נודלס וירקות מוקפצים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 מנה צמחונית מנחמת וטעימה-טעימה
    STIR-FRIED  VEGETABLES  WITH  NOODLES
SEE TRANSLATION  BELOW
סיפור-תמונות של אסנת ושלי בהריונות צפופים. ציפי + טל + חגי + ירושלים +  70

.....................................................................................................................................................................................

אסנתי, בתי השלישית, בהריון שני צמוד-צמוד לראשון, בהפרש של שנה ושבעה חודשים.  ממש כמו הפרש הגיל עם אחותה הצעירה נועה.  כמה זה יפה ומקסים....
התמונות שלה עשו לי דה-ז'ה-וו חזק לשני ההריונות הראשונים שלי עם הפרש של שנה בין השניים... וכך זה נראה אז.
לקראת סוף ההריון של אסנתי פינקתי אותה ונסעתי כמה פעמים לבשל לה.  בין היתר ביקשה מנת נודלס בירקות מוקפצים.
אז בבקשה.

.....................................................................................................................................................................................
 נודלס וירקות מוקפצים
 .....................................................................................................................................................................................

מצרכים :
-   לנודלס :
     -    1 חבילה נודלס ביצים רחבות (200 גרם)
-   לירקות :
     -    2 כף שמן קנולה לטיגון
     -    7 שיני שום פרוסות
     -    1 פלפל חריף פרוס דק, או שאטה גרוס
     -    1 בצל גדול חתוך לקוביות גדולות
     -    3 גזרים פרוסים דק או חתוכים ל"גפרורים"
     -    1 כרובית קטנה חתוכה לפרחים קטנים
     -    1 פלפל אדום חתוך לריבועים או לרצועות
     -    1  פלפל ירוק חתוך לריבועים או לרצועות
     -    3 גבעולי סלרי פרוסים דק
     -    1/2 ראש כרוב קטן חתוך לריבועים גדולים
     -    עוד ירקות עונה שתבחרו
לרוטב :
     -   1/2 כוס רוטב סויה
     -   3 כף יין אדום יבש
     -   2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
     -   1 כפית שמן שומשום
     -   2 כף קטשופ
     -   2 כף רוטב צ'ילי מתוק
     -   1/2 כפית סוכר חום
     -   1 כף גדושה קורנפלור
     -   מעט מים לדילול
בצל ירוק לעיטור :
     -    5 בצלים ירוקים פרוסים גס באלכסון

אופן הכנה :
-   הכרובית :
      -  לפרק לפרחים קטנים ולהשרות שעה במים עם מלח וחומץ
-   הנודלס :
      -   לבשל אל-דנטה לפי הוראות היצרן, לשמן מעט, לגזור למקטעים ולשמור בצד
-   הירקות :
      -   לקצוץ ולשמור - כל ירק בנפרד
-   הרוטב :
      -   לערבב את כל הרכיבים ולשמור בצד
-   ההקפצה :
      -   להלהיט שמן בווק ולהוסיף את כל הירקות להקפצה, בסדר הכתוב
      -   להוסיף את הנודלס לירקות ולערבב קצרות
      -   לערבב היטב את הרוטב ולהוסיף לירקות ולנודלס לבישול של 1-2 דקות
-  העיטור :
      -   בבצל הירוק וטפטוף של שמן שומשום
-   ההגשה :
      -   לצד מנה בשרית או כמנה עיקרית צמחונית

מנות נילוות :
                                    
.....................................................................................................................................................................................
התמונה מאתר
http://sawaliya.com/food/chow-mein/
.....................................................................................................................................................................................
 STIR-FRIED  VEGETABLES  WITH  NOODLES
.....................................................................................................................................................................................

INGREDIENTS :
   -   For noodles :
          -   1 package wide egg noodles (200 g)
   -   For vegetables :
         -   2 tablespoons of canola oil for frying
         -   7 cloves garlic, sliced
         -   1 thinly sliced hot pepper, or chate-grated
         -   1 large onion cut into large cubes
         -   3 carrots, thinly sliced or cut into "matches""
         -   1 small cauliflower, cut into small florets
         -   1 red pepper, cut into squares or strips
         -   1 green pepper, cut into squares or strips
         -   3 stalks celery, thinly sliced
         -   1/2 small cabbage cut into large chunks
         -   More seasonal vegetables of your choice
   -   For the sauce :
         -   1/2 cup soy sauce
         -   3 tbsp dry red wine
         -   2 cm grated ginger root
         -   1 teaspoon sesame oil
         -   2 tbsp ketchup
         -   2 tbsp sweet chilli sauce
         -   1/2 teaspoon brown sugar
         -   1 heaping tablespoon cornstarch
         -   Little water to dilute
   -   Green onions for decoration :
        -   5 green onions sliced coarsely diagonally
  
PREPARATION :
   -   The cauliflower :
          -   Break into small florets and soak for an hour in water with salt

              and vinegar
   -   The Noodles :
          -   Cook al dente according to manufacturer instructions, oil

              slightly, cut into sections and keep aside
   -   The vegetables :
          -   Chop and save - each vegetable separately
   -   The sauce :
          -   Mix all the ingredients and keep aside
   -   Stir-frying :
          -   Heat oil in a wok and add all the vegetables to be stirred, in

              the order written
          -   Add the noodles to the vegetables and mix briefly
          -   Mix the sauce and add the vegetables and noodles and cook

              1-2 minutes
   -   Decoration :
          -   Garnish with green onions and drizzle of sesame oil
   -   Serving  :
          -   Along with a meat dish or as a vegetarian main course
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה