קארי חצילים הודי בתיבול קוקוס, חומוס, עגבניות וכוסברה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


תוספת נפלאה לארוחה הודית או ארוחה צמחונית
 INDIAN  EGGPLANT  CURREY 
  SEASONED  WITH  COCONUT, CHICKPEAS, TOMATOES  AND  CILANTRO
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי.  מצולם
Indian eggplant curry seasoned with coconut, chickpeas, tomatoes and cilantro
.....................................................................................................................................................................................

תוספת נפלאה לארוחה הודית או ארוחה צמחונית
 .....................................................................................................................................................................................
קארי חצילים הודי בתיבול  קוקוס, חומוס, 
עגבניות וכוסברה 

........................................................................................................................................................

חיתוך החצילים

אפיית החצילים


תערובת התיבול


קיצוץ בצל, שום ושורש ג'ינג'ר


טיגון בצל, שום ושורש ג'ינג'ר



הוספת תערובת תיבול ורסק עגבניות


הוספת חומוס וחצילים אפויים לבישול של 15 דקות



הוספת נוזל קוקוס וכוסברה



ב ת י א ב ו ן
מצרכים : 

   לאפיית החצילים :
   -   2 חצילים בגודל קטן-בינוני (מוצקים עם קליפה חלקה וקלי משקל) 
   -   2 כפות מלח גס
   -   תרסיס שמן
   לתערובת התיבול :
   -   3/4 כפית זרעי חרדל שחור
   -   1/4 כפית (הל טחון + ציפורן טחונה + פלפל שחור גרוס)
   -   1 כפית (כוסברה טחונה + כמון)
   -   1 כף פפריקה מעושנת/מתוקה
   -   לבחירה - קמצוץ שאטה גרוס
   -   14 עלי קארי / 1 כפית אבקת קארי / 1 כפית גאראם מסאלה
   לבישול בווק :
   -   לטיגון הבצל :
         -   1 בצל אדום/לבן
         -   3 כפות שמן קנולה
         -   1 כפית מלח דק
         -   1 כפית גדושה סוכר חום
   -   לתערובת שום-ג'ינג'ר :
         -   4 שיני שום מעוכות/פרוסות דק
         -   2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
   -   תערובת התבלינים שהוכנה מראש
   -   לרוטב מדולל :
        -   חפיסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
        -   1 כוס מים
   -   החצילים האפויים
   -   פחית מסוננת של גרגירי חומוס מבושלים משומרים
   -   פחית מי קוקוס דלי שומן      
   -   לסיום הבישול :
       -   צרור כוסברה קצוצה (להשאיר מעט לעיטור המנה)
   להגשה ועיטור :
   -   כוסברה קצוצה
   -   יוגורט
 
אופן ההכנה :

   הטיפול בחצילים :
   -   לקטום את קצה החצילים, לפרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ ולחתוך לרצועות באורך 2 ס"מ
   -   לפזר 2 כפות מלח גס, לערבב ולהניח במסננת לשעה, להגיר נוזלים לתוך קערה
   -   לשטוף, לסנן ולייבש בעזרת נייר סופג
   אפיית החצילים :
   -   לחמם תנור ל-250 מעלות צלסיוס
   -   להניח את קוביות החצילים, בשכבה אחידה, בתבנית אפייה מצופה בנייר אפייה מרוסס בשמן
   -   לרסס את החצילים בשמן, לאפות משך 15 דקות עד השחמה.  במידת הצורך ניתן לאפות זמן 
       נוסף בגריל ולהפוך במהלך הצלייה.  לשמור שלא תהיה חריכה  
   הבישול בווק :
   -   להזהיב בצל בשמן, מלח וסוכר
   -   להוסיף שום-ג'ינג'ר לטיגון של כמה שניות
   -   להוסיף את תערובת התיבול לבחישה מהירה
   -   להוסיף מיד רוטב מדולל של רסק עגבניות ומים
   -   להוסיף גרגירי חומוס
   -   להוסיף את החצילים האפויים ולערבב בתנועות עטיפה עדינות כדי לשמור על שלמות החצילים
   -   להוסיף מעט מים במידת הצורך, להביא לרתיחה ולתקן טעמים
   -   להנמיך את האש, לכסות ולבשל משך 15 דקות
   -   להוסיף נוזל קוקוס, להביא לרתיחה ולכבות את האש
   להגשה :
   -   ממש לפני ההגשה, להוסיף כוסברה (להשאיר חלק לעיטור) ולערבב בעדינות 
   הצילחות :
   -   להגיש על תלולית של אורז, לעטר בכוסברה קצוצה ולהניח על הקארי כף גדושה יוגורט

רוצים עוד מתכונים להשלמת ארוחה הודית ?

.....................................................................................................................................................................................
 INDIAN  EGGPLANT  CURREY 
  SEASONED  WITH  COCONUT, CHICKPEAS, TOMATOES  AND  CILANTRO
.....................................................................................................................................................................................

A wonderful addition to an Indian or vegetarian meal


INGREDIENTS :

    To bake the eggplants :
    -   2 eggplants of small-medium size (lightweight, solid with a smooth skin)
    -   2 tablespoons coarse salt
    -   Oil spray
    For the seasoning mixture :
    -   3/4 teaspoon black mustard seeds
    -   1/4 teaspoon (ground cardamom + ground cloves + ground black pepper)
    -   1 teaspoon (ground coriander + cumin)
    -   1 tablespoon smoked / sweet paprika
    -   Optional - A pinch of shatta chips
    -   14 curry leaves / 1 teaspoon curry powder / 1 teaspoon garam masala
    For cooking in a wok :
    -   For frying onions :
          -   1 red / white onion
          -   3 tablespoons canola oil
          -   1 teaspoon fine salt
          -   1 heaping teaspoon brown sugar
    -   For garlic-ginger mixture :
          -   4 cloves of garlic, crushed/thinly sliced
          -   2 cm finely chopped ginger root
    -   Pre-prepared spice mixture
    -   For diluted sauce :
         -   A small pack (100 g) of tomato paste
         -   1 cup of water
    -   The baked eggplants
    -   Filtered can of cooked chickpeas
    -   A can of low-fat coconut liquid
    -   At the end of cooking :
        -   A bunch of chopped coriander (leave a little to decorate the dish)
    Serving and decoration :
    -   Chopped coriander
    -   Yogurt

PREPARATIONS :
 
    Preparation of eggplant :
    -   Cut the edge of the eggplant, slice into 2 cm thick slices and cut into 2 cm long
        strips
    -   Sprinkle with 2 tablespoons of coarse salt, mix and leave in a colander for an
        hour, to drain liquids into a bowl
    -   Wash, filter and dry with paper towels
    Baking the eggplants :
    -   Preheat oven to 250 degrees Celsius
    -   Lay the eggplant strips, in a uniform layer, in a baking pan, coated with oil-
        sprayed baking paper
    -   Spray the eggplants with oil, bake for 15 minutes until browned. If necessary 
        you can bake extra time on the grill and turn during grilling. Keep from burning
   Cooking in a wok :
    -   Golden onion in oil, salt and sugar
    -   Add garlic-ginger and fry for a few seconds
    -   Add the seasoning mixture for quick stirring
    -   Immediately add a diluted sauce of tomato paste and water
    -   Add chickpeas
    -   Add the baked eggplant and mix gently with wrapping movements, 
        to keep the eggplants whole     
    -   Add a little water if necessary, bring to a boil and correct flavors
    -   Lower the heat, cover and cook for 15 minutes
    -   Add coconut liquid, bring to a boil and turn off the heat
    Servוng :
    -   Just before serving, add coriander (leave some to garnish the dish) and mix 
        gently
    -   Serve over rice, garnish with chopped coriander and top with a heaping
        tablespoon of yogurt

Want more recipes to complete an Indian meal ?


.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה