כרוב ועגבניות שרי צרובים, בציפוי רוטב טחינה-יוגורט וצנוברים/שקדים קלויים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



מנה צמחונית נפלאה בהשראתה של קרוטית.  הוספתי שפע של עלי אורגנו שמקפיצים את המנה גבוה.  כל המרבה הרי זה משובח  
 BAKED  CABBAGE,  CHERRY  TOMATOES 
 TAHINI-YOGURT  &  ROASTED  PINE-NUTS
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי

.....................................................................................................................................................................................

תמונות עבר של נכדי המתוק תום מעלות זיכרונות נוסטלגיים של טיולי שבת בשדות הקבוץ.  


 

אז לא נכין קדרה נפלאה כמו זו שלפניכם ? ....

 .....................................................................................................................................................................................
כרוב ועגבניות שרי צרובים, בציפוי רוטב טחינה-יוגורט וצנוברים/שקדים קלויים

.....................................................................................................................................................................................
                     מנה צמחונית נפלאה בהשראתה של קרוטית.  הוספתי בין היתר שפע 
                     של עלי אורגנו שמקפיצים את המנה גבוה.  כל המרבה הרי זה משובח 







בתיאבון
מצרכים ל-8 מנות :

   לירקות :
   -   2 ראשי כרוב בגודל בינוני-גדול, חתוכים לשמיניות של טריזים 
   -   30 עגבניות שרי
   -   4-5 גבעולי תימין / ו/או חופן עלי אורגנו
   -   לבחירה - מעט צ'ילי קצוץ דק-דק
   -   שיני שום קלופות מראש שום שלם
   -   מלח גס
   -   תרסיס שמן זית או אחר
   הרוטב לתיבול הירקות :
   -   1/3 כוס שמן זית
   -   תבלינים   -   1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס
                     -   3 שיני שום מעוכות / 1 כפית מלאה אבקת שום
                     -   1 כפית מלאה מלח דק
   לרוטב טחינה-יוגורט :
   -   2 גביעי יוגורט
   -   2/3 כוס טחינה גולמית
   -   2 שיני שום כתושות
   -   מיץ מחצי לימון
   -   1/2 כוס מים קרים או יותר, לקבלת מרקם סמיך
   -   מלח דק
   לעיטור :
   -   שפע של עלי אורגנו - כל המרבה הרי זה משובח
   -   לבחירה - 1/2 כוס צנוברים / או שקדים פרוסים - קלויים ללא שמן במחבת נון-סטיק 


אופן ההכנה :

  הכנת קדרה רחבה שמתאימה לתנור (רצוי עם מכסה)  :
   -   מניחים את שמיניות טריזי הכרוב בקדרה, כשהחלק המחודד פונה כלפי מעלה, ומפזרים 
       סביבם עגבניות, שום, צ'ילי וענפי תימין ו/או עלי זעתר-אורגנו
   -   מערבבים את מצרכי רוטב התיבול
   -   מזלפים את הרוטב על הירקות ומשתדלים שרובו יכנס לתוך עלי הכרוב פנימה.  זורים עוד 
       מעט מלח גס ומרססים בתרסיס שמן
   האפייה :
   -   מחממים תנור ל-190 מעלות צלסיוס
   -   כדי שהכרוב יצא רך בסוף, מומלץ לאפות כשעה בקדרה סגורה (במכסה או בנייר אפייה 
       ומעליו רדיד אלומיניום) 
   -   מסירים את הכיסוי ואופים עוד 30 דקות, או עד שהכרוב יהיה ממש זהוב כדי שגם החלק 
       התחתון יתרכך ויתקרמל.  בסוף הגברתי ל-240 מעלות צלסיוס וצרבתי בגריל משך 5 דקות.  
       לעקוב ולמנוע חריכה
   הכנת רוטב טחינה-יוגורט :
   -   לערבב את כל המצרכים
   ההגשה :
   -   מטפטפים רוטב טחינה-יוגורט ומעטרים בצנוברים, או 
       שקדים פרוסים ובשפע של עלי אורגנו
   -   מניחים בצד כלי עם טחינה-יוגורט כדי שכל סועד יוסיף לעצמו

....................................................................................................................................................................................
 BAKED  CABBAGE,  CHERRY  TOMATOES, 
 TAHINI-YOGURT  &  ROASTED  PINE-NUTS
....................................................................................................................................................................................


.


INGREDIENTS  FOR  8  SERVINGS :

    Vegetables :
    -   2 medium-sized cabbages, each cut into eight wedges
    -   30 cherry tomatoes
    -   4-5 thyme stems and/or a handful of oregano leaves
    -   Alternative - Slightly chopped chili pepper
    -   14 peeled garlic cloves
    -   Coarse salt
    -   Olive oil spray or other
    The vegetable seasoning sauce :
    -  1/3 cup olive oil
    -  Spices   -  1/2 teaspoon black pepper
                     -   3 crushed garlic cloves / 1 teaspoon full of garlic powder
                     -   1 teaspoon full of fine salt
    For tahini-yogurt sauce :
    -   2 yogurt cups
    -   2/3 cup of raw tahini
    -   2 crushed garlic cloves
    -   Juice from half a lemon
    -   1/2 cup of cold water or more, for thick texture
    -   Fine salt
    To serve :
    -   Plenty of oregano leaves
    -   Alternative - 1/2 cup pine nuts / or sliced almonds - roasted without oil in a 
        non-stick pan

   
PREPARATIONS :

    Prepare a wide casserole that fits the oven (preferably with a lid) :
    -   Place the cabbage wedges in the casserole and sprinkle with tomatoes, garlic, 
        chili and thyme and / or oregano leaves
    -   Mix the seasoning sauce ingredients
    -   Sprinkle the seasoning sauce on the vegetables as the majority enters the 
        cabbage leaves. Sprinkle some coarse salt and spray with oil
    Baking :
    -   Preheat oven to 190 C degrees 
    -   If you want the cabbage to come out soft at the end, it is recommended to bake
        for about an hour in a closed casserole (with a lid or baking paper and 
        aluminum foil over it)
    -   Remove cover and bake open for another 30 minutes, or until the cabbage is 
        really golden and the bottom is softened and caramelized. Finally I increased to
        240 C degrees and grilled for 5 minutes. Pay attention to avoid scorching
    Preparation of tahini-yogurt sauce :
    -   Mix all the ingredients
    Serving :
    -   Drizzle tahini-yogurt sauce and garnish with pine nuts, or sliced almonds and 
        plenty of oregano leaves
    -   Set aside a dish with more tahini-yogurt, so each diner can add to his plate

.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה