סלט בצל מזרח תיכוני בסומאק ועשבי תיבול - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 
סלט  נפלא חמצמץ, מבושם ולא חריף כלל. "בישול" הבצל בשפע של לימון ובתוספת פטרוזיליה ונענע יוצר קסם שממתן את ריח הבצל וממתיק אותו
 MIDDLE  EASTERN  ONION  SALAD  WITH  SUMAC  AND  HERBS
SEE  TRANSLATION  BELOW 
סיפור-ימי הטולים על החומה ובסמטאות העיר העתיקה עם בייגלה שומשום בזעתר
.....................................................................................................................................................................................

איפה הימים בהם יכולנו ללכת לבד במרומי חומת העיר העתיקה בירושלים  והקפנו אותה סביב ללא חשש. 
 
 
איפה הימים שסבך סמטאות העיר העתיקה  הפך לבית שני עבורנו. 
הימים שנסענו בשבת לרמאללה לאכול פרגית  בסומק על מצע של הררי בצל מטוגן ולאפה  חמה…..
 
 איפה הלילות הצעירים עם בייגלה-שומשום הטרי שיצא זה עתה מהתנור.  הבייגלה שנמכר עם מעט זעתר בתוך נייר עיתון קטן שגולגל לקונוס.  המהדרים הוסיפו לו ביצה או קציצות פלאפל ענקיות, והרי לכם ארוחה מעולה לשעות הלילה הקטנות.  שמועות זדוניות טענו שהמוכרים ניסו לחסל את הירושלמים עם הזעתר הזה, ותמיד היה חשש שהוא מהול בחול או בלכלוך, אבל עובדה, אנחנו עדיין חיים ומתגעגעים לטעם ההוא.
 
.....................................................................................................................................................................................
      סלט בצל מזרח תיכוני בסומאק ועשבי תיבול  
.....................................................................................................................................................................................
                         
סלט  נפלא - חמצמץ, מבושם ולא חריף כלל.  תוספת נפלאה למזטים שמקדימים כל ארוחה ערבית.  "בישול" הבצל בשפע של לימון ובתוספת פטרוזיליה ונענע יוצר קסם שממתן את ריח הבצל וממתיק אותו.
 
המתכון בהשראת סוהיל אבו-נסרה, שף מסעדת "ערבסקה" בפתח־תקווה. 
 
אשר לסומאק - ממליצים לקנות בחנויות תבלינים מוכרות, כי בשוק מצויים תחליפים זולים עשויים מעדשים טחונים במלח לימון.
.....................................................................................................................................................................................

מצרכים : 
     -   1 בצל גדול חצוי לאורך וחתוך לרצועות דקות
     -   מיץ מלימון שלם
     -   1/2 כפית סומק
     -   1/2 כפית קינמון טחון
     -   1 כף שמן זית 
     -   3 כף נענע קצוצה
     -   3 כף עלי פטרוזיליה קצוצים  
     -   קורט מלח

אופן הכנה :
     -   מערבבים, משהים לכמה דקות ומגישים
                                      
.....................................................................................................................................................................................

.....................................................................................................................................................................................
 MIDDLE  EASTERN  ONION  SALAD  WITH  SUMAC  AND  HERBS
..................................................................................................................................................................................... 

A wonderful salad - sourperfumed with herbs and spices and not strong at all

A wonderful addition to any Arabic meal . "Cooking" onion with lemon, plus parsley and mint creates magic by preventing the smell of onions and sweetening it


INGREDIENTS :

     -   1 large onion, halved lengthwise and cut into thin strips
     -   A whole lemon juice
     -   1/2 tsp of sumac
     -   1/2 tsp of ground cinnamon
     -   1 tbsp of olive oil
     -   3 tbsp of chopped mint
     -   3 tbsp of chopped parsley
     -   A pinch of salt

  
PREPARATIONS :

     -    Mix, let sit for a few minutes and serve 

.....................................................................................................................................................................................


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה