עדשים - דאל הודי פיקנטי ביוגורט וכוסברה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


דאל (עדשים) - "הבשר" של עניי העולם השלישי ונחשב לאחד מהמאכלים הבריאים ביותר
  INDIAN  SPICY  DAL  (LENTILS)  WITH   YOGURT  AND  CORIANDER
SEE  TRANSLATION  BELOW
 סיפור-איך חגי מודיע לי שאני עומדת להפוך לסבתא + איתן

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הבן יקיר לי מתקשר ומזמין ארוחה הודית לסוף השבוע, עם קערת אורז וסביבה מגוון גדול של מנות פיקנטיות.

מה יום מיומיים ?   הוא מעולם לא הזמין תפריט לארוחת יום שישי.....

 מצטער אמא, אבל את יודעת שאסור לסרב לשיגעונות של אישה בהריון !!!!……..

זה בני וזו דרכו להודיע לי שאני עומדת להיות סבתא לראשונה בחיי……...

לא יודעת מה הפתיע אותי יותר - ההריון או לראות אותו אוכל כוסברה ואוכל חריף ……..


אז הנה תוספת טעימה לארוחה הודית - אלתור שלי, שנשען על מתכון עוף טיקה-מסלה.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
עדשים - דאל הודי פיקנטי ביוגורט וכוסברה
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מצרכים :
     -    בסיר      -    1 כוס עדשים ירוקות שטופות ומסוננות
                       -    מים  לכיסוי  ומעט יותר מכך
     -    לבלנדר   -    2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
                       -    7 שיני שום גדולות
                       -    1 בצל גדול
     -     לטיגון    -    1 כף שמן קנולה
                       -    התערובת הקצוצה של בצל-שום-ג'ינג'ר
     -     לבישול  -    1 עגבנייה גדולה מרוסקת/קצוצה דק              
                       -    1 רסק עגבניות קטן
                       -    1 כפית שום כתוש
                       -    1 כף גדושה שבבי קוקוס

                       -    1 כף מחוקה מהתבלין ההודי שלי  (גאראם מסאלה), או לפי

                            דרגת החריפות הרצויה 
                       -   1 כף מחוקה סוכר חום לסתירת חמיצות העגבניה
                       -    העדשים המבושלות
                       -    מלח

     -   בתום הבישול   -   2 גביעי יוגורט
                              -   1 צרור כוסברה קצוצה (חלק להשאיר לקישוט)
אופן הכנה :
     -   הבישול :
         -   לבשל עדשים במים כ-20 דקות, עד למצב "אל-דנטה" ולסנן
         -   לקצוץ בצל, שורש ג'ינג'ר ושיני שום במעבד מזון, כמעט עד למחית 
         -   לטגן בשמן את התערובת הקצוצה של בצל-שום-ג'ינג'ר, עד להזהבה
         -   להוסיף את הרכיבים לבישול ולבשל עוד 5 דקות לערך
         -   לכבות את האש ולהוסיף יוגורט ומרבית הכוסברה
     -   הגשה :
         -   לקשט בכוסברה קצוצה
     -   היצע מנות נלוות :
          -   אורז בסמטי 
          -   סלט כרוב הודי
          -   קערית עם כוסברה קצוצה
          -   קערית עם טבעות דקיקות של פלפל חריף
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


הצילום מאתר
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INDIAN  SPICY  DAL  (LENTILS)  WITH   YOGURT  AND  CORIANDER
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Dal (lentils) - "the meat" of the poor in the Third World and is considered as one the healthiest foods
INGREDIENTS :
   -   In a pot :   
          -   1 cup of green lentils washed and filtered
          -   Water to cover and a little more
   -   In a blender  :
          -   2 cm of ginger root
          -   7 large garlic cloves
          -   1 large onion
   -   For frying :
          -   1 tbsp of canola oil
          -   Chopped mixture of onion-garlic-ginger
   -   For cooking  :
          -   1 large tomato crushed / chopped finely
          -   1 small tomato paste
          -   1 tsp of crushed garlic
          -   1 heaped tablespoon of coconut chips
          -   1 level tbsp of my Indian spice (garam masala), or by the
              desired degree of sharpness
          -   1 level tbsp of brown sugar to contradict the tomato acidity
          -   The cooked lentils
          -    Salt
   -   At the end of cooking

          -   2 cups of yogurt
          -   1 bunch of chopped coriander ( Leave some for decoration)


PREPARATION :
   -   Cooking :
         -   Cook "al dente" in water for about 20 minutes and filter
         -   Chop onions, ginger root and garlic cloves in a food processor
            until almost pureed
        -   Fry the chopped mixture of onion-garlic- ginger root until golden
            brown
        -   Add the ingredients for cooking and cook for another 5 minutes
            or so
        -   Turn off the heat and add the yogurt and most of the the
            coriander
   -   To serve :
        -   Decorate with coriander, chopped
   -   Related recipes :
        -   Basmati rice
        -   Indian Cabbage Salad
        -   A bowl of chopped coriander
        -   A bowl of thin rings of hot pepper

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה