טוויסט לתבשיל החריף שכולם אוהבים - במקום נתחי דג,
מכינים קציצות ברוטב חריימה פיקנטי
CHRAIME SPICY FISH BALLS
SEE TRANSLATION BELOW
....................................................................................................................................................................
טוויסט לתבשיל החריף שכולם אוהבים - במקום נתחי דג,
מכינים קציצות ברוטב חריימה פיקנטי
.....................................................................................................................................................................................
קציצות דג חריימה ברוטב פיקנטי
טוויסט לתבשיל החריף שכולם אוהבים - במקום נתחי דג,
מכינים קציצות ברוטב חריימה פיקנטי
מכינים קציצות ברוטב חריימה פיקנטי
.....................................................................................................................................................................................
קציצות דג חריימה ברוטב פיקנטי
קציצות דג חריימה ברוטב פיקנטי
- הדג :
- 1 ק”ג פילה דג ללא עור - השתמשתי בבקלה-מרלוזה קפוא
(מומלץ דג ים בקלה-מרלוזה. בנוסף מתאימים דגים כמו
בורי, מוסר, לברק ודניס)
- 1 ק”ג פילה דג ללא עור - השתמשתי בבקלה-מרלוזה קפוא
(מומלץ דג ים בקלה-מרלוזה. בנוסף מתאימים דגים כמו
בורי, מוסר, לברק ודניס)
- למעבד מזון :
- 1 צרור כוסברה (להשאיר חלק לעיטור המנה)
- 7 שיני שום גדולות
- 1 לחמניה, מורטבת, סחוטה ומפוררת
- נתחי הדג
- תערובת תיבול :
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלאה פפריקה מתוקה
- לבחירה - 1/2 כפית פפריקה חריפה
- פלפל שחור
- 4 כפת שמן קנולה
- 2 ביצים
- 1/4 כוס פירורי לחם + 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח דק
מצרכים לרוטב :
- 1 צרור כוסברה (להשאיר חלק לעיטור המנה)
- 7 שיני שום גדולות
- 1 לחמניה, מורטבת, סחוטה ומפוררת
- נתחי הדג
- תערובת תיבול :
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלאה פפריקה מתוקה
- לבחירה - 1/2 כפית פפריקה חריפה
- פלפל שחור
- 4 כפת שמן קנולה
- 2 ביצים
- 1/4 כוס פירורי לחם + 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח דק
מצרכים לרוטב :
- לטיגון :
- 3 כפות שמן קנולה
- 8 שיני שום, פרוסות
- תערובת תיבול :
- 1 כף מלאה פפריקה מתוקה
- לבחירה - פפריקה חריפה
- 1.5 כפית כמון
- 1 כפית קימל טחון
- פלפל שחור
- בקערה :
- 1 כף גדושה מחית לימון כבוש
- 1 כפית גדושה אריסה (או לפי הטעם האישי)
- 2 חפיסות קטנות רוטב עגבניות (100 גרם כל אחת)
- 1 כפית שטוחה סוכר חום
- 2 כוסות מים או עד 1/2 גובה הקציצות
- 3 כפות שמן קנולה
- 8 שיני שום, פרוסות
- תערובת תיבול :
- 1 כף מלאה פפריקה מתוקה
- לבחירה - פפריקה חריפה
- 1.5 כפית כמון
- 1 כפית קימל טחון
- פלפל שחור
- בקערה :
- 1 כף גדושה מחית לימון כבוש
- 1 כפית גדושה אריסה (או לפי הטעם האישי)
- 2 חפיסות קטנות רוטב עגבניות (100 גרם כל אחת)
- 1 כפית שטוחה סוכר חום
- 2 כוסות מים או עד 1/2 גובה הקציצות
אופן הכנה :
הטיפול בדג :
- מפזרים מעט מלח גס מעל פילה הדג. משרים 5 דקות, שוטפים היטב במים קרים
וסוחטים את הנוזלים. מניחה שבגלל שהשתמשתי בדג קפוא, לא נותר הרבה דג
אחרי הסחיטה
הכנת התערובת לקציצות :
- טוחנים דק את הכוסברה והשום במעבד מזון ומעבירים לקערה
- טוחנים לחמניה מורטבת וסחוטה לפירורים ומעבירים לקערה
- טוחנים את הדג במעבד מזון בפולסים קצרים. יש ליצור מרקם גושני ולא מחית.
מוסיפים את הדג לקערת הירקות הטחונים
- מוסיפים לקערה תבלינים, ביצים, שמן ופירורי הלחם מעורבבים באבקת אפייה.
לשים עד לקבלת מרקם חלק
- מקררים את התערובת במקרר כחצי שעה
הכנת הרוטב :
- בקדרה רחבה נון-סטיק מחממים שמן ומטגנים את השום הפרוס כדקה
- מוסיפים תבלינים ומערבבים בזריזות
- מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב שבקערה ומביאים לרתיחה
אפייה מקדימה לקציצות (לא חובה. אני מוותרת) :
- לא חייבים לאפות או לטגן – אפשר להכניס את הקציצות לרוטב המתבשל על אש
נמוכה
- מחממים תנור למצב גריל ב-200 מעלות
- מוציאים את התערובת מהקירור ובעזרת ידיים רטובות או משומנות, מעצבים קציצות
בגודל כדור פינג פונג ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מרוסס בתרסיס שמן
- מרססים את הקציצות בתרסיס שמן, אופים 5 דקות במדף הכי עליון בתנור, הופכים
את הקציצות ואופים עוד 5 דקות
בישול הקציצות :
- מוסיפים את הקציצות לרוטב, מוסיפים מים עד למחצית מגובה הקציצות
ומביאים לרתיחה עדינה
- מנמיכים את האש, מתקנים תיבול ומנענעים טיפה את הסיר כדי שהקציצות תתכסינה
ברוטב (או מכסים את כל הקציצות ברוטב בעזרת כף/מצקת)
- מכסים ומבשלים כ-30-40 דקות
הגשה :
הטיפול בדג :
- מפזרים מעט מלח גס מעל פילה הדג. משרים 5 דקות, שוטפים היטב במים קרים
וסוחטים את הנוזלים. מניחה שבגלל שהשתמשתי בדג קפוא, לא נותר הרבה דג
אחרי הסחיטה
הכנת התערובת לקציצות :
- טוחנים דק את הכוסברה והשום במעבד מזון ומעבירים לקערה
- טוחנים לחמניה מורטבת וסחוטה לפירורים ומעבירים לקערה
- טוחנים את הדג במעבד מזון בפולסים קצרים. יש ליצור מרקם גושני ולא מחית.
מוסיפים את הדג לקערת הירקות הטחונים
- מוסיפים לקערה תבלינים, ביצים, שמן ופירורי הלחם מעורבבים באבקת אפייה.
לשים עד לקבלת מרקם חלק
- מקררים את התערובת במקרר כחצי שעה
הכנת הרוטב :
- בקדרה רחבה נון-סטיק מחממים שמן ומטגנים את השום הפרוס כדקה
- מוסיפים תבלינים ומערבבים בזריזות
- מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב שבקערה ומביאים לרתיחה
אפייה מקדימה לקציצות (לא חובה. אני מוותרת) :
- לא חייבים לאפות או לטגן – אפשר להכניס את הקציצות לרוטב המתבשל על אש
נמוכה
- מחממים תנור למצב גריל ב-200 מעלות
- מוציאים את התערובת מהקירור ובעזרת ידיים רטובות או משומנות, מעצבים קציצות
בגודל כדור פינג פונג ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מרוסס בתרסיס שמן
- מרססים את הקציצות בתרסיס שמן, אופים 5 דקות במדף הכי עליון בתנור, הופכים
את הקציצות ואופים עוד 5 דקות
בישול הקציצות :
- מוסיפים את הקציצות לרוטב, מוסיפים מים עד למחצית מגובה הקציצות
ומביאים לרתיחה עדינה
- מנמיכים את האש, מתקנים תיבול ומנענעים טיפה את הסיר כדי שהקציצות תתכסינה
ברוטב (או מכסים את כל הקציצות ברוטב בעזרת כף/מצקת)
- מכסים ומבשלים כ-30-40 דקות
הגשה :
..........................................................................................................................................................
CHRAIME SPICY FISH BALLS
.....................................................................................................................................................................................
- The fish :
- 1 kg of skinless fish fillet - I used frozen cod-marloza and you can
also use mullet, mussar, barak and dennis
- For food processor :
- 1 bunch of coriander (leave a part to decorate the dish)
- 7 large cloves of garlic
- 1 bun, moistened, drained and crumbled
- The fish
- Seasoning mixture :
- 1 teaspoon of cumin
- 1 teaspoon full of sweet paprika
- Optional - 1/2 teaspoon hot paprika
- Black pepper
- 4 tablespoons canola oil
- 2 eggs
- 1/4 cup bread crumbs + 1 teaspoon baking powder
- 1 teaspoon fine salt
SAUCE INGREDIENTS :
- For frying :
- 3 tablespoons canola oil
- 8 garlic cloves, sliced
- Seasoning mixture :
- 1 tablespoon full of sweet paprika
- Alternative - hot Paprika
- 1.5 teaspoon cumin
- 1 teaspoon ground caraway
- Black pepper
- In a bowl :
- 1 heaping tablespoon of pickled lemon puree
- 1 heaping teaspoon Arisa (or according to your personal taste)
- 2 small packs of tomato sauce (100 g each)
- 1 level teaspoon brown sugar
- 2 cups of water or up to half the height of the fish balls
PREPARATIONS :
The fish :
- Sprinkle some coarse salt over the fish fillet. Soak for 5 minutes, rinse
well with cold water and squeeze out the liquids. I guess because I used
frozen fish, not much fish was left after squeezing ....
Fish balls mixture :
- Finely grind the coriander and garlic in a food processor and transfer to
a bowl
- Moisten a bun with water, squeeze, grind into crumbs, in a food
processor and transfer to a bowl
- Grind the fish in a food processor, with short pulses, to prevent a
mashed texture. Add the fish to the bowl of ground vegetables
- Add to the bowl spices, eggs, oil and bread crumbs mixed with baking
powder. Knead until smooth
- Refrigerate the mixture for about half an hour
Sauce preparation :
- In a wide non-stick pan, heat oil and fry the sliced garlic for about a
minute
- Add spices and mix quickly
- Add the rest of the sauce ingredients into the bowl and bring to a boil
Cooking the fish balls :
- Add the fish balls to the sauce, add water up to half the height of the fish
balls and bring to a gentle boil
- Lower the heat, adjust the seasoning and shake the pot a little so that
the fish balls are covered with the sauce (or use a spoon to moisten
with the sauce)
- Cover and cook for about 30-40 minutes
SERRVING :
Garnish with chopped coriander and serve with couscous, grisha or rice
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה