סלט נפלא חמצמץ, מבושם ולא חריף כלל. "בישול" הבצל בשפע של לימון ובתוספת פטרוזיליה ונענע יוצר קסם שממתן את ריח הבצל וממתיק אותו
סיפור-ימי הטולים על החומה ובסמטאות העיר העתיקה עם בייגלה שומשום בזעתר
.....................................................................................................................................................................................
MIDDLE EASTERN ONION SALAD WITH SUMAC AND HERBS
SEE TRANSLATION BELOW סיפור-ימי הטולים על החומה ובסמטאות העיר העתיקה עם בייגלה שומשום בזעתר
איפה הימים בהם יכולנו ללכת לבד במרומי חומת העיר העתיקה בירושלים והקפנו אותה סביב ללא חשש.
הימים שנסענו בשבת לרמאללה לאכול פרגית בסומק על מצע של הררי בצל מטוגן ולאפה חמה…..
איפה הלילות הצעירים עם בייגלה-שומשום הטרי שיצא זה עתה מהתנור. הבייגלה שנמכר עם מעט זעתר בתוך נייר עיתון קטן שגולגל לקונוס. המהדרים הוסיפו לו ביצה או קציצות פלאפל ענקיות, והרי לכם ארוחה מעולה לשעות הלילה הקטנות. שמועות זדוניות טענו שהמוכרים ניסו לחסל את הירושלמים עם הזעתר הזה, ותמיד היה חשש שהוא מהול בחול או בלכלוך, אבל עובדה, אנחנו עדיין חיים ומתגעגעים לטעם ההוא.
.....................................................................................................................................................................................
סלט בצל מזרח תיכוני בסומאק ועשבי תיבול
.....................................................................................................................................................................................
סלט נפלא - חמצמץ, מבושם ולא חריף כלל. תוספת נפלאה למזטים שמקדימים כל ארוחה ערבית. "בישול" הבצל בשפע של לימון ובתוספת פטרוזיליה ונענע יוצר קסם שממתן את ריח הבצל וממתיק אותו.
המתכון בהשראת סוהיל אבו-נסרה, שף מסעדת "ערבסקה" בפתח־תקווה.
אשר לסומאק - ממליצים לקנות בחנויות תבלינים מוכרות, כי בשוק מצויים תחליפים זולים עשויים מעדשים טחונים במלח לימון.
.....................................................................................................................................................................................
הצילומים מהאתרים
http://www.cookeatblog.com/liver-with-red-onion-sumac-salad/
http://petergreenberg.com/2010/07/02/jerusalem-shopping-market-guide-sarah-laheys-postcard-from-jerusalem/
http://www.tiulim-israel.com/103641/%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%94
http://www.jerusalemshots.com/Jerusalem_he134-1880.html
http://www.haaretz.co.il/news/law/.premium-1.2080568
http://www.cookeatblog.com/liver-with-red-onion-sumac-salad/
http://petergreenberg.com/2010/07/02/jerusalem-shopping-market-guide-sarah-laheys-postcard-from-jerusalem/
http://www.tiulim-israel.com/103641/%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%94
http://www.jerusalemshots.com/Jerusalem_he134-1880.html
http://www.haaretz.co.il/news/law/.premium-1.2080568
.....................................................................................................................................................................................
MIDDLE EASTERN ONION SALAD WITH SUMAC AND HERBS
PREPARATIONS :
A wonderful salad - sour, perfumed with herbs and spices and not strong at all
A wonderful addition to any Arabic meal . "Cooking" onion with lemon, plus parsley and mint creates magic by preventing the smell of onions and sweetening it
INGREDIENTS :
- 1 large onion, halved lengthwise and cut into thin strips
- A whole lemon juice
- 1/2 tsp of sumac
- 1/2 tsp of ground cinnamon
- 1 tbsp of olive oil
- 3 tbsp of chopped mint
- 3 tbsp of chopped parsley
- A pinch of salt
- A whole lemon juice
- 1/2 tsp of sumac
- 1/2 tsp of ground cinnamon
- 1 tbsp of olive oil
- 3 tbsp of chopped mint
- 3 tbsp of chopped parsley
- A pinch of salt
- Mix, let sit for a few minutes and serve
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה