דוחן "קוסקוס" - איך מבשלים אותו והכל אודות ערכיו הבריאותיים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 

 גרגרי הדוחן "מפוצצים" בערכי בריאות ובאופן מפתיע גם טעימים....  אז למה רק לציפורים? ...
   MILLET - HOW  TO  COOK  IT  &  ALL  ABOUT  ITS  HEALTH  VALUES
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - ערכי הבריאות של הדוחן
.....................................................................................................................................................................................

הדוחן הוא אחד המזונות העתיקים ביותר הידועים לאדם.
זרעי הדוחן נראים כמו גרגרים קטנטנים בעלי טעם אגוזי עם מרירות קלה,  הוא טעים ומתעכל בגופנו בקלות.

.....................................................................................................................................................................................
הכל אודות הדוחן וערכיו הבריאותיים

....................................................................................................................................................................................

.
הדוחן, שסובל מיחסי ציבור גרועים, הוא בעל יתרונות בריאותיים מדהימים, הוא מכיל רכיבים תזונתיים רבים, כמו חלבון בתכולה גבוהה,  סידן, באשלגן, ברזל, זרחן, ויטמין B2 , ויטמין B3, לציטין, חומצה פיטית, חומצות אמינו, נחושת, מגנזיום, ומנגן .


הדוחן אינו מומלץ לבעלי מערכת עיכול חלשה ולאלו הסובלים מבעיות בבלוטת התריס. הדוחן גם אינו מומלץ לאנשים רזים הסובלים מיובש.



שמירה על בריאות הלב - דוחן מכיל שפע של מגנזיום, שהוא מינרל הידוע כמפחית ערכי לחץ דם ומקטין את הסיכונים למחלות לב.  הדוחן מכיל כמויות נאות של אשלגן, אשר גם הוא מסייע בהפחתת יתר לחץ דם.



ללא גלוטן לחולי צליאק - דוחן הוא דגן בעל ערכים תזונתיים רבים ואיכותיים הרבה יותר מחיטה ואינו מכיל גלוטן.  ניתן להכין ממנו לחם שמתאים לחולי צליאק.

הפחתת כולסטרול - כיוון שהדוחן עשיר בברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, ויטמינים B + E, חומצות אמינו וחומצה פיטית.

מניעת התפתחות תאים סרטניים - הדוחן מכיל נוגדי חמצון רבים, המסייעים במלחמה ברדיקלים חופשיים, אשר עלולים בין השאר לגרום לסרטן.  חומצות האמינו עשויות להועיל במהלך טיפולים כימותרפיים.

שמירה על בריאות מערכת העיכול והטחול - לדוחן תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים, שמשפרים את מערכת העיכול וגורמים לתחושת שובע.  הוא מומלץ במצב של בעיות ותחלואים במערכת העיכול, או במצב של היתקעות וקשיים במערכת העיכול.

שיפור המערכת החיסונית ותיפקוד הכליות והכבד - נוגדי החמצון שבדוחן מסייעים בסילוק רעלים שנמצאים בכליות ובכבד.  הדוחן משתן ומחזק את הכליות.

עידוד קצב חילוף החומרים - בזכות התכולה הגבוהה של סיבים תזונתיים - הדוחן מכיל כמות כפולה מאורז מלא.

לסוכרתיים - הדוחן עני בפחמימות, יחסית לדגנים אחרים.   לכן הוא הדגן המועדף עבור חולי סוכרת, היות והוא בעל ערך גליקמי נמוך ומוריד את רמות הסוכר בגוף.  הדוחן עשיר במגנזיום, שנחשב למינרל חשוב בהגברת היעילות של קולטני האינסולין והגלוקוז בגוף.

בריאות העור והשיער - הדוחן עשיר בסיליקון, שהוא מינרל חשוב לשמירה על בריאות העור והשיער.

יצירת קולגן, שמרכיב גידים, רצועות, עור ועצמות + תמיכה במ' העצבים
הכל בזכות הזרחן, מינרל שתומך ביצירת תאים, רקמות ועצמות, ואף מסייע לגוף להחלים מפגיעות שונות.  יש לזרחן גם תפקיד מפתח בתוך מיבנים של מערכת העצבים ושל DNA, ובעיכול של שומנים.  בנוסף קיים הליזין, חומצת אמינו חיונית, שמסייעת בבניית שרירים ובהאטת הידרדרותם, כמו גם בהגברת ייצור התאים בתהליך החלמת פצעים.  הליזין גם נדרש ליצירת קולגן, שמהווה מרכיב מהותי ברקמות חיבור כמו גידים, רצועיות, עור ועצמות.

מניעת היווצרות אבני כיס מרה - זאת בזכות הסיבים התזונתיים הלא מסיסים שיש בדוחן.  הוא מסייע ע"י זירוז משך זמן העברת האוכל במערכת העיכול והפחתת הפרשת מיצי המרה, שתורמים להיווצרת האבנים.

מניעת ריח רע מהפה - על ידי חיסול בקטריות בפה.
אנמיה - הדוחן מעלה רמות אנרגיה למי שחווה אנמיה
שיפור מצב הרוח
טיפול בפטריות בעור ובציפורניים וזיהומים פטריתיים כמו קנדידה 
טיפול בהצטננויות ודלקת ריאות - בעזרת מרק דוחן ועוף
הקלה במצבים של בחילות והקאות
הורדת תכיפות מיגרנות - בעזרת המגנזיום שבדוחן

 .....................................................................................................................................................................................

דוחן "קוסקוס"
.....................................................................................................................................................................................

מצרכים : 
   -   1 כוס דוחן
   -   שפריץ מתרסיס שמן
   -   2.5 כוסות מי ברז
   -   1 כף שמן זית
   -   1/2 כפית כורכום
   -   1 כפית מלאה מלח גס
   -   לעיטור - לבחירה - 1 כוס כוסברה קצוצה גס
   

אופן ההכנה :
 
   -    מומלץ לשטוף את הדוחן ביסודיות במים זורמים, להסיר לכלוך, לסנן ולייבש היטב
   -   לטגן משך 1-2 דקות בתרסיס שמן, תוך בחישה
   -   להוסיף מים, שמן זית, כורכום ומלח, לבחוש ולהביא לרתיחה
   -   להנמיך את האש, לכסות ולבשל משך 30 דקות
   -   להמתין 10 דקות לפני פתיחת הסיר, לאוורר בעזרת ידית כף עץ
   -   לבחירה - להוסיף כוסברה, לבחוש ולהגיש
   -   הקפאה - אפשרית 

.....................................................................................................................................................................................
 MILLET - HOW  TO  COOK  IT  &  ALL  ABOUT  ITS  HEALTH  VALUES
 
.............................................................................................................................................................................


INGREDIENTS :

    - 1 cup millet
   -   Oil spray
   - 2.5 cups of tap water
   - 1 tablespoon olive oil
   - 1/2 teaspoon turmeric
   - 1 teaspoon full of coarse salt
  
- Optional for decoration - 1 cup of coarsely chopped coriander
PREPARATIONS :

- It is recommended to rinse the millet thoroughly with running water, remove dirt, filter and dry well   - Fry and stir for 1-2 minutes with oil spray
   - Add water, olive oil, turmeric and salt, stir and bring to a boil
   - Lower the fire, cover and cook for 30 minutes
   - Wait 10 minutes before opening the pot, ventilate with a wooden spoon handle
   - Optional - Add coriander, stir and serve - Freezing - It's possible

.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה