קציצות דג חריימה ברוטב פיקנטי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



טוויסט לתבשיל החריף שכולם אוהבים - במקום נתחי דג, 
מכינים קציצות ברוטב חריימה פיקנטי
                                        CHRAIME  SPICY  FISH  BALLS                             
                                              SEE  TRANSLATION  BELOW
                                                         סיפור - לא סיפרתי
                                        ....................................................................................................................................................................

טוויסט לתבשיל החריף שכולם אוהבים - במקום נתחי דג, 
מכינים קציצות ברוטב חריימה פיקנטי
 .....................................................................................................................................................................................
קציצות דג חריימה ברוטב פיקנטי
.....................................................................................................................................................................................




מצרכים ל-16 קציצות : 

   -   הדג :
       -   1 ק”ג פילה דג ללא עור - השתמשתי בבקלה-מרלוזה קפוא
       (מומלץ דג ים בקלה-מרלוזה. בנוסף מתאימים דגים כמו 
       בורי, מוסר, לברק ודניס)
   -   למעבד מזון :
        -   1 צרור כוסברה (להשאיר חלק לעיטור המנה)
        -   7 שיני שום גדולות

        -   1 לחמניה, מורטבת, סחוטה ומפוררת
        -   נתחי הדג
   -   תערובת תיבול :
        -   1 כפית כמון
        -   1 כפית מלאה פפריקה מתוקה
        -   לבחירה - 1/2 כפית פפריקה חריפה
        -   פלפל שחור 
   -   
4 כפת שמן קנולה 
   -   
2 ביצים  

   -   1/4 כוס פירורי לחם + 1 כפית אבקת אפייה
   -   1 כפית מלח דק

מצרכים לרוטב :
   -   לטיגון :
        -   3 כפות שמן קנולה    
        -   8 שיני שום, פרוסות  
   -   תערובת תיבול :
        -   1 כף מלאה פפריקה מתוקה  
        -   לבחירה - פפריקה חריפה   
        -   1.5 כפית כמון  
        -   1 כפית קימל טחון
        -   פלפל שחור
   -   בקערה :
        -   1 כף גדושה מחית לימון כבוש  
        -   1 כפית גדושה אריסה (או לפי הטעם האישי)
        -   2 חפיסות קטנות רוטב עגבניות (100 גרם כל אחת) 
        -   1 כפית שטוחה סוכר חום
        -   2 כוסות מים או עד 1/2 גובה הקציצות
אופן הכנה  :
   הטיפול בדג :
   -   מפזרים מעט מלח גס מעל פילה הדג. משרים 5 דקות, שוטפים היטב במים קרים 
       וסוחטים את הנוזלים.  מניחה שבגלל שהשתמשתי בדג קפוא, לא נותר הרבה דג 
       אחרי הסחיטה
   הכנת התערובת לקציצות :
   -   טוחנים דק את הכוסברה והשום במעבד מזון ומעבירים לקערה
   -   טוחנים לחמניה מורטבת וסחוטה לפירורים ומעבירים לקערה
   -   טוחנים את הדג במעבד מזון  בפולסים קצרים.  יש ליצור מרקם גושני ולא מחית.  
       מוסיפים את הדג לקערת הירקות הטחונים
   -   מוסיפים לקערה תבלינים, ביצים, שמן ופירורי הלחם מעורבבים באבקת אפייה.  
       לשים עד לקבלת מרקם חלק
   -   מקררים את התערובת במקרר כחצי שעה
   הכנת הרוטב :
   -   בקדרה רחבה נון-סטיק מחממים שמן ומטגנים את השום הפרוס כדקה 
   -   מוסיפים תבלינים ומערבבים בזריזות
   -   מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב שבקערה ומביאים לרתיחה
   אפייה מקדימה לקציצות (לא חובה.  אני מוותרת) :
   -   לא חייבים לאפות או לטגן – אפשר להכניס את הקציצות לרוטב המתבשל על אש 
       נמוכה
   -   מחממים תנור למצב גריל ב-200 מעלות
   -   מוציאים את התערובת מהקירור ובעזרת ידיים רטובות או משומנות, מעצבים קציצות 
       בגודל כדור פינג פונג  ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מרוסס בתרסיס שמן
   -   מרססים את הקציצות בתרסיס שמן, אופים 5 דקות במדף הכי עליון בתנור, הופכים 
       את הקציצות ואופים עוד 5 דקות 
   בישול הקציצות :
   -   מוסיפים את הקציצות לרוטב, מוסיפים מים עד למחצית מגובה הקציצות 
       ומביאים לרתיחה עדינה
   -   מנמיכים את האש, מתקנים תיבול ומנענעים טיפה את הסיר כדי שהקציצות תתכסינה 
       ברוטב (או מכסים את כל הקציצות ברוטב בעזרת כף/מצקת)
   -   מכסים ומבשלים  כ-30-40 דקות

הגשה :
   -   לעטר בכוסברה קצוצה ולהגיש על תלולית קוסקוס, ג'ריש או אורז
                                ..........................................................................................................................................................
          CHRAIME  SPICY  FISH  BALLS  
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS  FOR  16 FISH  BALLS :
   
    -   The fish :
        -   1 kg of skinless fish fillet - I used frozen cod-marloza and you can 
            also use mullet, mussar, barak and dennis
    -   For food processor :
         -   1 bunch of coriander (leave a part to decorate the dish)
         -   7 large cloves of garlic
         -   1 bun, moistened, drained and crumbled
         -   The  fish
    -   Seasoning mixture :
         -   1 teaspoon of cumin
         -   1 teaspoon full of sweet paprika
         -   Optional - 1/2 teaspoon hot paprika
         -   Black pepper
    -   4 tablespoons canola oil
    -   2 eggs
    -   1/4 cup bread crumbs + 1 teaspoon baking powder
    -   1 teaspoon fine salt


SAUCE  INGREDIENTS :

    -   For frying :
         -   3 tablespoons canola oil
         -   8 garlic cloves, sliced
    -   Seasoning mixture :
         -   1 tablespoon full of sweet paprika
         -   Alternative - hot Paprika
         -   1.5 teaspoon cumin
         -   1 teaspoon ground caraway
         -   Black pepper
    -   In a bowl :
         -   1 heaping tablespoon of pickled lemon puree
         -   1 heaping teaspoon Arisa (or according to your personal taste)
         -   2 small packs of tomato sauce (100 g each)
         -   1 level teaspoon brown sugar
         -   2 cups of water or up to half the height of the fish balls


PREPARATIONS :

   The fish :
   -   Sprinkle some coarse salt over the fish fillet. Soak for 5 minutes, rinse 
       well with cold water and squeeze out the liquids. I guess because I used
       frozen fish, not much fish was left after squeezing ....
   Fish balls mixture :
   -   Finely grind the coriander and garlic in a food processor and transfer to 
       a bowl
   -   Moisten a bun with water, squeeze, grind into crumbs, in a food 
       processor and transfer to a bowl
   -   Grind the fish in a food processor, with short pulses, to prevent a
       mashed texture. Add the fish to the bowl of ground vegetables
   -   Add to the bowl spices, eggs, oil and bread crumbs mixed with baking
       powder.  Knead until smooth
   -   Refrigerate the mixture for about half an hour
   Sauce preparation :
   -   In a wide non-stick pan, heat oil and fry the sliced ​​garlic for about a
       minute
   -   Add spices and mix quickly
   -   Add the rest of the sauce ingredients into the bowl and bring to a boil
   Cooking the fish balls :
    -   Add the fish balls to the sauce, add water up to half the height of the fish
        balls and bring to a gentle boil
    -   Lower the heat, adjust the seasoning and shake the pot a little so that 
        the fish balls are covered with the sauce (or use a spoon to moisten 
        with the sauce)
    -   Cover and cook for about 30-40 minutes

SERRVING :

    Garnish with chopped coriander and serve with couscous, grisha or rice


.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה