סינייה / סנייה מזרח תיכונית - מגש קציצות בשר אפויות בטחינה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי




סנייה - מאפה בשר טחון בציפוי טחינה מבעבעת וצנוברים קלויים - מאכל הדגל של המטבח המזרח תיכוני
MIDDLE-EASTERN  SINIYEH - MEATBALLS  BAKED  WITH  TAHINI  
סיפור-טל + חגי בבית צפפה וט-ל-י. ירושלים + 70
SEE  TRANSLATON  BELOW
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
שכונת פת בירושלים, בשיפולי בית-צפפה... תקופה לא ארוכה אחרי מלחמת ששת הימים....  מסילת הרכבת שימשה זיכרון לקו הגבול, שעבר שם לפני המלחמה וחצה  את הכפר לשניים.

ימי שישי.... מקלחות עם שביל באמצע-שביל בצד ומחלצות של שבת... טיול של שעת בין ערביים עם  טל וחגי הקטנטנים ה"כמעט תאומים" שלי בעגלה אחת מאולתרת..... 

סקרנות להציץ ולהכיר את השכנים "בני דודינו" הובילה לביקור... ביקור שהפך למסורת באחד מבתי בית-צפפה, תחילה בתירוץ של אפשרות לקניית זר פרחים לשבת... ובהמשך, ביקורים שבועיים שנשאו אופי חברתי עם קפה ריחני בהל, בקלאוות ותקרובת מפרי גנם.


ילדם הקטן של המארחים קרא יום אחד לטל, בתי בת השנתיים - טלי…טלי….. 
(בואי, בואי בערבית )  והיא אכן נענתה למשמע שמה ורצה אליו..... דו-קיום....

כמה חבל שלגדולים אין תקשורת פשוטה כל-כך.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
סנייה - מאפה בשר טחון בציפוי טחינה מבעבעת וצנוברים
קלויים - מאכל הדגל של המטבח המזרח תיכוני
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
טיפ :
הכנתי תערובת כפולה מקילו בשר טחון.  חצי קילו נכנס בדיוק לכלי חרס אובלי לסנייה בטחינה.  עם החצי הנותר בישלתי קציצות עם רסק עגבניות, למען אלה שאינם מאוהבי הטחינה...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הכנות יום מראש - כל רכיב בנפרד
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
תערובת הבשר לקציצות - ללוש 5 דקות ולקרר שעתיים לפחות :
-   לקצוץ בבלנדר כל פריט בנפרד :
        -   1 צרור פטרוזיליה + 4 כפות נענע קצוצה
        -   שומן כבש (4X4 ס"מ קפוא)
        -   2 בצלים
        -   6 שיני שום
        -   2 לחמניות גדולות מורטבות מעט וסחוטות / 3 פר' לחם
-   1 ק"ג בשר טחון (רצוי ½ בקר+½ כבש )
-   2 ביצים L
-   תבלינים   - 1 כפית פפריקה מתוקה
                  - 1 כפית מחוקה מוסקט טחון
                  - 1 כפית מחוקה קינמון
                  - 1 כפית מחוקה כמון
                  - 1/2 כפית הל טחון
                  - 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-   1.5 כפית מלח דק
-   1/2 כוס פירורי לחם  + 1 כפית
גדושה אבקת אפייה 

לבחירה :
-   בתחתית - 3-4 עגבניות פרוסות
-   בין הקציצות - 1 כוס גרגרי חומוס קפואים-מבושלים
הטחינה (לחצי קילו בשר) - לטרוף במקצף יד :
      -   1 כוס טחינה גולמית
      -   1 שן שום קצוצה  (לבחירה)
      -   1 כף דבש
      -   1 כפית מחוקה מלח דק
      -   מיץ מ-1 לימון
      -   1 כוס מים קרים - להוסיף בהדרגה
רוטב לקדירת קציצות ברוטב עגבניות (לחצי קילו בשר) :
-   להשחים    -  1 כף שמן קנולה
                    -  1 בצל גדול קצוץ
                    -  3 שיני שום קצוצות
-   להוסיף      -  1 עגבנייה קצוצה דק
                    -  2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
                    -  2 כוסות מים לערך 
                    -  1 כפית גדושה תבלין לקציצות מרוקאיות                    
                    -   1 כפית פפריקה מתוקה
                    -   פלפל שחור גרוס
                    -   1 כפית מחוקה סוכר חום
                    -   מלח
לעיטור :
-   4 כפות צנוברים
-   פטרוזיליה קצוצה
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אפייה ובישול לפני הארוחה
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

א.   קציצות הסינייה בטחינה - 4-5 מנות (מחצי כמות תערובת הבשר)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אפיית הקציצות :
-   מגלגלים היטב קציצות גדולות עגולות, מניחים על תבנית  מכוסה בנייר אפייה
    ומרססים בשמן זית
-   אופים בתנור, שחומם ל-200 מעלות, משך 20 דקות, עד הזהבה
בניית שכבות הסנייה בכלי חרס גדול אובאלי :
-   לבחירה - מסדרים בתחתית עגבניות פרוסות
-   מניחים את הקציצות כשיכבה שנייה
-   לבחירה - מפזרים בין הקציצות  גרגרי חומוס
-   יוצקים על הקציצות את הטחינה ואופים 15 דקות להקרמה והזהבה
עיטור :
-   צנוברים שטוגנו במחבת טפלון
-   פטרוזיליה קצוצה
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ב.   קציצות ברוטב עגבניות - 4-5 מנות (מחצי כמות של תערובת הבשר)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
בישול הקציצות :
-   לבשל את הרוטב האדום עד שמבעבע ולהנמיך את האש
-   להוסיף את הקציצות לרוטב, להביא לרתיחה עדינה ולהנמיך את האש
-   לכסות, לבשל עוד חצי שעה לפחות ולנענע בסיבוב מדי פעם כדי  לכסות את
    הקציצות ברוטב
ההגשה :
-   להגיש עם אורז לבן ובעיטור כוסברה

                    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     עוד מתכונים מהמטבח המזרח תיכוני תמצאו כאן
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 התמונות מהאתרים

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 MIDDLE-EASTERN  SINIYEH - MEATBALLS  BAKED  WITH  TAHINI  
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TIP :
I made a double mixture of kilo minced meat. A pound went exactly into an oval clay pot for a siniyeh. With the remaining half I cooked meatballs with tomato sauce, for those who did not like tahini ..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 PREPARATIONS  A  DAY  IN  ADVANCE - EACH  COMPONENT  SEPARATELY
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Meat mixture for meatballs - knead 5 minutes and cool for at least two hours :
   -   Chop with a blender, each item separately :
            -   1 bunch of parsley + 4 tablespoons chopped mint
            -   Lamb fat (4x4 cm frozen)
            -   2 onions
            -   6 cloves of garlic
            -   2 large rolls / 3 slices of bread - moistened and squeezed
   -   1 kg ground meat
   -   2 eggs L

   -   Spices   -   1 teaspoon sweet paprika
                     -   1 level teaspoon ground nutmeg
                     -   1 level teaspoon cinnamon
                     -   1 level teaspoon cumin
                     -   1/2 teaspoon ground cardamom
                     -   1/2 teaspoon ground black pepper
   -   1.5 tsp fine salt
   -   1/2 cup bread crumbs + 1 teaspoonful of baking powder
 Optional : 
   -   At the bottom - 3-4 sliced tomatoes
   -   Among the patties - 1 cup chickpeas, frozen-boiled


The tahini (for half a pound of meat) - Scramble with a beater :
   -   1 cup raw tahini
   -   1 clove garlic, chopped (optional)
   -   1 tablespoon of honey
   -   1 level teaspoon fine salt
   -   Juice from 1 lemon
   -   1 cup of cold water - add gradually

Tomato sauce for meatballs (for half a pound of meat) :
   -   Brown   -   1 tablespoon canola oil
                    -  
1 large chopped onion
                    -  
3 cloves of chopped garlic
   -   Add      -   1 finely chopped tomato
                   
-   2 small packets of tomato paste
                   
-   Approx. 2 cups of water
                   
-   1 full tsp of spice for Moroccan meatballs
                   
-   1 teaspoon sweet paprika
                   
-   Ground black pepper
                   
-   1 level teaspoon brown sugar
                    -   Salt

For decoration :
   -   4 spoons of pine nuts
   -   Chopped parsley

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BAKING  AND  COOKING  BEFORE  MEAL 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A.   MEATBALLS  IN  TAHINI - 4-5 SERVINGS
       (out of half the amount of meat mixture)


Baking the meatballs :
   -   Roll large round meatballs, place on a baking pan covered with

       baking paper and spray with olive oil
   -   Bake for 20 minutes, in the oven, preheated to 200 degrees

       Celsius, until golden 
Building the siniyeh layers in a large oval pottery vessel :
   -   Optional - Arrange tomato slices at the bottom
   -   Place the meatballs as a second layer
   -   Optional - Sprinkle chickpeas among the meatballs
   ·   Pour the tahini on the meatballs, and bake for 15 minutes

Decoration :
   -   Pine nuts fried in a teflon pan
   -   Chopped parsley
  
 
 
 
 
    


 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
B.   MEATBALLS  IN  TOMATO  SAUCE - 4-5   SERVINGS
       (out of half the amount of meat mixture)

Cooking the meatballs :
   -   Cook the red sauce until it simmers and lowers the

       flame
   -   Add the patties to the sauce, bring to a gentle boil and lower the

       flame
   -   Cover, cook for at least another half an hour, shaking occasionally

       swirled to cover the meatballs in sauce

Serving :
   -   Serve with white rice and chopped coriander


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
More recipes from Middle Eastern cuisine can be found here
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה