קארי חצילים הודי פיקנטי בניחוח שבבי קוקוס - בהינגאן בהרטה- ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי




 קארי חציל פיקנטי, מאכל פונג'אבי-הודי ידוע, שמוגש כתוספת או כארוחה צמחונית מלאה
  BAINGAN  BHARTA - INDIAN  SPICY  EGGPLANT  CURRY
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-שוק רמלה ומסעדת מהרג'ה + ציפי

.....................................................................................................................................................................................

עולות לרכבת, עם עגלות קניות, היישר משדרות לשוק רמלה....  נשמע פאתטי, כמו הסבתא שלי ? .... אז זהו שלא ... השוק הוא רק תירוץ לחוויות שמחכות שם....

השוק ממש קרוב לתחנת הרכבת, מקורה, מרווח ומשופע באין סוף פיתויים ומסעדות ...



הפעם זכינו ב"פינלה" קסום במסעדת "מהרג'ה", שממוקמת ממש בשולי השוק.  טס טאלי הודי צמחוני נפלא השאיר אותי עם חיוך רחב של עונג צרוף.....

שבה את ליבי במיוחד קארי חציל מעושן פיקנטי, מבושם בשלל תבלינים הודיים ובניחוח מעודן של שבבי קוקוס.  לא נרגעתי עד שמצאתי מתכון ששיחזר את העונג הזה....
.....................................................................................................................................................................................
קארי חצילים הודי פיקנטי בניחוח שבבי קוקוס - בהינגאן בהרטה
.....................................................................................................................................................................................


  לנקב מעט את החציל בעזרת קיסם, לחרוך על אש גז גלויה ולהניח בצד למעט קירור




 לקלוף את הקליפה החרוכה בעזרת מגבת נייר ולא לשטוף במים. 
 לא נורא אם נשארו מעט פיסות קליפה חרוכה - זה מוסיף לטעם המעושן



לקצוץ את החציל ממש גס בעזרת כף עץ שטוחה ולערבב עם מעט מיץ לימון.  
כלי עץ ולימון ימנעו השחרה



וזה מה שתצטרכו להמשך



לחמם שמן בווק ולטגן את הבצל עד לריכוך ושקיפות.  להוסיף לטיגון קצר ג'ינג'ר ושום





להוסיף גרגרי חומוס, עגבניות ומים, לכסות ולבשל עד שהעגבניות רכות ונימוחות



להכין תערובת תבלינים





להוסיף את החצילים, תבלינים ומלח, לערבב, לכסות ולבשל עוד 5 דקות בחום
       נמוך.  להוסיף מים, במידת הצורך, מבלי ליצור רוטב



לקצוץ כוסברה ולהשאיר חלק לעיטור המנה



להוסיף כוסברה קצוצה לתבשיל, לכבות את האש ולערבב



אני אוהבת להגיש עם אורז מלא ולעטר בכוסברה קצוצה



ובתיאבון ....

.....................................................................................................................................................................................
מצרכים ל-4 מנות :

   -   1 חציל גדול
   -   מעט מיץ לימון להלבנת החציל
   -   3 כפות שמן קנולה
   -   1 בצל קצוץ
   -   6 שיני שום גדולות פרוסות
   -   1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר / 2 קוביות קפואות של דורות
   -   לבחירה - 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים/קפואים, או אפונה
   -   1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
   -   1 כוס מים 
   -   תבלינים    -   1/2 כפית כורכום
                      -   1/2 כפית כמון טחון
                      -   3 כפיות גרגרי כוסברה טחונים
                      -   2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
                      -   1 כפית גאראם מסאלה
                      -   2 כפות גדושות שבבי קוקוס
   -   מלח דק
   -   חופן מלא של עלי כוסברה קצוצים


אופן ההכנה :

   -   לנקב מעט את החציל בעזרת קיסם ולחרוך על אש גז גלויה
   -   להניח בצד למעט קירור, לקלוף את הקליפה החרוכה בעזרת מגבת נייר ולא

       לשטוף במים.  לא נורא אם נשארו מעט פיסות קליפה חרוכה - זה מוסיף לטעם
       המעושן
   -   לקצוץ את החציל ממש גס בעזרת כף עץ שטוחה ולערבב עם מעט מיץ לימון. 

       הרומנים טוענים ששימוש בכלי מתכת משחיר את החציל, בעוד שכלי עץ או
       פלסטיק ולימון ימנעו השחרה.
   -   לחמם שמן בווק ולטגן את הבצל עד לריכוך ושקיפות
   -   להוסיף לטיגון קצר ג'ינג'ר ושום
   -   להוסיף גרגרי חומוס, עגבניות ומים, לכסות ולבשל עד שהעגבניות רכות

       ונימוחות
   -   לערבב את כל התבלינים
   -   להוסיף את החצילים, תבלינים ומלח, לערבב, לכסות ולבשל עוד 5 דקות בחום

       נמוך.  להוסיף מים, במידת הצורך, מבלי ליצור רוטב
   -   להוסיף עלי כוסברה קצוצים, להסיר מהאש ולערבב
   -   להגיש חם, בעיטור כוסברה ועם נאן או אורז בסמטי
   -   הקפאה - אפשרית
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................

BAINGAN  BHARTA - INDIAN  SPICY  EGGPLANT  CURRY
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS  FOR  4  SERVINGS :
 
    -   1 large eggplant
    -   A little lemon juice to whiten the eggplant
    -   3 tablespoons of canola oil
    -   1 onion, chopped
    -   6 large garlic cloves, sliced
    -   1 teaspoon shredded ginger root / 2 frozen cube
    -   To choose - 2 cups chickpeas cooked / frozen, or peas
    -   1 large tomato, diced
    -   1 cup of water
    -   Spices   -   1/2 teaspoon turmeric
                      -   1/2 teaspoon ground cumin
                      -   3 teaspoons coriander seeds, ground
                      -   2 heaping teaspoons sweet paprika
                      -   1 teaspoon garam masala
                      -   2 heaping tablespoons coconut flakes
    -   Fine salt
    -   A handful of chopped coriander leaves


PREPARATIONS :
    -   Prick the eggplant slightly with a toothpick and burn on open gas
        fire
    -   Set aside for short cooling. Peel off the scorched shell with a

        paper towel and do not rinse with water. It does not matter if there
        are a few bits left of scorched shell - it adds to the smoky taste
    -   Chop the eggplant with a flat wooden spoon and mix with a little

        lemon juice. Wood and lemon will prevent blackening.
    -   Heat oil in a wok and fry the onion until softened and transparent
    -   Add ginger and garlic only for a short frying

    -   Add chickpeas, tomatoes and water, cover and cook until the
        tomatoes are soft and melted
    -   Mix all the spices
    -   Add the eggplant, spices and salt, mix, cover and cook for another

        5 minutes on low heat. Add water, if necessary, without creating
        sauce
    -   Add chopped coriander leaves, remove from the fire and mix
    -   Serve hot, garnished with coriander and basmati rice or nan
    -   Freezing - possible
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה