מוס טונה והכל אודות ערכיו הבריאותיים של הג'לטין - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 נכון, קצת סיקסטיז או אייטיז אבל כל-כך בריא ובעיקר טעים-טעים
TUNA  MOUSSE  AND  ALL  ABOUT  GELATIN'S  HEALTH  VALUES
  SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-הכל אודות הג'לטין
.....................................................................................................................................................................................

 נכון, קצת סיקסטיז או אייטיז אבל כל-כך בריא ובעיקר טעים-טעים

.....................................................................................................................................................................................

אז מהו הג'לטין שמופק מדגים ולמה הוא טוב לבריאותנו?

.....................................................................................................................................................................................


הג'לטין טוב לבריאות בגלל חומצות האמינו גליצין ופרולין שבו.  הוא עמוס בפרוטאין - 6 גרם חלבון בכף, יוסיפו יותר חלבונים לדיאטה שלכם.


ג'לטין מאיץ את חילוף החומרים ומשפר את העיכול, כי באופן טבעי הוא נכרך במים ועוזר למזון לנוע בקלות יתרה דרך מערכת העיכול. ומכיוון שהוא מרפא את בסיס הקיבה ואת מערכת העיכול, הוא יכול לרפא גם מי שיש לו אלרגיה למזונות מסויימים.


הג'לטין מכיל קרטין, חלבון הבריא לעצמות, למפרקים, לשיער, לציפורניים, לשיניים ולעור. הוא מונע שחיקה והיחלשות של הסחוס במפרקים, ועוזר לכבד לשחרר רעלנים בגוף בעזרת הגליצין שבו.

ג'לטין משפר את גמישות העור – ג'לטין מבשלים עם קולגן. צריכתו 
    תעזור  לשפר את מראה ותחושת העור באופן אפקטיבי יותר  
    מתכשירי פנים המכילות קולגן, אשר לא נספג בקלות.

הגליצין, המרכיב כשליש מחומצות האמינו המצויות באבקת ג'לטין, הוא חומר אנטי דלקתי שמרפא פצעים מיידית, ואף מסייע להירדם בקלות ומשפר את איכות השינה ואת התיפקוד הקוגניטיבי. עם זאת הוא מפחית את תחושת הכובד במהלך היום, מגביר את ייצור הורמון הגדילה, ומאיץ את חילוף החומרים. הוא גם מסייע לרדת במשקל ומחזק את המערכת החיסונית.

כאמור, משתמשים בג'לטין להכנת ג'לי בתעשיית המזון כדי לייצב את המזון. אולם ללא ספק כדאי להשתמש בו לרפא את הגוף ובעיקר המפרקים – העצמות והסחוסים.

יש לערבב כף אחת של אבקת ג'לטין בתוך מים חמים או מה טוב ביין ולשתות פעם או פעמיים ביום, וכאבי המפרקים נעלמים או פוחתים עד למינימום תוך כמה שבועות.

 .....................................................................................................................................................................................
מוס טונה 
.....................................................................................................................................................................................




מצרכים : 
   בבלנדר :   
   -   4 כפות מיונז קל
   -   1/4 כוס מיץ לימון
   -   לבחירה - 1 כפית מלאה מחית לימון כבוש
   -   1 כף גדושה קטשופ
   -   1 כפית מחוקה חרדל
   -   1 בצל ירוק גדול
   -   1 מלפפון גדול כבוש במלח
   -   2 חפיסות קטנות טונה משומרת במים, ללא הנוזלים
   -   1 יוגורט 3%
   -   פלפל שחור גרוס, מלח דק
   לג'לטין :
   -   1 שקית ג'לטין במשקל 14 גרם 
   -   1/4 כוס מי ברז
   -   1/4 כוס מים רותחים

אופן ההכנה :

   -   בבלנדר - לטחון למחית חלקה את כל המצרכים, למעט הג'לטין

   -   הכנת הג'לטין:
       -   לערבב את הג'לטין ברבע כוס מי ברז ולהניח בצד למשך 10 דקות
       -   להוסיף לג'לטין 1/4 כוס מים רותחים, לאחד עם תערובת הטונה הטחונה ולעבד את הכל 
           מעט בבלנדר
   -   להגשה -  להעביר לכלי סגור ולאחסן בקרור לפחות 3-4 שעות לפני ההגשה




 .....................................................................................................................................................................................

TUNA  MOUSSE  AND  ALL  ABOUT  GELATIN'S  HEALTH  VALUES


.....................................................................................................................................................................................

True, a bit of a sixties or an eighties but so healthy and mostly delicious. So what is the gelatin produced from fish and why is it so good for our health? The gelatin is good for health because of the glycine and proline amino acids. It is packed with protein - 6 grams of protein in the spoon, add more protein to your diet.
Gelatin speeds up metabolism and improves digestion, because naturally it is absorbed in water and helps food to move easily through the digestive system. Because it heals the stomach and digestive tract, it can also cure anyone with an allergy to certain foods.

The gelatin contains keratin, a protein that is healthy for bones, joints, hair, nails, teeth and skin. It prevents erosion and weakening of the cartilage in the joints, and helps the liver to release the toxins with its glycine. Gelatin improves skin elasticity - the gelatin is cooked with collagen. Its consumption will help to improve the appearance and feel of the skin more effectively than collagen-containing face creams, which are not easily absorbed.

Glycine, which accounts for about one-third of the gelatin's amino acids, is an anti-inflammatory agent that cures immediate wounds, and even helps to fall asleep easily and improves sleep quality and cognitive function. However, it reduces the feeling of gravity during the day, increases growth hormone production, and accelerates metabolism. It also helps in weight loss and strengthens the immune system. As mentioned, gelatin is used to make jelly in the food industry to stabilize the food. However, it should certainly be used to heal the body and especially joints, bones and cartilages.

Mix one tablespoon of gelatin powder in warm water or even wine and drink once or twice a day. Joint pain disappears or diminishes to a minimum in a few weeks.
.....................................................................................................................................................................................
TUNA  MOUSSE
.....................................................................................................................................................................................



INGREDIENTS :

    Using a blender :
   - 4 tablespoons light mayonnaise
   - 1/4 cup lemon juice
   - 1 teaspoon full of pickled lemon puree
   - 1 tablespoon full of ketchup
   - 1 level teaspoon mustard
   - 1 large green onion
   - 1 large pickled cucumber, in salt
   - 2 small packs of canned tuna in water, without the liquid
   - 1 yogurt 3% fat
   - Grated black pepper, fine salt
   For gelatin :
   - 1 14g gelatin bag
   - 1/4 cup tap water
   - 1/4 cup of boiling water
PREPARATIONS :

- In a blender : - Grind all ingredients, except gelatin, until smooth
   - Prepare the gelatin :
       - Mix the gelatin in 1/4 cup of tap water and set aside for 10 minutes
       - Add 1/4 cup of boiling water to the gelatin, add it to the ground tuna mixture and grind everything a little in the blender
   - Serving : - Transfer to a closed vessel and refrigerate at least 3-4 hours before serving

.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה