצוב הוא אחת מחולשותי, אנצל הזדמנות זו להצצה לבתי הבוץ המעוטרים.  חגיגיה לעיניים









.............................................................................................................................................

קציצות הודיות בחלב קוקוס - בהשראת באטר-צ'יקן


.....................................................................................................................................................................................

קציצות נימוחות, אווריריות, פיקנטיות ומבושמות, שמחזירות בזמן לחוויה ההודית שלי

מצרכים : 
תערובת הבשר :
   -   במעבד מזון :
          -   2 בצל גדול

          -   1 צרור כוסברה (להשאיר מעט לעיטור המנה)
          -   4 ס"מ שורש ג'ינג'ר / 4 קוביות ג'ינג'ר קפואות
          -   2 לחמניות גדולות מורטבת ממש מעט וסחוטות
   -   2 כף שום כתוש דורות
   -   2 ביצים גדולות
   -   4 כפות שמן קנולה
   -   1 ק"ג בשר בקר טחון
   -   תערובת יבשה :
          -   1/2 כוס פירורי לחם  + 2 כפיות אבקת אפייה 

          -   1 כפית גאראם-מסאלה
          -   2 כפיות מחוקות מלח דק
לרוטב  :
   -   לטיגון :

          -   1 כף שמן קנולה

          -   25 גרם חמאה

          -   7 שיני שום גדולות קצוצות 

          -   תערובת תיבול   -   2 כפיות גאראם-מסאלה
                                     -   2 כפיות פפריקה מתוקה
                                     -   2 כפיות כוסברה יבשה
                                     -   1 כפית מחוקה קינמון
                                     -   1 כף סוכר חום
   -   כוס מים
   -   רסק עגבניות גדול
   -   מלח דק
בסוף הבישול :
   -   2 כפות מיץ לימון
   -   להסמכה - 1 פחית מי קוקוס 5-7% שומן + 1 כף קמח
   -   כוסברה לעיטור בהגשה
        
אופן ההכנה :

המלצה להכנה יום מראש :
-   לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב 
הכנת תערובת הבשר :
-   במעבד מזון - לקצוץ דק, כל פריט בנפרד, ולהניח בקערה -  
    בצל, כוסברה, ג'ינג'ר ולחמניות 
-   להוסיף לקערה  שום כתוש, ביצים, שמן ובשר טחון
-   לערבב ולהוסיף את התערובת היבשה
-   ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים / ללילה בקירור
הכנת הרוטב  :
-   לטגן שום בזריזות בשמן וחמאה, רק עד להפצת הריח ולהיזהר מחריכה!

-   להוסיף את תערובת התיבול, לבחישה זריזה לפתיחת התבלינים
-   להוסיף את שאר רכיבי הרוטב
בישול הקציצות כעבור שעתיים או למחרת היום :
-   בסיר רחב להרתיח את הרוטב ולהנמיך את האש
-   להוסיף קציצות קטנות לרוטב המתבשל
-   להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות, להביא לרתיחה עדינה ולהנמיך
    את האש
-   לכסות, לבשל עוד 30-60 דקות ולנענע בסיבוב מדי פעם
כדי לעטוף את הקציצות ברוטב
לקראת סוף הבישול :
-   להוסיף מיץ לימון
-   לערבב קמח ומי קוקוקוס ולהוסיף לקדרה לעוד 10 דקות בישול
-   לערבב ע"י תנועת סיבוב של הסיר
-   לתקן טעמים

 עיטור והגשה :
-   להגיש עם אורז לבן, בעיטור כוסברה קצוצה

הקפאה :
-   ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל


עוד מגוון מתכונים הודיים מהמטבח שלי תמצאו כאן :

https://healthy-gourmet-recipes.blogspot.com/search/label/הודי
.....................................................................................................................................................................................

INDIAN  COCONUT-MILK  MEATBALLS -   INSPIRED  BY  BUTTER-CHICKEN
 .....................................................................................................................................................................................

 INGREDIENTS :

 Meat mixture for meatballs :
   -   In a food processor :
           -   2 large onions
- 1 coriander bunch (leave a little to garnish the dish) 
 - 4 cm ginger root / 4 frozen ginger cubes
           - 2 large buns, slightly wet and squeezed
    2 tbsp of crushed garlic
    2 large eggs
    4 tbsp of canola oil
   -   1 kg of ground beef
   -   A dry mixture :
           -   1/2 cup of bread crumbs + 2 tsp of baking powder
       
   - 1 teaspoon of garam-masala
   -   2 tsp of fine salt
For the suce :
    For frying:

           -   1 tbsp of canola oil

- 25 grams of butter
           -   7 large garlic cloves, chopped     - Seasoning Blend :
- 2 teaspoons garam-masala - 2 teaspoons sweet paprika
                  - 2 teaspoons dried coriander
                  - 1 level teaspoon cinnamon
                  - 1 tablespoon brown sugar
    -   1 cup of water
     1 large packet of tomato paste
    -    Fine salt

Towards the end of cooking :
    - 2 tablespoons of lemon juice
    - For thickening - 1 can of coconut liquid 5-7% fat + 1 tablespoon flour
    - Freshly chopped coriander for decoration


PREPARATIONS :
    -   It is recommended to prepare a day in advance :         
          -   Store refrigerated in 2 separate boxes - the meat mixture and the
              prepared  sauce 
- Preparation of the meat mixture :
- In a food processor - chop finely, each item separately and place in a bowl - onions, coriander, ginger and bunss

          -   Add to the bowl crushed garlic, eggs, oil and minced meat

          -   Mix the dry seasoning mixture and add to the bowl
     - Knead for 5 minutes and allow to cool for 2 hours / night       
   -   Sauce :    

- Fry the garlic, just a little, in oil and butter, only until the scent is spread, and be careful of scorching!
- Add the seasoning mixture and stir slightly to open the spices
 
       -   Add the remaining sauce ingredients 
   -   Cooking meatballs two hours later or the next day :         
          -   In a wide pot boil the sauce and lower the heat
          -   Add small meatballs into the cooking sauce
          -   Add boiling water almost to cover the meatballs, bring to a
              gentle boil and lower the fire
          -   Cover, cook for another 30-60 minutes
and shake the pot occasionally, in a 
              circular motion to cover the meatballs with sauce
   -   Towards the end of cooking :
        Add lemon juice 
- Mix flour and coconut liquid and add to the poy for another 10 minutes of cooking
- Mix by rotating the pot
- Fix flavors


SERVING  AND  GARNISHING :
   -   Serve with white rice,    
   -   Garnishe with chopped coriander


FREEZING :
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה