סופלקי עוף יווני במחבת פסים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 אוכל רחוב יווני נפלא...
GREEK  GRILL-PAN  CHICKEN  SOUVLAKI
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-השייט עם נועה לאיי יוון.  טיולים


....................................................................................................................................................................................

סופלקי מחזיר אותי לשיט ליוון ולאיים, שעשיתי  עם נועה'לה לפני הגיוס .  שייט במים סוערים שהפכו את קרביה של נועה המסכנה ומשך לילה שלם סעדתי אותה ….. שייט שהמשיך ברגל שמאל, כשהאוניה התנגחה במזח, נבקע בה חור ומאז שובש לוח הזמנים - במקום לשוט בלילות ולטייל בימים, שטנו  כל הזמן, כדי לאפשר לחברה לעמוד בלוח הזמנים המקורי, ללא התחשבות בקהל הנוסעים, שלא קיבל תמורה לכספו.

 
למרות זאת זכינו לחוות את העיר העתיקה היפה של רודוס, את הסמטאות המפותלות הלבנות באיים, משופעות בכדים ציוריים שופעי ירק, את גווני הכחול העמוק של הים  ועוד כמה מכמני נוף באזור.
 

 
אז לזכר אותו טיול...

.............................................................................................................................................
סופלקי עוף יווני במחבת פסים
.............................................................................................................................................

סופלקי, אוכל רחוב עממי יווני, שמבוסס על פיסות בשרים ולעיתים ירקות בגריל.  הסופלקי מוגש בדרך כלל בפיתה מגולגלת בתוספת עיטור ורטבים, או בארוחת ערב ביתית לצד תפוחי אדמה מטוגנים וצזיקי.

השימוש במחבת פסים מניב תוצאה עסיסית עם קצת תחושה של "על האש" באכילה מידית.
 






סופלקי עוף יווני במחבת פסים 
 
מצרכים ל-6 מנות :
    העוף :
     -   3 חצאי חזה עוף חתוכים לרצועות


   רוטב השרייה :
      -   3 כף שמן זית
      -   2 כף מיץ לימון
      -   1 כפית מלאה שום כתוש
      -   1 כפית אורגנו יבש
      -   1/2 כפית מלח דק


   לצזיקי - לערבב :
      -   1 יוגורט  סמיך  (אני מעדיפה לבנה)
      -   1 מלפפון נטול גרעינים, קצוץ לקוביות קטנות או מגורר גס
      -   1 חופן נענע קצוצה
      -   1 שן שום כתושה
      -   1 כף שמן זית
      -   1 כף חומץ
      -   מלח דק

 
אופן ההכנה :
      -   לטבול את חזה העוף ברוטב השרייה, לעסות ולהשהות
          בקירור לחצי שעה
      -   לרסס מחבת פסים בשמן ולהלהיט
      -   3 דקות צליה מכל צד מבלי להזיז


ההגשה :
     -   בצלחת או בפיתה עיראקית מגולגלת
     -   בצד - צזיקי, סלט יווני, צ'יפס
               
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
GREEK  GRILL-PAN  CHICKEN  SOUVLAKI
   .............................................................................................................................................

INGREDIENTS  FOR  6  SERVINGS :

   The chicken :
       -   1.5 chicken breasts cut into strips


   Soaking sauce:
       -   3 tbsp of olive oil
       -   2 tbsp of lemon juice
       -   1 full teaspoon of crushed garlic
       -   1 teaspoon of dried oregano
       -   1/2 teaspoon of fine salt
 
     For tzatziki - mix:
       -   1 thick yogurt (I prefer labaneh)
       -   1 cucumber, seeded, chopped into small cubes or coarsely

           grated
       -   1 handful of chopped mint
       -   1 garlic clove
       -   1 tablespoon of olive oil       -   1 tablespoon of vinegar
       -   Fine salt
 
PREPARATION :
       -   Dip the chicken breasts in the soaking sauce , massage

           and refrigerate for half an hour
       -   Spray a grill pan with oil and inflame
       -   Broil for 3 minutes on each side without moving

SERVING :
      -    On a plate plate or in rolled Iraqi pita
      -    On the side - tzatziki, Greek salad, French fries
 
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה