עוף טנדורי הודי בתנור - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 


 אחד ממתכוני הדגל של המטבח ההודי
OVEN  BAKED  INDIAN  TANDOORI  CHICKEN 
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי
.....................................................................................................................................................................................

אחד ממתכוני הדגל של המטבח ההודי
.....................................................................................................................................................................................
 עוף טנדורי הודי בתנור 
.....................................................................................................................................................................................

  מצרכים :

   העוף :
   -   6-8 כרעיים
   לרוטב שרייה - לערבב :
   -   1.5 כוס יוגורט
   -   2 כפות שמן קנולה
   -   1.5 כף מיץ לימון
   -   2 כפיות שורש ג'ינג'ר טחון
   -   5 שיני שום כתושות
   -   1 כפית מלח דק
   -   תבלינים :
        -   1 כפית גדושה גאראם מסאלה (תבלין הודי)         
        -   2.5 כף פפריקה מתוקה
        -   1 כפית כורכום
        -   2.5 כפיות זרעי כוסברה טחונים
        -   1/2 כפית פלפל שאטה גרוס (לבחירה) 

אופן ההכנה :

   הכנה יום מראש :
   -   להכין את רוטב השרייה
   -   להשרות את העוף ברוטב בקירור למשך לילה
   האפייה (אפשר בבוקר ולחמם לפני ארוחת הערב) :
   -   לחמם תנור ל-200 מעלות צלסיוס
   -   להכין קדרה רחבה במיוחד, שניתן להכניסה לתנור
   -   להניח את כרעי העוף בקדרה, כשהעור כלפי מטה
   -   לאפות פתוח משך 30 דקות, להפוך, להרטיב ברוטב ולאפות עוד 30 דקות
   -   לפני הארוחה להכניס לתנור שחומם ל-220 מעלות צלסיוס, להרטיב ברוטב ולאפות משך
       10-15 דקות עד השחמה יפה
   הגשה :
   -   להגיש עם אורז לבן ולעטר בכוסברה קצוצה

תוספות להשלמת ארוחה הודית :
   -   עם אורז בסמטי לבן
   -   רייטה לריענון והפגת החריפות

   -   דאל - תבשיל עדשים
   -   סלט עדשים, עגבניות וכוסברה
   -   סלט כרוב הודי בתיבול כוסברה ונענע
   -   צלוחית עם טבעות דקיקות של פלפל חריף
   -   צלוחית עם כוסברה ומעט נענע קצוצות דק
 
.....................................................................................................................................................................................
  הצילום מהאתר

.....................................................................................................................................................................................
 OVEN  BAKED  INDIAN  TANDOORI  CHICKEN 
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS :
 
    The chicken : - 6-8 whole chicken legs For the marinade - mix : - 1.5 cups of yogurt - 2 tablespoons canola oil - 1.5 tablespoons lemon juice - 2 teaspoons ground ginger root - 5 cloves of crushed garlic - 1 teaspoon fine salt - Spices: - 1 heaping teaspoon Garam Masala (Indian spice) - 2.5 tablespoons sweet paprika - 1 teaspoon turmeric - 2.5 teaspoons ground coriander seeds - 1/2 teaspoon shatta chips (optional)
   
 
PREPARATIONS :
 
    Preparation a day in advance :
- Prepare the marinade
- Soak the chicken in the minada and refrigerate overnight
Baking (you can bake in the morning and brown before dinner) :
- Preheat oven to 200 degrees Celsius
- Prepare an extra wide pot, which can be put in the oven
- Place the chicken legs in the pot, skin side down
- Bake open for 30 minutes, turn, moisten with sauce and bake for another 30
minutes
- Before the meal, put in the oven, preheated to 220 degrees Celsius, moisten
with sauce and bake for 10-15 minutes until nicely browned.
Serving :
- Serve with white rice and garnish with chopped coriander

MORE INDIAN RECIPES :

 
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה